Forum
- pur si simplu -
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune

Nu sînteti conectat.
Forum / Discutii Diverse / Agentia de stiri.    
Autor
Mesaje Pagini: 1
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
Gasesc pe net cite o stire interesanta din te miri ce domeniu....sint sigura ca si voi gasiti asa ceva....DE CE SA NU O POSTATI AICI  pentru ca si ceilalti sa o citeasca, comenteze alaturi de voi ?

04-06-2007 12:59:45
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
despre cum se va dezvolta bucuresti..in urmatorii ani...ma mut la ploiesti sa imi fac buletin de bucuresti... nah..ca tot am auzit ca pensiile si salariile bucurestenilor sint mai mari ...:) :D

-------Pe termen scurt, Capitala va ocupa judetul Ilfov. Pe termen mediu, va „musca“ si din judetele din jur. Pe termen lung, ar urma sa inceapa la Ploiesti si sa se sfirseasca la Oltenita.

Zona Metropolitana Bucuresti se va dezvolta in trei etape, potrivit proiectelor de urbanism ale Primariei Capitalei. Intr-o prima faza, care ar dura un an, ar urma sa fie inclus judetul Ilfov, caz in care suprafata Bucurestiului ar creste de la 230 la 1.700 de kilometri patrati.

A doua etapa presupune extinderea la peste 2.000 de kilometri patrati in cinci ani, timp in care ar fi inghitite si citeva localitati care apartin de localitatile din jur. Pe termen lung, de citeva zeci de ani, Capitala ar urma sa arate „ca o banana“, intinzindu-se de la Ploiesti pina la Oltenita, spun urbanistii. Suprafata totala in aceasta faza ar urma sa depaseasca 5.000 de kilometri patrati.-----


04-06-2007 13:43:34
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
cum isi trateaza o tara eroii ? fie ei din razboaie revolutii ?
o tara in care eroii sint bine tratati, va mai avea eroi....altfel va avea doar..capsunari.... :) :D


------In apropiere de Los Angeles s-a deschis recent un centru de tratament destinat veteranilor de razboi care au probleme cu reintegrarea in societate dupa intoarcerea de pe front.


Fostii soldati petrec ore in sir in compania mai multor specii de papagali, psihologii de la acest centru fiind convinsi ca aceste pasari au un efect benefic asupra psihicului pacientilor. Matthew Simmons (in foto) este unul dintre primii pacienti internati in acest centru. Fost luptator in razboiul din Golf la inceputul anilor ’90, Simmons a declarat ca e mult mai linistit si optimist de cand are grija de papagali.--------


04-06-2007 13:47:37
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
Atacul este efectuat Ă®n doi paşi, prin folosirea unui website intermediar care efectuează doar o redirecţionare la website-ul ce găzduieşte site-ul phishing, copiat după cel oficial al băncii. La primul website se ajunge accesând linkul din email (Figura 1), ce aparţine unei firme care produce filme artistice. Atacatorii au folosit Ă®n acest caz un fişier fals pe care l-au Ă®nlocuit pe serverul web al firmei şi pe care l-au accesat, probabil, ilegal. De la acesta, clientul este redirecţionat automat la website-ul final, găzduit de o firmă de avocatură din California, SUA, care intermediază contracte Ă®n acelaşi domeniu ca şi prima firmă: divertisment, producţie de filme artistice.

Emailul pare să vină din partea  Băncii Raiffeisen, având Ă®nsă o adresă cu un domeniu fals, date de ***.pg. Subiectul emailurilor - „Mesaj important - cont online Raiffeisen” -  este menit să trezească neliniştea şi curiozitatea utilizatorilor care au un cont la banca menţionată. Atacatorul solictă introducerea de date de tipul codul de utilizator (Figura 2), parolă (Figura 3) şi numărul de card (Figura 4).


05-06-2007 00:23:39
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
Figura 1. Emailul phishing

Emailul conţine un text care explică de ce banca a decis să contacteze clienţii, Ă®n condiţiile Ă®n care niciodata o bancă nu va trimite cereri sau informaţii prin poşta electronică (email), ci numai prin intermediul celei clasice (pe hârtie):

„Recent, Banca Raiffeisen a derulat o procedura de reverificare a conturilor online datorita numarului crescand de frauda in anumite tari eurpene. Protejarea securitatii contului Dumneavoastra si a retelei Raiffeisen este principala noastra grija. Ca si o masura preventiva trebuie sa va reverificati datele online pentru o mai mare siguranta. Va rugam sa va logati dand click pe linkul de mai jos.”





