Forum
- pur si simplu -
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune

Nu sînteti conectat.
Forum / Discutii Diverse / iubire    
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355
Hm!ce ti-e si cu iubirea fata de semeni...=(
Oamenii care ma inconjoara au tipologii atat de diverse incat oricat de nesuferiti ar fi unii dintre ei ...ma incapatinez sa le descifrez personalitatile...=)


01-12-2008 12:41:55
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
Daca acum s-ar cere ca iubirea de semeni sa se invete la scoala, s-ar stirni proteste generale. Vi s-ar spune ca astfel de preocupari tin de cautarile personale, ca insuflarea acestor valori este rolul parintilor. Or, in rindul acestor generatii, cea a actualilor parinti care a trecut si ea prin scoli unde nu i s-a transmis nimic de genul acesta, astfel incit putini dintre ei au avut parte de educatie spirituala. Se merge pina acolo incit se spune ca iubirea de semeni si compasiunea tin de religie. Iubirea adevarata nu poate fi polarizata, limitata la una sau citeva fiinte, ea nu se poate manifesta ca partialitate. In plus trebuie sa fie complet dezinteresata, sa nu astepte nimic in schimb. Incepem prin a ne gindi la o persoana pe care o iubim profund si lasam acest sentiment de iubire generoasa sa ne invadeze spiritual, apoi indepartam aceste limitari si extindem iubirea asupra fiintelor fata de care avem sentimente neutre; in final ii cuprindem in iubirea noastra pe toti cei pe care ii consideram dusmani. Aceasta este iubirea adevarata. Putem constata in viata de zi cu zi  diferenta care exista intre cei ce sint preocupati doar de persoana lor si cei a caror spirit este preocupat de ceilalti. P rimii sint mereu stingheriti si nemultumiti. Ingustimea spiritului lor dauneaza relatiilor  cu cei din jur de la care de altfel le este greu sa obtina ceva. In schimb cel care are un spirit deschis, prea putin preocupat de propria persoana, este mereu receptiv la nevoile celor din jur. El se bucura de o asemenea forta sufletesca incit propriile probleme nu il afecteaza deloc. Iubirea si compasiunea sint inseparabile de intelepciune si vizeaza eliberarea celorlalti de ignoranta, principala cauza a nefericirii lor.

  CALUGARUL SI FILOZOFUL      J.F SI M. REVEL

Ultima modificare facuta de hara_cata (29-01-2009 22:27:39)


29-01-2009 22:23:51
   
Merrike
Femeie

Nou venit

Inregistat: 25-01-2009
Mesaje: 3
"Dar daca se intampla ca aceeasi infatisare, aceleasi cuvinte, aceleasi miscari, aceeasi gratie, sa fie ale acelei printese, nascuta intr-o insula din drumul trudnic al caravanelor, scaldata timp de cincisprezece ani in muzica, in poeme si intelepciune, stiind sa arda de manie la insulte si de credinta la incercari, bogata prin ceea ce este al ei si nu-i poate fi rapit,cu sufletul plin de zeitati, pe care nu le-ar putea trada, (...) atat de bine inradacinata in nobletea ei, incat ultimul pas ii va fi mai patetic decat un dans, si daca, atunci cand intri in incaperea cu dale stralucitoare in care te asteapta, ea deschide inspre tine bratele ei tinere, si pronunta aceleasi cuvinte, dar care aici vor fi expresie a unui suflet perfect, atunci iti spun: in zori cand vei pleca inspre nisipuri si maracini, nu vei mai fi acelasi. Caci nu are importanta individul, cu scoarta sa saraca si bazarul sau de idei, ci inainte de toate conteaza sufletul, mai mult sau mai putin vast, cu furtunile sale, cu muntii, cu pustiurile de liniste, cu crestele sale de zapada, cu versantii acoperiti de flori, cu apele sale linistite, toata aceasta cautiune invizibila si monumentala. El iti da fericire. Si nu vei putea niciodata sa nu-l iei in seama. Caci nu e aceeasi navigatia pe un rau ingust, chiar daca inchizi ochii pentru a-i simti balansul, si calatoria pe intinderea marii. Nu aceeasi este placerea, desi obiectele sunt asemanatoare, pe care ti-o da un diamant fals si unul pur. Cea care tace in fata ta nu e aceeasi cu o alta, in profunzimea tacerii ei.(citat din "Citadela " de Antoine de Saint-Exupery)

08-02-2009 13:15:22
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
Astazi sint o leguma, cum nu va plac legumele???? Nici mie.
Azi am avut piinea si cutitul la mine si,  Doamne ce foame imi era, si totusi nu mi-am oprit nici o farimitura, am dat tot. Hei,  tu, creatorul  meu din ce compozitie chimica m-ai facut de pot pune pe un taler tot pentru ceilalti si pe cel pentru mine nimic, dar ha, ha, azi balanta s-a rasturnat si sint aparent ca Dama cu camelii, las pe toti sa guste din mine cu un zimbet suav dar de fapt sint o tirfa ordinara ca politichia din tara sau de oriunde, mi-i scirba de mine  pentru alegerea mea ca as sufoca pamintul cu ea mai ceva decit potopul.
Si nu ca mi-ar pasa de tine pamint , nuu, tu si gravitatia ta scornita de N ewton, auzu gravitatie...esti plin de egoism caci altfel m-ai lasa se zbor sa imi pirjolesc  nepasarea de mine, dar nuuuu, tie iti face o deosebita placere sa ma tii cu fata la pieptul tau.
Si tu, tuuu, pe care te-am rugat  sa-mi dai miinile amindoua cind haul te inghitea , poate puteam sa te salvez, dar ai preferat sa-mi invalui sufletul in privirea ta si sa te cufunzi cu el  iar mie mi-ai intins doar virful degetelor sa imi para rau  ca nu am putut sa te tin. Acuma de ce vii mereu in visul meu, ma mingii, ma iubesti, ma saruti, ma certi... tu nu stii ca eu atunci dorm?.. si neastimparatele mele dorinti dorm..de ce vii si apoi ma predai zorilor stana de piatra. Tu stii ca si pietrele pling dar numai cind le miingie ploaia sa nu deosebeasca altii bobul de lacrima de bobul de ploaie, iti trebuie har pentru asta.

Ultima modificare facuta de hara_cata (08-02-2009 19:37:51)


08-02-2009 19:12:26
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
Astazi am ales voit sa fiu strivita de nepasarea de mine precum degetele frumoasei pianiste de bocancul robotului fascist al dr. Mengele. Azi cu un zimbet aparent resemnat am privit la alegerea mea ca Napoleon la stratul de ceapa de pe insula Sf. Elena. Mi-am pus fericirea mea in bratele altora, ca o mama denaturata nou-nascutul in bratele  alteia.  Azi ma urasc din  toate madularele si rarunchii mei.
Si tu,  floare daruita, de ce imi zimbesti, stii ca imi esti draga, dar daca te-as mingiia te-as murdarii cu  necuratia de mine-ma.
Hei, tu , viata de azi nu imi mai pasa daca te vei c.aca in gradina mea ca sa imi faci onoare, precum sogunii in onoarea gazdei, de azi nu mai sint saminta, m-am transformat in leguma......cui  ii plac legumele!!!!!...MIE SIGUR NU...