Ultima modificare facuta de da_si_nu (05-06-2007 00:29:16)


05-06-2007 00:24:31
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
Odată introduse aceste informaţii, atacatorii trebuie să le justifice utilizatorilor care şi-au „donat” contul bancar de ce nu vor putea vedea website-ul oficial al băncii. După introducerea numărului de card se va afişa imaginea din Figura 5, Ă®n care utilizatorului i se aduce la cunoştinţă că s-a depăsit timpul alocat sesiunii de Ă®nregistrare Ă®n website.


3

4

5


Ultima modificare facuta de da_si_nu (05-06-2007 00:33:43)


05-06-2007 00:25:19
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
Atacul a fost raportat produselor Netcraft Toolbar, Internet Explorer 7 şi Firefox 2. Raiffeisen a publicat pe site-ul său un articol de atenţionare a utilizatorilor Ă®mpotriva fraudelor cibernetice

05-06-2007 00:26:31
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
----------Incălcarea legilor referitoare la protecţia intimităţii se face de multe ori chiar cu consimţământul persoanelor protejate legea pierzându-şi rostul Ă®n acest caz. Există şi situaţii Ă®n care utilizarea diferitelor tehnici de supraveghere este prezentată ca un mare avantaj sau chiar ca o prestare de servicii. Acceptăm cu bună ştiinţă supravegherea cu camere video mai mult sau mai puţin camuflate Ă®n spaţii mai mult sau mai puţin publice dar ne mirăm dacă suntem protagoniştii unor filmuleţe şi Ă®ncercăm cu greu să ne amintim când, unde şi de unde am fost filmaţi fără ca noi să ştim. Numărul foarte mare de camere video sau foto fac posibilă, cel puţin din punct de vedere tehnic, supravegherea aproape permanentă a multora dintre noi. Se fac chiar analize referitoare la creşterea actelor de violenţă Ă®n şcoli invocând motivul că pe un post de televiziune s-a transmis nu ştiu ce păruială Ă®ntre copii filmată cu un telefon mobil. Copiii s-au mai hârjonit pentru te miri ce, dintotdeauna, doar că nefiind filmate scenele, acestea rămâneau doar Ă®n memoria martorilor direcţi. De dimineaţă până seara suntem cu toţii supravegheaţi, fratele cel mare fiind cu ochiul lui de sticlă pe noi, când scoatem bani de la bancomat sau doar trecem pe lângă o bancă, pe drum de diverse camere pentru supravegherea traficului, când ne cumpărăm un covrig sau o aspirină. Şi astea sunt cele evidente, pe care le ştim şi le cunoaştem poziţia dar câte or mai fi pe care nu le ştim. Din Ă®ntâmplare, intenţionat cu sau fără rea credinţă putem fi subiecţi chiar şi Ă®n locuri mai puţin publice, Ă®n săli de sport, vestiare, piscine, cabine de probă etc. Chiar şi unii angajatori au instalate sisteme de supraveghere ce transmit informaţia direct Ă®n Internet, conţinutul video sau audio putând fi verificat din aproape orice colţ al lumii. Tehnicile ultramoderne de supraveghere pot vedea la propriu prin pereţi, termocamerele de mare sensibilitate putând localiza fiinţele din Ă®ncăperi. Binoclurile au fost dotate cu camere foto fiind posibilă supravegherea de la distanţe considerate de majoritatea ca fiind perfect sigure. Preferatele marilor agenţii specializate Ă®n supraveghere sunt marile aglomerări de la spectacole de orice tip unde programe specializate Ă®n recunoaştere facială caută chipurile din mulţime Ă®n bazele de date cu persoane urmărite. Orarul zilnic şi traseul parcurs cu autovehiculul poate fi monitorizat cu mare precizie cu ajutorul echipamentelor de localizare ce folosesc sistemul de localizare globală GPS.

Din când Ă®n când, opinia publică este hrănită cu informaţii senzaţionale pentru a justifica sumele colosale investite din bani publici pentru supravegherea celor care poate au cotizat direct sau indirect la finanţare. Cu mândrie Ă®n ghilimele suntem Ă®nştiinţaţi că o „reţea” mai mult sau mai puţin teroristă a fost anihilată, capii fiind arestaţi. Principala dovadă fiind o Ă®nregistrare a unei convorbiri telefonice Ă®n care doi dintre ei Ă®şi exprimau impresiile artistice despre ce frumos ar arăta o mare explozie de kerosen pe un mare aeroport. Psihic primim cu multă bucurie astfel de veşti pentru a se justifica, undeva Ă®n subconştient, Ă®ncălcările repetate ale intimităţii personale. Garantarea libertăţii personale trebuie totuşi făcută prin legi clare bine formulate excepţiile de la lege trebuind a fi bine justificate. ------


rau cu rau , rau fara rau?

Ultima modificare facuta de da_si_nu (05-06-2007 00:39:15)


05-06-2007 00:37:45
   
?? Ghosty
Cont Sters

Inregistat: 18-03-2007
Mesaje: 9
te simti bine singurica aici ??

05-06-2007 01:05:44
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
waw.....

-----Pana in 2027, China va deveni prima economie a lumii. Al doilea pol al puterii va fi India. La PIB-ul insumat, China, India, Rusia si Brazilia vor intrece tarile G7. Expertii bancii de investitii Goldman Sachs au schitat noua harta economica a lumii. Potrivit prognozelor expertilor acestei prestigioase institutii din SUA, produsul intern brut al Chinei va depasi, pana in 2027, indicatorul similar al Americii. O analiza anterioara estima ca marea putere asiatica va urma sa preia locul de lider economic mondial undeva catre anul 2035. Dar puternicul progres intregistrat de economia chineza i-a determinat pe specialistii bancii la o revizuire a estimarilor de pana acum. Conform acelorasi calcule ale Goldman Sachs, PIB-ul cumulat al tarilor asa-numitului grup BRIC - Brazilia, Rusia, India si China - va egala acest indicator al statelor membre G7. in grupul celor sapte cele mai industrializate tari ale lumii, intra SUA, Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, Japonia si Canada. "Ne mai desparte doar un deceniu de momentul in care se va produce redistribuirea globala a fortelor economice, fapt care va antrena serioase schimbari geopolitice", afirma expertii.

In opinia specialistilor firmei rusesti de consultanta Renessance Kapital, "noile prognoze nu modifica in mod esential evaluarile de acum cinci ani, corectand doar previziunile in timp". "Chiar si acum, China este unul din liderii mondiali la cerere, in special pe piata petrolului, metalelor, carbunilor", spun ei. Totusi, atrag atentia analistii moscoviti, "experienta trecutului demonstreaza ca exista numerosi factori care pot, in egala masura, accelera sau incetini ritmurile de crestere".---------


07-06-2007 20:29:03
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
sa fie oare premonitie ?

-----------------
Acum, la zece ani dupa aceste momente tragice, Charles s-a casatorit cu Camilla Parker Bowles. Foarte ciudat, dupa cum sustine Anderson, este ca Diana si-a prezis propria moarte precum si pe cea a rivalei sale pentru inima lui Charles. Se pare ca in cazul Camillei Parker Bowles s-a inselat. 'Cei de la Scotland Yard au descoperit in cadrul anchetei ce a urmat accidentului faptul ca Diana a discutat cu multi prieteni apropiati, de numeroase ori, despre teama ei ca va fi victima unui asasinat prin inscenarea unui accident de masina sau de avion. Cu doar opt luni inainte de moartea sa, ea a scris o nota foarte clara, in care descrie o astfel de tentativa de asasinat asupra sa ce seamana izbitor cu circumstantele producerii accidentului de masina in care si-a pierdut viata. De asemenea, lady Diana sustinea ca si Camilla s-ar afla in pericol de a fi eliminata pentru ca printul Charles si-ar fi dorit sa se casatoreasca cu dadaca copiilor... care era favorita celor doi baieti si in acelasi timp foarte tanara si frumoasa. Diana a fost obsedata de acest scenariu pentru o buna perioada de timp', a mai precizat Christopher Andersen.-----------

Ultima modificare facuta de da_si_nu (07-06-2007 20:32:28)