Ultima modificare facuta de hara_cata (15-02-2009 20:31:04)


08-02-2009 19:28:22
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
CIND POVESTEA DE DRAGOSTE TI-O SCRIE DUMNEZEU

Invitatia pe care i-o facem lui DUMNEZEU de a lua stiloul sa scrie capitolele noastre de iubire, implica o contributie si din partea noastra, dorinta de ai face pe plac  prin tot ceea ce fac va avea un rezultat sigur: o poveste de dragoste originala.
Oriunde te aflii fii acolo cu toata fiinta ta.
Asteptarea lui DUMNEZEU cere;
- sa porti in tine intrebarea la care nu ai primit raspuns
- sa fii dispus sa suporti nesiguranta
- sa-ti inalti inima spre DUMNEZEU punindu-i intrebarea:
          - se refera la iubire?
Nu mai incerca sa-l zidesti pe DUMNEZEU in jurul vietii tale, zideste-ti viata in jurul lui.
Nu spune niciodata  "te iubesc", daca  nu poti sa spui dupa aceea "vrei sa te casatoresti cu mine?" sau invers.
Cel mai greu drum duce direct in virful muntelui

   copy/paste


17-02-2009 11:25:02
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
De ce m-ai trezit din somn?....visam dar intreaba-ma ce  ca nu mai stiu, tu cu sarutul tau mi-ai alungat visul. Stii, cred ca e mai bine asa, se spune ca visul e cuierul amintirilor si e bine sa le lasi acolo... sa nu le mai imbraci niciodata sau poate doar atunci cind ti-i frig din cauza sentimentelor reci  prin care treci zi de zi. Dar daca in jurul tau e cald...lasa-le agatate acolo.
Tu imi zici ca ti-am lasat urme in inima ta cind m-ai intilnit....eu ma gindeam ca zbor pe acolo, ca sint in trecere, dar daca pasii mei au lasat urme sincer imi pare bine. Eu voiam doar sa ma joc si te-am antrenat si pe tine in joc si stiu ca iti place. Dar uneori tu ma vrei serioasa... dar de ce sa fiu serioasa, iubirea e serioasa/....nu cred
Stiu ca ma placi asa cum sint dar de ce in anturajul prietenilor tai ma vrei sobra, sa ii aprob in toate aberatiile lor despre lume pornite dintr-o iubire de sine si o aroganta ce pe mine ma depaseste. Lumea ta alaturi de ei e prea monotona pentru mine, inchid legile iubirii daruite in inchisoarea iubirii de sine.
Stii ca nu imi plac oamenii prefacuti, aroganti ce isi afiseaza calitatile lor de orice natura in public ca pe niste trofee... Eu sint cercetator din fire, imi place sa le descopar singura, ca atunci le voi pretui mult mai mult.
Dar daca ei mi le tot ofera pe tava, sa stii ca daca voi gusta prea mult din ele am sa vomit...Nu incerca sa ma schimbi ca ma voi ascunde iar in balada lui CIPRIAN PORUMBESCU, singura balada care imi poate intrerupe vacanta cu tine  pe care eu o vreau sa tina o viata.
  Tu alegi.....


17-02-2009 11:43:46
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

hara_cata a scris:

Astazi am ales voit sa fiu strivita de nepasarea de mine precum degetele frumoasei pianiste de bocancul robotului fascist al dr. Mengele. Azi cu un zimbet aparent resemnat am privit la alegerea mea ca Napoleon la stratul de ceapa de pe insula Sf. Elena. Mi-am pus fericirea mea in bratele altora, ca o mama denaturata nou-nascutul in bratele  alteia.  Azi ma urasc din  toate madularele si rarunchii mei.
Si tu,  floare daruita, de ce imi zimbesti, stii ca imi esti draga, dar daca te-as mingiia te-as murdarii cu  necuratia de mine-ma.
Hei, tu , viata de azi nu imi mai pasa daca te vei c.aca in gradina mea ca sa imi faci onoare, precum sogunii in onoarea gazdei, de azi nu mai sint saminta, m-am transformat in leguma......cui  ii plac legumele!!!!!...MIE SIGUR NU...

Sa-ntzelegem ca postarea asta nu-i copy/paste, draga Cata? ;)


17-02-2009 11:49:00
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
Voi, trăiţi într-o lume a lui "ar trebui" şi a lui "ce-ar fi dacă", a spus Merlin. Eu trăiesc în lumea a "ceea ce este".


Deepak Chopra

Ultima modificare facuta de hara_cata (17-02-2009 12:31:23)


17-02-2009 12:00:41
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

hara_cata a scris:

am multe defecte dar corectitudinea e una din sa zic calitati? :D  .. cred ca in zilele noastre e un defect...

Nici vorba de dubii la capitolul asta al calitatilor luate drept defecte in epoca asta, draga prietena-sora cumva...:)
Psihanalistu' amator din mine :D avea doar unele nelamuriri, deh. ;)

Ultima modificare facuta de Xtremul (17-02-2009 12:28:21)


17-02-2009 12:27:35
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536

Xtremul a scris:


hara_cata a scris:

am multe defecte dar corectitudinea e una din sa zic calitati? :D  .. cred ca in zilele noastre e un defect...

Nici vorba de dubii la capitolul asta al calitatilor luate drept defecte in epoca asta, draga prietena-sora cumva...:)
Psihanalistu' amator din mine :D avea doar unele nelamuriri, deh. ;)

 

Sora ta, draga Xtreme, pe veci :D si.. inca o zi, acea zi pe care noi o numim simplu, azi, in fiecare zi o numim asa.....


17-02-2009 12:43:16
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Şi totuşi, învăţăm despre iubire prin fiecare lucru care ne apare în cale. Învăţăm despre iubire de la cei care ne mângâie şi ne sprijină, ne alină şi ne sunt alături, căci prin ei vedem frumuseţea, înţelepciunea, curăţenia sufletească, lumina spiritului. Dar învăţăm şi de la aceia care par a ne lovi, a ne călca în picioare, a ne murdări.
Căci orice om ştie a iubi un semen frumos, bun, deştept, vesel, sănătos, cinstit, săritor şi grijuliu.
Dar oare nu la fel de mult ne ajută să învăţăm aceia pe care îi vedem urâţi, răi, proşti, deprimaţi, mincinoşi, egoişti şi aroganţi? Nu sunt ei aceia cu ajutorul cărora putem învăţa să lăsăm deoparte judecarea, căci iubirea şi judecarea sunt două săbii ce nu încap în aceeaşi teacă?
Din iubirea celui care mă iubeşte, învăţ să îl iubesc. Pe cel care nu mă iubeşte, îl pot învăţa prin iubirea mea să mă iubească. Poate dura o zi, un an, o veşnicie.

Oare iubirea se măsoară în timp? Oare nu îşi este sieşi măsură?


18-02-2009 20:55:47
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669
Bine-ai revenit printre noi, cumetre Lake !!! :)
Fiindca lipseau clar postarile tale de (cam) mult timp.... OK, mai incerc eu si alti citiva ametzitzi :D mentinerea macar in stare de coma controlata :D:D a forumashului astuia, da' limpezimea (chiar daca usor idealista uneori) a spuselor tale chiar lipsea, crede-ma... :)


19-02-2009 11:35:41
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Mulţumesc.

19-02-2009 13:30:43
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355

Lake a scris:

Mulţumesc.

Cred ca noi ar trebui sa-ti multumim tie,postarile tale au fost intotdeauna citite cu interes.=)


19-02-2009 21:54:46
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355
Azi e Dragobetele - sarbatoarea tineretii si a iubirii,asa ca va doresc din inima numai impliniri,sufletele voastre sa fie pline de iubire!

24-02-2009 13:07:51
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536

Lake a scris:

Şi totuşi, învăţăm despre iubire prin fiecare lucru care ne apare în cale. Învăţăm despre iubire de la cei care ne mângâie şi ne sprijină, ne alină şi ne sunt alături, căci prin ei vedem frumuseţea, înţelepciunea, curăţenia sufletească, lumina spiritului. Dar învăţăm şi de la aceia care par a ne lovi, a ne călca în picioare, a ne murdări.
Căci orice om ştie a iubi un semen frumos, bun, deştept, vesel, sănătos, cinstit, săritor şi grijuliu.
Dar oare nu la fel de mult ne ajută să învăţăm aceia pe care îi vedem urâţi, răi, proşti, deprimaţi, mincinoşi, egoişti şi aroganţi? Nu sunt ei aceia cu ajutorul cărora putem învăţa să lăsăm deoparte judecarea, căci iubirea şi judecarea sunt două săbii ce nu încap în aceeaşi teacă?
Din iubirea celui care mă iubeşte, învăţ să îl iubesc. Pe cel care nu mă iubeşte, îl pot învăţa prin iubirea mea să mă iubească. Poate dura o zi, un an, o veşnicie.

Oare iubirea se măsoară în timp? Oare nu îşi este sieşi măsură?


Draga  LAKE stii ca eram un fan al postarilor tale, de ce scrii asa de rar pe forum?
Poza de la profil corespunde exact imaginatiei mele despre tine: un baiat modern, inteligent care cu arcul vrea sa infinga un pilon in aura cerului ca legatura cu divinitatea....sau sa tinteasca catrinta :D ( asa se zice la noi)  unei frumoase tinere de dupa capita de fin... sau  indreptind sageata spre tinta ca un copil....sau toate trei deodata?


Iubirea se masoara prin ea insasi .

Ultima modificare facuta de hara_cata (27-02-2009 22:27:08)


27-02-2009 14:05:54
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
'JUMATATE TARAN, JUMATATE ZEU" asa il defineste Peggy Guggenheim  pe scluptorul roman C. BRINCUSI.  Oare stia Brincusi ca opera lui "MADAME LR", ca o pecete a legaturii de amicitie intre el si Leonie Ricou, va ajunge sa valoreze aproape 3o milioane de euro/
Dar copilul de la tara care a adulmecat toate greutatile si bucuriile trairii la tara, a visat ca va ajunge cel mai mare scluptor al sec XX-lea?  Poate ca da , poate ca nu, sigur insa si-a dat seama de talentul sau  harazit de DUMNEZEU si a incercat prin munca sa-l slefuiasca, sa-l cultive , sa-l personalizeze si apoi sa-l daruiasca. In lucrarile lui a incercat mai mult sa curateasca formele de partea lor materialiceasca imbracindu-le intr-o spiritualitate pura.. Miinile lui au impletit doina cintata de fibrele lemnului cu versurile gindurilor sale intr-o scluptura aeriana dezbracata de materie.  Ne-a lasat mostenire un tezaur dar noi nici macar nu ne pricepem sa-l exploatam  si sa-l gestionam cum se cuvine.
Fiecare din noi ii putem citi opera prin prisma gindurilor noastre care ne definesc ca persoana: putem fi cunoscatori ai artei si atunci tindem spre profunzimea gindurilor scluptorului expuse in lucrare, putem fi mai credinciosi facind legatura operei lui cu divinitatea sau putem fi suflete brute si-i definim lucrarile ca ceva normal, ex o simpla masa, o impletire de bucati de lemn ce formeaza coloana, o simpla poarta, o biserica ca oricare alta..etc..
Oare s-a gindit sa daruiasca totuna si celui ce-i va intelege opera ca si celui ce nu o va intelege sau a vrut doar sa modeleze spatiul intr-o singura ideie ca legatura intre el si echilibrul ce mentine cosmosul/

Daca DUMNEZEU te-a inzestrat cu un talent, innobileaza-l si foloseste-l in slujba binelui si nu te gindi ca societatea nu-l merita sau nu isi arata recunostinta. Ea poate venii imediat, mai tirziu sau niciodata.
Iubeste frumosul din tine, daruieste-l si din acea daruire culegeti tu rasplata.

Ultima modificare facuta de hara_cata (27-02-2009 22:31:53)


27-02-2009 14:43:14
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Draga hara_cata, am făcut o pauză mai lungă la postările pe site pentru că nu am avut ce spune. :)

27-02-2009 23:00:51
   
SandieShaw
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-11-2005
Mesaje: 4000

Lake a scris:

Draga hara_cata, am făcut o pauză mai lungă la postările pe site pentru că nu am avut ce spune. :)


ohooo, lake, daca asta ar fi o regula pe forum, nu s-ar fi adunat mai mult de 1000 de postari....


28-02-2009 00:54:56
   
?? Maria7
Cont Sters

Inregistat: 26-02-2009
Mesaje: 8

Lake a scris:

Şi totuşi, învăţăm despre iubire prin fiecare lucru care ne apare în cale. Învăţăm despre iubire de la cei care ne mângâie şi ne sprijină, ne alină şi ne sunt alături, căci prin ei vedem frumuseţea, înţelepciunea, curăţenia sufletească, lumina spiritului. Dar învăţăm şi de la aceia care par a ne lovi, a ne călca în picioare, a ne murdări.
Căci orice om ştie a iubi un semen frumos, bun, deştept, vesel, sănătos, cinstit, săritor şi grijuliu.
Dar oare nu la fel de mult ne ajută să învăţăm aceia pe care îi vedem urâţi, răi, proşti, deprimaţi, mincinoşi, egoişti şi aroganţi? Nu sunt ei aceia cu ajutorul cărora putem învăţa să lăsăm deoparte judecarea, căci iubirea şi judecarea sunt două săbii ce nu încap în aceeaşi teacă?
Din iubirea celui care mă iubeşte, învăţ să îl iubesc. Pe cel care nu mă iubeşte, îl pot învăţa prin iubirea mea să mă iubească. Poate dura o zi, un an, o veşnicie.

Oare iubirea se măsoară în timp? Oare nu îşi este sieşi măsură?



Frumoase cuvinte despre iubire si par a avea intelepciune. Iubirea din pacate multi o pretuiesc doar prin cuvinte, cand dai cuvantul la o parte, descoperi suflete putrede, mizerabile care lovesc, aduc suferinta, distrug sperante....si totul prin ”cuvantul spus frumos, mincinos, prefacut despre a te invata ce e iubirea”.
Dintre cei care vorbiti asa frumos despre iubire, cati ati adus suferinta si ati calcat in picioare persoane care inima v-au pus-o la ”picioare”?   Poate chiar de invatatura asta vorbesti si tu Lake, cea prin care ai calcat suflete care au crezut cuvintele tale?


28-02-2009 08:15:14
   

PeterPan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359

Maria7 a scris:


Dintre cei care vorbiti asa frumos despre iubire, cati ati adus suferinta si ati calcat in picioare persoane care inima v-au pus-o la ”picioare”?