07-06-2007 20:32:09
   
?? trauma
Cont Sters

Inregistat: 18-07-2005
Mesaje: 125
Ultima stire difuzata  intr-o editie speciala pe un post de televiziune arab:

"  أعلن الجيش الأمريكى مصرع ثلاثة من جنوده وإصابة إثنين آخرين بجروح مما يرفع عدد قتلاه خلال الأسبوع الأول من حزيران إلى 21 قتيلا، وبينما يتواصل التصعيد الأمنى فى شتى أنحاء العراق، اشتد  والاتحاد الافريقى الى اتفاق مبدئى يوم الاربعاء بشأن قوة لحفظ السلام قوامها 23 ألف جندى لمنطقة دارفور فى غرب السودان بالتغاضى عن خلاف بشأن من يسيطر على العملية."   - am incheiat citatul.

INCREDIBIL !!!   Deci nu-mi vine a crede ce s-a intamplat ....
Tulai, Doamne ...

Ultima modificare facuta de trauma (07-06-2007 20:47:23)


07-06-2007 20:47:13
   
?? WhiteRaven
Cont Sters

Inregistat: 10-03-2005
Mesaje: 1442
nik!

Ultima modificare facuta de WhiteRaven (19-06-2007 20:56:53)


08-06-2007 20:20:48
   
fun-funny
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-12-2006
Mesaje: 5132
mda, stiam demult de povestea asta...
a vuit presa acum o luna... in bucale...
asa ajung stirile mai greu in moldova si ardeal :D :D


09-06-2007 00:17:25
   
?? GOGOMANUL
Cont Sters

Inregistat: 25-01-2007
Mesaje: 526
ce chestie bree ....

09-06-2007 00:53:56
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
----Cercetatorii au stabilit ca desenele intinse pe 500 de kilometri patrati in platoul Nazca au fost create intre anul 200 i.H. si respectiv 700 d.H. insa odata cu disparitia enigmaticei civilizatii Nazca, simbolurile desenelor au ramas un mister care continua sa nasca intrebari.

Desenul gigantic reprezentand o maimuta intruchipa imaginea unei constelatii venerate de civilizatia Nazca
Desenul gigantic reprezentand o maimuta ...
Desenele au fost "comandate" din spatiu de o civilizatie extraterestra? Erau un mesaj pentru vizitatorii din Cosmos? si daca da, in ce consta acest mesaj? Erau oare desenele veritabile aerodromuri pentru navele extraterestre?

Arheologii au reusit sa stabileasca recent ca desenele au fost realizate de catre oameni, gasind in desertul Nazca urmele unui santier stravechi.

Dar cum au reusit acestia sa se ghideze pentru a realiza desene la o scala atat de mare, daca nu au fost ajutati de vizitatori veniti din spatiu?

Conform teoriei lansate de matematicianul german Maria Reiche, fiecare desen in parte respecta parametrii ideali reprezentarii corpurilor ceresti si sunt de fapt o harta a Universului.

Cu toate astea, si in urma acestei teorii se naste o alta intrebare: cum au intrat in posesia unor informatii atat de pretioase vechii locuitori ai desertului peruan Nazca?----


uite ca apare si poza.....



11-06-2007 12:16:22
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
sa ne familiarizam.......cu chipul.....
sa nu fim socati cind.....apare....


11-06-2007 12:17:33
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
:) singele verde....

-----In urma testelor de laborator facute pacientului s-a ajuns la concluzia ca sangele verde era rezultatul faptului ca acesta a consumat prea multe pastile sumatripan, impotriva durerilor de cap.

Conform medicilor, sulful din aceste pastile a intrat in reactie cu hemoglobina, schimbandu-i acesteia din urma culoarea din rosu aprins in verde inchis. Pacientul in varsta de 42 de ani, un fumator, avea nevoie de o interventie chirurgicala la picior pentru a scapa de niste probleme de circulatie. "In timpul interventiei chirurgicale ne asteptam sa vedem sange de provenienta arteriala, care este de culoare rosu aprins, pentru a sti ca ne aflam la locul potrivit. In acest caz insa, sangele care iesea din incizii era de culoare verde inchis, aproape de negru" a povestit Dr Alana Flexman de la Spitalul St Paul din Vancouver. Interventia chirurgicala a fost totusi un succes, pacientul revenindu-si complet, mai noteaza sursa citata.---------------

deja incep sa cred ca exista singele albastru.... la cei de vita nobila...