Stimata mea doamna, de vina-i confuzia ce se face intre cuvant si traire, intre litera si suflet. Talentul manuirii slovei sau oratoria patetic-romantioasa nu-i garantia unei inimi preapline de iubire, a ipochimenului gata sa-ti astearna covor de sentimente pe drumul intregii vieti.


28-02-2009 08:36:56
   
?? Maria7
Cont Sters

Inregistat: 26-02-2009
Mesaje: 8

PeterPan 63 a scris:


Maria7 a scris:


Dintre cei care vorbiti asa frumos despre iubire, cati ati adus suferinta si ati calcat in picioare persoane care inima v-au pus-o la ”picioare”?

Stimata mea doamna, de vina-i confuzia ce se face intre cuvant si traire, intre litera si suflet. Talentul manuirii slovei sau oratoria patetic-romantioasa nu-i garantia unei inimi preapline de iubire, a ipochimenului gata sa-ti astearna covor de sentimente pe drumul intregii vieti.


Punct ochit, punct lovit. Foarte bine ai punctat. Multumesc.


28-02-2009 10:07:32
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750

Maria7 a scris:

Dintre cei care vorbiti asa frumos despre iubire, cati ati adus suferinta si ati calcat in picioare persoane care inima v-au pus-o la ”picioare”?   Poate chiar de invatatura asta vorbesti si tu Lake, cea prin care ai calcat suflete care au crezut cuvintele tale?


Dragă Maria, am "călcat suflete" în viaţa mea.
Au fost persoane faţă de care vorbele mele de iubire şi faptele au fost pe potrivă. Au fost persoane faţă de care vorbele mi'au fost frumoase, dar faptele au lovit sufletele, cu buna mea ştiinţă. Au fost şi situaţii în care, fără să fi intenţionat asta, persoane din jurul meu s'au considerat rănite de faptele mele, deşi eu le făceam din iubire. Căci dacă eu aş fi îndrăgostit de tine, dar tu m'ai iubi ca pe un prieten, există riscul ca dragostea mea să mă orbească. Aş face orice, chiar m'aş umili în faţa ta, doar ca să îţi arăt cât de îndrăgostit sunt de tine, însă, văzând că tu nu eşti îndrăgostită de mine ţi'aş spune cuvinte grele, aş considera că iubirea (prietenească) pe care tu spui că mi'o porţi e falsă şi mă răneşte, doar pentru că nu e ceea ce vreau eu să faci.
Uneori, am ştiut să îmi cer iertare, chiar şi pentru rănile de care nu mă consideram răspunzător. Alteori, am fost prea mândru, sau prea fricos ca să recunosc când am rănit, sau am spus "nu e problema mea".
Din fiecare tip de relaţie şi din fiecare tip de reacţie pe care le'am avut, am putut învăţa ceva. Fiecare mi'a folosit ca să îmi dau seama ce e pe placul sufletului meu şi ce aş dori să schimb. Iar unul dintre lucrurile pe care le'am învăţat este că nu contează cât de demult sau cât de tare am rănit, mereu voi putea merge să spun "iartă'mă" şi/sau să fac şi alte lucruri care să compenseze rănile (pe care le'am făcut intenţionat, neintenţionat sau pentru care nu cred că am vreo vină).


28-02-2009 14:03:17
   
?? Maria7
Cont Sters

Inregistat: 26-02-2009
Mesaje: 8
Frumoase cuvinte, stimate Lake, spui mereu. Placerile sufletelor noastre sau altfel spus, satisfacerea dorintelor nu mai tine cont de sufletele celor din jur si atunci distrugi, ceea ce poate aparent se reface la suprafata cu timpul insa cicatrici adanci si dureroase raman. Iertarea da poate fi utila, depinde cata perseverenta, sinceritate si cat de constient esti ca ai ranit. Sunt destul de multe persoane care spun ”iarta-ma” dar in sufletul lor se considera pure, pline de parsivitate. Chiar e ”frumos” daca cu adevarat ai invatat ceva, asa cum spui din experientele tale si sa ajungi sa pretuiesti fiecare suflet.

01-03-2009 08:55:22
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
În viaţa am constatat că, oricât de mult m'aş strădui, nu'i voi putea mulţumi pe toţi. Mereu va rămâne măcar un om care se va simţi defavorizat de ceea ce fac. Mai mult, am văzut că acelaşi gest al meu va fi privit ca o mare bucurie de către un om, în timp ce altul îl percepe ca pe o mare durere. Orice gest al meu va bucura pe cineva şi va întrista pe altcineva, va fi socotit "bun" de un om (sau mai mulţi) şi "rău" de alt om (sau mai mulţi).
Am avut o perioadă în viaţă în care nu găseam rezolvarea la această problemă: dacă, oricât de bune mi'ar fi intenţiile, cel puţin un om se va considera rănit de gesturile mele, ce ar trebui să fac?
Mi s'a spus că un etalon ar fi să iau în calcul doar "oamenii care contează". Dar eu consider că e firesc să învăţ că fiecare om contează la fel de mult, fie că e vorba de un criminal, de un sfânt, de un prinţ, de un cerşetor, de o rudă, de un străin, etc.
O vreme, am cochetat cu o anumită abordare. Am observat în unele situaţii că, deşi nu am avut nicio intenţie să rănesc, cel de lângă mine s'a simţit lezat de gesturile mele. Am căutat să îi explic că nu am avut nicio intenţie să îl lovesc, că gesturile mele aveau o cu totul altă semnificaţie, totuşi el a continuat să se simtă rănit şi să îmi reproşeze asta. M'am întrebat, atunci, ce pot face dacă el nu vrea nicicum să accepte că a înţeles greşit? "E problema lui", am spus.
Şi acum consider că e problema celuilalt ce vrea să înţeleagă, că e problema lui dacă refuză să accepte scuzele şi dacă vrea să se considere victimă, "surdă" la argumentele şi scuzele mele. Dar mi'am dat seama că pot face un pas mai departe. Chiar dacă el refuză să îmi accepte argumentele şi scuzele, eu pot să îmi cer iertare în continuare, pot să îl pomenesc în rugăciunile mele, pot să îl ajut cu inima deschisă ori de câte ori am ocazia. Dacă el refuză să lase rana să i se închidă, e problema lui. Dar eu pot, cu iubire, să pun tot timpul "alifie" pe această rană, fără să îl judec. Poate va veni ziua în care alifia mea va fi mai puternică decât rana în care el îşi tot răsuceşte cuţitul. Poate că nu, dar şi acest caz, va rămâne faptul că, periodic, cineva pune alifie pe rană, făcând'o să se vindece măcar un picuţ. ;)
Nu sunt adeptul teoriei "păcatului etern", în sensul că o greşeală (cu voie sau fără de voie) nu mai poate fi niciodată reparată, rămând un stigmat pe vecie. Eu cred că orice este o sursă de a învăţa. Unele învăţături vin blând, altele mai dur. Dar pentru orice rană există o alifie, însă e nevoie ca şi cel rănit să accepte să se vindece, nu să păstreze etern în minte rana. Pentru orice om care mă loveşte, există un om care mă mângâie, dar e nevoie să învăţ că acela care azi mă loveşte pe mine, e cel care îl mângâie pe altul. Sau că acela care azi mă loveşte, mâine poate fi cel care mă mângâie, dar pentru asta eu trebuie să trec peste resentimente şi să accept că el a făcut o greşeală (cu voie sau fără de voie) şi nu un păcat capital. Să accept că oamenii se schimbă şi că acţiunile lor sunt dincolo de capacitatea mea de a le judeca, pentru că niciodată nu voi ştii toţi factorii implicaţi în decizia lui de a face acel gest pe care eu l'am perceput ca pe o "lovitură".
Dar aici e o altă poveste: pentru ceea fac eu, voi considera că am avut motive întemeiate să fac ce am făcut. Pentru ceea ce face altul, dacă sunt lovit de gesturile sale, voi considera că "trebuia să se gândească mai bine". Dar, oare, dacă eu eram în locul lui (acceaşi situaţie, aceeaşi moştenire genetică, acelaşi fundal educaţional, aceeaşi copilărie, aceeaşi percepţie asupra vieţii, etc.)... ce aş fi făcut? ;)


01-03-2009 10:01:12
   
?? Maria7
Cont Sters

Inregistat: 26-02-2009
Mesaje: 8
Hmmmm...interesant raspuns. Ce este pacatul sau ”raul” cu dedicatie? Exista sau nu? Fiind vorba despre iubire in acest topic, chiar vreau sa va intreb ati auzit de farmece facute in ”numele” iubirii, vraji, etc..cum se mai numesc nu stiu, acea forma de magie care chipurile e facuta cu intentii bune...dar consecintele?????.....este sau nu este ”pacat” sau ”rau”? ce parere aveti, v-ati lovit de asa ceva?

01-03-2009 22:38:03
   
titmouse
Femeie

Am mereu ceva de spus

Inregistat: 17-03-2008
Mesaje: 1365

hara_cata a scris:


Lake a scris:

Şi totuşi, învăţăm despre iubire prin fiecare lucru care ne apare în cale. Învăţăm despre iubire de la cei care ne mângâie şi ne sprijină, ne alină şi ne sunt alături, căci prin ei vedem frumuseţea, înţelepciunea, curăţenia sufletească, lumina spiritului. Dar învăţăm şi de la aceia care par a ne lovi, a ne călca în picioare, a ne murdări.
Căci orice om ştie a iubi un semen frumos, bun, deştept, vesel, sănătos, cinstit, săritor şi grijuliu.
Dar oare nu la fel de mult ne ajută să învăţăm aceia pe care îi vedem urâţi, răi, proşti, deprimaţi, mincinoşi, egoişti şi aroganţi? Nu sunt ei aceia cu ajutorul cărora putem învăţa să lăsăm deoparte judecarea, căci iubirea şi judecarea sunt două săbii ce nu încap în aceeaşi teacă?
Din iubirea celui care mă iubeşte, învăţ să îl iubesc. Pe cel care nu mă iubeşte, îl pot învăţa prin iubirea mea să mă iubească. Poate dura o zi, un an, o veşnicie.

Oare iubirea se măsoară în timp? Oare nu îşi este sieşi măsură?


Draga  LAKE stii ca eram un fan al postarilor tale, de ce scrii asa de rar pe forum?
Poza de la profil corespunde exact imaginatiei mele despre tine: un baiat modern, inteligent care cu arcul vrea sa infinga un pilon in aura cerului ca legatura cu divinitatea....sau sa tinteasca catrinta :D ( asa se zice la noi)  unei frumoase tinere de dupa capita de fin... sau  indreptind sageata spre tinta ca un copil....sau toate trei deodata?


Iubirea se masoara prin ea insasi .


Lake unde ti-s aripioarele , Cupidonule !!? Conform imaginatiei mele te vad zburand la joasa inaltime , deasupra capitelor de fan , dand din aripioare flll ..., flll ..., fill.. si tintind ca un elf pindileul junei Florica...
Auuuuuu.....

Vezi  , mama , ce ma doare ! Si pieptul mi se bate ,
Multimi de vinetele pe sani mi se ivesc ;
Un foc s-aprinde-n mine , racori ma iau la spate
Imi ard buzele mama , obrajii-mi se palesc !

Oar' ce sa fie asta ? Intreaba pe bunica
O stii vreun leac ea doara...o fi vreun Zburator.
Ori haide l-alde baba Comana ori Sorica ,
Ori du-te la mos popa, ori mergi la vrajitor.

Tot Lake-a fost , surato . Vazusi impielitatu ,
Ca tinta l-alde Floarea in clipa strabatu !
Si drept in piept , leicuta ! ce n-ai gandi , spurcatu !
Inchina-te , surato ! - Vazutu-l-ai si tu ?

Ultima modificare facuta de titmouse (02-03-2009 08:54:44)


02-03-2009 08:16:09
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536

Maria7 a scris:


Lake a scris:

Şi totuşi, învăţăm despre iubire prin fiecare lucru care ne apare în cale. Învăţăm despre iubire de la cei care ne mângâie şi ne sprijină, ne alină şi ne sunt alături, căci prin ei vedem frumuseţea, înţelepciunea, curăţenia sufletească, lumina spiritului. Dar învăţăm şi de la aceia care par a ne lovi, a ne călca în picioare, a ne murdări.
Căci orice om ştie a iubi un semen frumos, bun, deştept, vesel, sănătos, cinstit, săritor şi grijuliu.
Dar oare nu la fel de mult ne ajută să învăţăm aceia pe care îi vedem urâţi, răi, proşti, deprimaţi, mincinoşi, egoişti şi aroganţi? Nu sunt ei aceia cu ajutorul cărora putem învăţa să lăsăm deoparte judecarea, căci iubirea şi judecarea sunt două săbii ce nu încap în aceeaşi teacă?
Din iubirea celui care mă iubeşte, învăţ să îl iubesc. Pe cel care nu mă iubeşte, îl pot învăţa prin iubirea mea să mă iubească. Poate dura o zi, un an, o veşnicie.

Oare iubirea se măsoară în timp? Oare nu îşi este sieşi măsură?



Frumoase cuvinte despre iubire si par a avea intelepciune. Iubirea din pacate multi o pretuiesc doar prin cuvinte, cand dai cuvantul la o parte, descoperi suflete putrede, mizerabile care lovesc, aduc suferinta, distrug sperante....si totul prin ”cuvantul spus frumos, mincinos, prefacut despre a te invata ce e iubirea”.
Dintre cei care vorbiti asa frumos despre iubire, cati ati adus suferinta si ati calcat in picioare persoane care inima v-au pus-o la ”picioare”?   Poate chiar de invatatura asta vorbesti si tu Lake, cea prin care ai calcat suflete care au crezut cuvintele tale?