11-06-2007 12:21:49
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
cersetoria a fost legalizata........





-----Inceputul acestui an aducea o raza de speranta pentru cersetorii romani din Elvetia, dupa ce autoritatile de la Geneva legalizau cersetoria la 27 ianuarie

Ultimii care au aflat acest lucru au fost chiar politistii locali, care au continuat sa imparta amenzi usturatoare. Acum, ei sunt nevoiti sa plateasca despagubiri de 100.000 de franci elvetieni.

Cersitul pe strazile din Geneva a fost legalizat la 27 ianuarie, insa unii politisti nu au tinut cont de acest lucru si, de aceea, acum trebuie sa plateasca aproape 100.000 de franci elvetieni - aproximativ 60.000 de euro - cersetorilor amendati in aceste patru luni, informeaza publicatia "Tribune de Geneve". Si poate aceasta situatie ar mai fi continuat inca mult timp daca reporterii elvetieni nu ar fi demarat o ampla campanie de imagine pentru reabilitarea cersetorilor proveniti din Romania.

Televiziunea elvetiana "Temps present" a investigat cazul cersetorilor romani care au fost in continuare amendati de politistii din Geneva, chiar daca cersitul e acum legal in Elvetia. Astfel, in urma probelor stranse de jurnalisti, autoritatile de la Geneva au recunoscut eroarea, admitand implicit ca se afla in postura de a fi datoare… cersetorilor.

Conform primelor calcule, Departamentul Politiei trebuie sa dea inapoi acesti bani, amenzile ajungand la suma totala de 100.000 de franci elvetieni. "Eu acum am aflat, din presa, ca cersitul nu mai este ilegal in Geneva", a spus Laurent Moutinot, consilier de stat, acesta cerandu-le politistilor sa nu-i mai hartuiasca pe cersetori. Pentru a-si recupera banii, cersetorii amendati trebuie sa prezinte chitantele primite de la politisti. Avocatul Doris Leuenberger a infiintat o asociatie de ajutorare a rromilor de origine romana in recuperarea datoriei.-------

asta inseamna ca cersetorii presteaza o activitate legala care la permite sa cistige bani......waw.... daca platesc impozit si CAS, somajul si altele......vor avea pensie ?


11-06-2007 12:25:46
   
da_si_nu
Femeie

Moderator

Inregistat: 12-02-2005
Mesaje: 10002
----cersitul nu mai este ceva rau nici la americani......


Un barbat fara domiciliu din New York, arestat pentru ca i-a cerut un dolar unui politist, a fost gasit nevinovat de un judecator care a estimat ca cersitul constituie o forma a libertatii de expresie.

Judecatorul Gail Rice i-a dat dreptate lui Eric Hoffstead, 36 de ani, al carui avocat a sustinut ca legea statului New York care interzice cersitul in locurile publice incalca libertatea de exprimare.------


se fac oare si cursuri de recalificare ?


11-06-2007 12:34:13
   
SandieShaw
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-11-2005
Mesaje: 4000
Stirea anului... felicitari Monei pentru prima postare dupa cele 10000!!!!!!!!!
Oare nu se da ceasul inapoi?
La mai mare moderatoarei noastre! Fara ea forumul sigur nu ar fi la fel... asa bun sau rau cum il apreciem, se cheama ca daca ne petrecem ceva timp cu/in el, a devenit important.
La multe postari, da&nu!


23-06-2007 15:35:29
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
felicitari draga Mona...!!!=)=)=)
sa ajungi la 20000...;)
sa ramai la fel de fidela forumului...=)


23-06-2007 22:20:49
   
fun-funny
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-12-2006
Mesaje: 5132
:rolleyes: :rolleyes:

evident, fatza mea oglindeste cu mult mai bine nedumerirea mea...


27-06-2007 04:22:53
   
?? aditza nr 1
Cont Sters

Inregistat: 12-06-2007
Mesaje: 77
mda fara mona nu stiu cum ar fi formul dar este cert ca ar fi mult mai putzina perfidie lipsa de moralitate

27-06-2007 16:18:44
   
Pagini: 1    
Mergeti la