Ultima modificare facuta de hara_cata (02-03-2009 14:58:46)


02-03-2009 14:49:37
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
A pune iubirea la picioarele cuiva nu este nici un merit atita timp cit astepti sa ti se raspunda cu aceeasi moneda, e doar un troc, iti dau daca imi dai,... nuuu , iubirea se daruieste si atit,  dar daca ti se raspunde in aceeasi intensitate atunci multumeste-i lui DUMNEZEU si traieste-ti clipa sau viata in fericire.
Cind e vorba de iubire toti dar absolut toti sintem lupi moralisti, pina si SF. PETRU care care era linga DUMNEZEU, tot ii conditiona iubirea de a nu iubi DUMNEZEU si pe cei pacatosi si a nu le trece pragul. Si lui i-a aratat ca si el poate sa se lepede de acea iubire declarata si nu o data ci de trei ori.
Nu trebuie sa ne plingem ca nu ne iubeste nimeni precum Scufita Rosie, pentru ca se va gasi un lup moralist sau nu,sa ne spuna:
- Da-mi ragaz  1o minute si te mai iubesc eu o data.
Si eu iubesc vreo 5 barbati de pe acest site si nu ma pling ca ei nu ma iubesc, nuuuuu, mai bine ii raspund iubiriii vecinului sa-i moara capra de ciuda  si sint si in trend, am auzit ca se poarta in Romania.
Eheeee... iubirea nu se vinde la cintar ... daruieste-o si sa nu te intereseze ca o va calca in picioare, o va arunca ca pe o zdreanta sau se va inchina la ea ca la o icoana.

Ultima modificare facuta de hara_cata (02-03-2009 15:30:12)


02-03-2009 15:21:02
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Aşa cred şi eu, dragă hara_cata, că iubirea se oferă, nu se cere. Totuşi, cred că toţi am avut sau avem momente în care ne dorim "să fim iubiţi". Dar iubirea vine către noi de peste tot, de la zâmbetul firului de iarbă, până la mângâierea celui de lângă noi.

02-03-2009 22:07:03
   
?? stromboli
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 358

PeterPan 63 a scris:


Maria7 a scris:


Dintre cei care vorbiti asa frumos despre iubire, cati ati adus suferinta si ati calcat in picioare persoane care inima v-au pus-o la ”picioare”?

Stimata mea doamna, de vina-i confuzia ce se face intre cuvant si traire, intre litera si suflet. Talentul manuirii slovei sau oratoria patetic-romantioasa nu-i garantia unei inimi preapline de iubire, a ipochimenului gata sa-ti astearna covor de sentimente pe drumul intregii vieti.



Confuzia se face intre iubire si dragoste (pasiune) egoista.... are dreptate Ariane, ca  sa simti iubirea trebuie excluse  egoismul, orgoliul,  interesele personale si putine persoane sunt capabile, cel putin de durata...chestie de ATITUDINE

Cinismul este imaginea negativa(subiectiva) a realitatii, exista si partea pozitiva ce include  "Totul e posibil" , imaginatia, visurile, idealurile au construit civilizatia de azi si nu realismul(cinic?)

Iubire se exprima prin si in orice, depinde cum privim ca sa o observam/simtim.Daca avem mintea si inima pline de ranchiuna, gelozie, invidie, ura, dispret.....care toate vin de la egoism si orgoliu, nu e posibil sa o simtim , nu putem fi capabili cu asemenea "lesturi"....de iubire.

Daca reusim sa constientizam cat rau si suferintza ne provoaca propriul nostru egoism si orgoliu, ni se deschid portile spre o alta lume in care iubirea ne inaltza deasupra acestei "realitati" crude si lipsita de....iubire, in care nu vedem decat ce e urat si dureros.E ca si cum ai privi in 5 dimensiuni . Insectele  "privesc" in 2 dimensiuni, oamenii in 3 iar daca descopera adevarata iubire...in 4 sau chiar in 5 dimensiuni.Materialismul si ipocrizia de zi cu zi ne impiedica sa aprofundam aceste capacitati chiar daca trecem de obstacolul egoismului si orgoliului.

Acel covor de sentimente poate ingloba toate sentimentele posibile mai putin iubirea. Hara-cata si Lake explica foarte bine singurul mod prin care poate exista iubirea, prin daruire DEZINTERESATA.Chiar si Eminescu confunda patimile pasiunii si dorintelor interesate care in ansamblu le putem numi DRAGOSTE cu IUBIREA=DARUIRE DEZINTERESATA. Iubirea se exprima prin toate gesturile DEZINTERESATE, privesti florile ce rasar primavara si simti o bucurie, inaltare, te bucuri ca exista acele flori fara sa simti nevoia sa le folosesti in interes propriu.Cele cateva minute sau secunde de bucurie ce-ti inspira existentza acelor flori ne transforma pentru o perioada de timp, fara sa ne dam seama, privirea e mai vie, corpul e mai vioi, suntem mai optimisti, mai increzatori.Nu florile ne transforma ci iubirea noastra pentru ele.

A fost un exemplu cu florile dar poate exista in orice(inclusiv virtual sau in "talentul manuirii slovei" pentru ca iubire exista sau nu in NOI si nu in virtual) mai ales intre sau pentru oameni, daca nu amestecam interesele personale.

Ultima modificare facuta de stromboli (04-03-2009 04:09:38)


04-03-2009 03:51:46
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
"Odată, o privighetoare a cântat la fereastra mea. I'am ascultat fermecat trilul şi apoi am pus'o într'o colivie de aur, ca să îmi cânte zi şi noapte. Oamenii care mă vizitau ascultau muţi de uimire cântul păsării mele, admirându'mă şi invidiindu'mă pentru că o am. Apoi, într'o dimineaţă, am găsit'o moartă. Se zbătuse să treacă de zăbrelele de aur, să zboare în depărtări, până când şi'a frânt pieptul fragil. Nimeni nu i'a mai putut auzi viersul de atunci.

Am suferit ca un câine. Zilele mi se păreau mohorâte, bucatele fără gust, iar viaţa falsă.

Dar zeii au fost milostivi. Într'o dimineaţă, o altă privighetoare şi'a oprit zborul la fereastra mea. I'am ascultat vrăjit trilul paradisiac şi inima a început să îmi tresalte din nou. Când a isprăvit de cântat, m'a privit. Am privit'o şi eu. A trecut o clipă... au trecut două... apoi şi'a luat zborul. De atunci, lumea îi aude viersul: azi aici, mâine dincolo. Ce binecuvântare că a trecut şi pe la fereastra mea!"


04-03-2009 07:30:40
   
?? Maria7
Cont Sters

Inregistat: 26-02-2009
Mesaje: 8
"Acel covor de sentimente poate ingloba toate sentimentele posibile mai putin iubirea. Hara-cata si Lake explica foarte bine singurul mod prin care poate exista iubirea, prin daruire DEZINTERESATA.Chiar si Eminescu confunda patimile pasiunii si dorintelor interesate care in ansamblu le putem numi DRAGOSTE cu IUBIREA=DARUIRE DEZINTERESATA. Iubirea se exprima prin toate gesturile DEZINTERESATE, privesti florile ce rasar primavara si simti o bucurie, inaltare, te bucuri ca exista acele flori fara sa simti nevoia sa le folosesti in interes propriu.Cele cateva minute sau secunde de bucurie ce-ti inspira existentza acelor flori ne transforma pentru o perioada de timp, fara sa ne dam seama, privirea e mai vie, corpul e mai vioi, suntem mai optimisti, mai increzatori.Nu florile ne transforma ci iubirea noastra pentru ele."

Din aceiasi iubire DEZINTERESATA poti omora un om, din acel "singur mod".
Dragii mei raman la parerea ca nu tot ceea ce se spune "frumos" cu atat de alese cuvinte, sunt chiar exprimarea trairii iubirii. Multora le palce sa se joace cu cuvantul si se pierd in acest joc, placand-u-le atat de mult sa se auda ei pe ei, incat nici nu conteaza ce urme lasa in alte vieti, nici nu-i intereseaza. Iubirea se traieste, se respecta si nu loveste.
Va doresc, dincolo de jocul acesta de cuvinte sa ajungeti nu doar s-o incondeiati si sa va placa sa va auziti voi pe voi, ci s-o TRAITI.


04-03-2009 10:01:33
   
deja-vu
Femeie

Nou venit

Inregistat: 14-09-2008
Mesaje: 38
Mai presus de toate pretuieste iubirea!Caci ea e singurul lucru care ne poate face fericiti si repara acele aripi prafuite de durere si dispret.Daca am dori sa gasim un loc unde suntem protejati,de ce nu ar fi in bratele persoanei care te iubeste..chiar daca acum nu crezi,cand ai sa te gandesti la toate lucrurile ce ti le daruieste si ca mereu poate fi acolo pt tine in orice moment in care sti gata sa cazi,o sa sti ca nu mai poti sa traiesti nici macar o zi fara ea...viata ar fi in zadar singur si parasit de urma fericirii ce o da dragostea.Nu gandi azi la un mod rece si detasat ca nu ai nevoie de dragostea ce ti se ofera,caci alungand-o risti ca maine sa regreti amarnic gestul facut si sa vrei sa dai timpul inapoi..dar nimik nu va mai putea fi ca inainte.Lacrimi si suspine nu mai pot aduce inapoi lucrurile la care ai renuntat din neatentie..de ce sa iti doresti altceva daca acum ai exact totul..daca ai iubire esti mai bogat de cat orice pe aceasta lume si poti straluci mai puternic decat orice stea.Ai micul tau paradis,si il ai dor pt ca iubirea ti l-a creat sperand si crezand ca meriti...Dar daca dai cu piciorul sansei tale,darul iti este luat doarece ai ales sa nu il meriti si sa cauti bogatii mult mai mari.Dar abea cand vrei realiza ca ceva mai mult decat aveai nu exista,abea atunci cand pareri de rau vor adanci lacrimile in inima ta formand rani adanci si necicatrizabile,vei realiza ca ceea ce aveai tu odata apartine acuma altcuiva.De aceea pretuieste acum ceea ce ai si fericit vei fi intreaga viata daca esti in stare sa recunosti iubirea adevarata..Pretuieste iubirea!

04-03-2009 13:58:47
   
?? stromboli
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 358

Maria7 a scris:

"

Din aceiasi iubire DEZINTERESATA poti omora un om, din acel "singur mod".
Dragii mei raman la parerea ca nu tot ceea ce se spune "frumos" cu atat de alese cuvinte, sunt chiar exprimarea trairii iubirii. Multora le palce sa se joace cu cuvantul si se pierd in acest joc, placand-u-le atat de mult sa se auda ei pe ei, incat nici nu conteaza ce urme lasa in alte vieti, nici nu-i intereseaza. Iubirea se traieste, se respecta si nu loveste.
Va doresc, dincolo de jocul acesta de cuvinte sa ajungeti nu doar s-o incondeiati si sa va placa sa va auziti voi pe voi, ci s-o TRAITI.



Cum poate iubirea sa omoare un om?Te referi probabil la escrocii sentimentali.Exista de toate pe lumea asta, asta nu inseamna ca oricine incearca sa exprime prin cuvinte ceea ce simte sau ce intelege este un escroc sentimental.Escrocii folosesc astfel de exprimari pentru a castiga ceva material (legal vorbind) sau psihologic( eu le spun vampiri de suflete), exploateaza nevoile noastre sentimentale si psihologice.Sa nu uitam ca in astfel de cazuri, noi decidem daca intram in jocul lor sau nu, ei nu au cum sa ne oblige, deci suntem propriile noastre victime, pentru ca ne mintim singuri in speranta de a gasi ceea ce ne lipseste..... nu are nimic de a face cu Iubirea ci sunt niste manipulari egoiste din partea escrocilor, dar si din partea asa ziselor "victime" care se complac in asemenea situatii in sperantza de a castiga" ceva "


Exista destule cazuri in care cei care exprima ceea ce simt, o fac  din generozitate(din iubire pentru oameni), pentru a imparti cu noi ceilalti ce simt sau ce inteleg ei, fara sa-si doreasca a obtine ceva.Sa-i confundam cu escrocii ar fi o greseala, ne privam singuri de un cadou frumos care nu ne costa nimic.Daca ne costa ceva e pentru ca noi decidem asa.Ei/ele  insisi sunt uneori victimele escrocilor  ce ia drept "promisiuni"  un simplu gest de generozitate.

Daca am o prajitura si o impart cu tine azi nu ma angajeaza sa te hranesc o viatza intreaga, o impart azi cu cine-si doreste, pentru ca nu sunt egoist sa o pastrez doar pentru mine.Maine poate mor si eu de foame fara sa se sinchiseasca nimeni de a imparti ceva cu mine, dar ce conteaza? Ieri am impartasit o bucurie cu tine si foamea de azi e mai suportabila stiind ca exista oameni care au simtit iubirea ta pentru ei.

Totul depinde de atitudinea fiecaruia, daca privim rau, negativ, egoist  asa vom resimti tot ce ni se intampla, vedem rau sau urat in tot ce ne inconjoara, daca privim frumos, tolerant, pozitiv si cu generozitate vom resimti si ce este  frumos si bine.Maturitatea si experientza ne invatza sa ne ferim de ipocriti si escroci, dar sa ramanem totusi sensibili la frumos si bine

Suntem ceea ce gandim sau ce simtim, daca suntem veseli, tristi, victime sau nu, simpatici sau acrituri, depinde doar de noi, de felul in care privim tot ce ne inconjoara si oferim celor din jur ce exista in noi prin atitudinea si exprimarea  noastra. Unii ofera acreala, rautate, ura, egoism, nemultumire, altii ofera generozitate, iubire, simpatie, placere, generozitate, tolerantza; bunatate....

De foarte multe ori tocmai cei ce striga cat mai tare si mai des ca sunt niste victime sunt de fapt escroci ce vor sa obtina ceva, indiferent ce.Tocmai cei ce critica pe altii, nu au nimic frumos de oferit DEZINTERESAT.Noi alegem sa traim in lumina sau intuneric, nimeni altcineva.Iubirea exista in jurul nostru dar daca nu suntm capabili sa o vedem vom vedea doar ce vrem sa vedem, privim in jurul nostru cu felul de a fi in interiorul nostru.

Eu zic sa lasam oamenii sa exprime ce vor sa exprime, sa ofere ce au de oferit, indiferent daca au sau nu interese.Daca te duci la piatza nu te obliga nimeni sa cumperi ce nu vrei sa cumperi si chiar daca ti se ofera gratuit ceva nu esti obligat sa accepti indiferent daca e bun sau rau, dupa gustul tau , care pate fi diferit de al altora.


04-03-2009 14:21:33
   
?? Maria7
Cont Sters

Inregistat: 26-02-2009
Mesaje: 8
Dragul meu Stromboli, nu de dragul contradictiei am spus ceea ce am spus, din pacate ca si experienta ce putea fi cu un final tragic si din fericire ca si experienta din ce am invatat, sunt persoane care exact, dar exact asa cum sunt exprimarile de mai sus, din IUBIRE...au reusit sa faca rau. Nu e vorba de o victimizare si nici nu am de gand sa mai accept  ideea ca tu(eu) ca si persona, de fapt n-ai(n-am) inteles iubirea si te autoflagelezi ca sa scoti nevinovata fiinta care , manuieste cu "maestrie" cuvinte frumoase de iubire. Ei exista, din pacate.
E o mare CAPCANA sa te consideri TU vinovat ca n-ai inteles iubirea, doar pentru a scoate nevinovat pe cel sau cea care ti-a provocat, suferinta doar de dragul......culmea!!!!......IUBIRII.

E un drum sinuos cu dus si intors.
Sau poate exprimarea...drumul spre iad e pavat cu bune intentii, e cea mai elocventa.


04-03-2009 14:58:42
   
?? stromboli
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 358
Draga Maria

Provocat suferintza?Exista  intentia de a provoca suferintza?In iubire nu cauti vinovati sau nevinovati, exista sau nu exista in noi si in jurul nostru,simtim sau nu simtim, indiferent cine sau ce o "provoaca", iubirea nu are constrangeri, responsabilitati.Iubirea nu provoaca suferinte altfel nu mai e vorba de iubire ci de dragoste cu nabadai,pasiuni,dorinte....egoiste.Iubesti o floare pentru ca exista, nu o urasti pentru ca nu poti sa o tii langa tine cat, cum si cand vrei.

Iadul exista sau nu, dupa cum vrem noi, ca si iubirea

Ce ar fi lumea fara intentii, initiativa?Nimeni nu ar mai da un pahar de apa mamei sale batrane care nu-si mai poate lua singura, nimeni nu ar mai face  copii, nimeni nu ar mai fi incurajat de nimeni,nimeni nu ar mai comunica cu nimeni.

Expresia respectiva e valabila pentru cei care cred in ea dar nu pentru toti, din fericire.

Cand cineva iti ofera iubire, indiferent prin ce modalitate, nu semneaza un contract, de asta se spune ca iubirea e daruire, oferi  fara sa astepti nimic in schimb, daca primesti nu-ti da nici un drept  asupra celui/celei care-ti ofera, ar fi culmea, sa ramana datori tocmai cei care daruiesc gratuit.Sa-i scot vinovati de tot raul si durerea care exista in mine, pe cei ce-mi daruiesc iubire.....ar fi culmea egoismului.


04-03-2009 15:41:29
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
In timp ce statea in fata intrarii, s-a apropiat un oarecare famen tinar, frumos si mirosea de departe a parfum. Tinea in mina 30 de curmale. Vazindu-l pe Cuviosul gol a intrebat mirat:
-Iubitul meu Epifanie, cine este acesta, de ce umbla gol si seamana cu unul purtat de valurile marii/
- Un necunoscut-zise Epitafie, nu a vrut sa descopere virtutea Cuviosului.
- Primeste aceste curmale caci nu am nimic altceva - i-a zis famenul.
-Nebunii nu primesc daruri de la sodomiti.
-Cu adevarat esti nebun, primesti curmale si zici ca sint colofania.
-Pleaca vicleanule!- i-a raspuns Cuviosul. Mergi indarat si uita-te in sufletul si viata ta si nu inainta mai mult sa nu te arda DUMNEZEU.
-Vai mie ticalosul- zise famenul si de indeparta"     
          SFINTUL ANDREI cel nebun dupa HRISTOS



Nu poti  darui iubire daca nu o ai in suflet.
Cind ajungi sa intelegi  cum e construita lumea si sufletul uman, intelegi si ce inseamna iubire dezinteresat, ea se simte, se aplica numai daca poti, si cind poti o si intelegi, altfel ramine un banal cuvint Si DUMNEZEU bata la usa noastra sa-l iubim, dar daca nu-i deschidem, nu ne injura, nu ne darima casa, nu ne batjocoreste nici nu ne cerseste iubirea......intelege cine poate.
Oferiti-va sufletul doar inaltindu-i pe altii nu inaltindu-va pe voi, pentru ca asa ne-a creat Dumnezeu sa aven ceva , chiar minuscul uneori, superior celuilalt pentru ca din acesta recunoastere sa ne debarasam de  MINDRIA cu care de fapt au decazut si  o parte din ingeri.

Ultima modificare facuta de hara_cata (04-03-2009 17:31:54)


04-03-2009 17:18:21
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355
Greu cu iubirea dezinteresata in zilele noastre,dar evident ea exista!ferice de cei care dau peste ea...=)

04-03-2009 17:31:45
   
?? hara_cata
Cont Sters

Inregistat: 31-12-2007
Mesaje: 536
chiar daca am cont pina in iulie, nu voi mai intra pe acest site si implicit pe acest forum pentru un motiv foarte drag mie, si imi permit sa-mi numesc simpatiile mele de un an de cind umblu pe acest forum.
Dintre barbati: Xtremul si Lake - fratiorii mei de suflet, PPan, Stromboli, Niladam, dintre femei: Diorela in care m-am vazut de multe ori pe mine, Titmouse, Unika, Sandie Shaw. Si nu pentru ca sint inteligenti, nu, toti sinteti care postati aici in afara de mine, ci pentru ca aveti acel ceva ca la papusa Matrusca mic in interior,atunci cind sinteti in mijlocul naturii auziti cum creste firul ierbii.
Daruieste iubirea neconditionat caci o vei primi inzecit, si iubeste-l pe DUMNEZEU caci el sigur iti va raspunde, iubirea lui nu a omorit pe nimeni ba din contra l-a inaltat atit de sus ca la desprins de latura materiala. Pricepe cine poate, vocabularul meu e sarac dar curat, il plivesc si nu e buruienos niciodata nu am timp sa-l mai cultiv, poate la pensie dar ma tem ca atunci nu voi mai avea teren arabil :D
.  Porneste sa-ti cureti sufletul de meschinaria din tine si apoi vei vedea ca nu poti sa judeci pe nimeni tocmai din considerentul ca tu nu te poti curati indeajuns ca sa fii curat  si sa iti permiti sa-i judeci pe alti ca sint murdari.
Mereu trebuie sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, si sa recunoastem cind o persoana ne este superioara intr-un fel sau altul  nu sa fim egoisti pe acel  lucru, pentru ca si noi ii suntem superiori prin altceva....cind o sa intelegem cu adevarat aceste lucruri nu vor mai fi certuri de nici un fel nici pe forum nici in viata noastra
Fiti fericiti, dar asta stiu ca depinde doar de voi.

Ultima modificare facuta de hara_cata (04-03-2009 18:17:25)


04-03-2009 17:50:21
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355
Nu ma numar printre cele simpatizate de tine Hara dar regret disparitia ta de pe forum si implicit de pe acest site...sa-ti fie bine acolo unde pleci!
Sa fii iubita! si sa iubesti pe masura!(ca tot suntem pe topicul iubire)=)


04-03-2009 19:57:31
   

PeterPan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359

hara_cata a scris:


.  Porneste sa-ti cureti sufletul de meschinaria din tine si apoi vei vedea ca nu poti sa judeci pe nimeni tocmai din considerentul ca tu nu te poti curati indeajuns ca sa fii curat  si sa iti permiti sa-i judeci pe alti ca sint murdari.
....................................................................................................................................................
....cind o sa intelegem cu adevarat aceste lucruri nu vor mai fi certuri de nici un fel nici pe forum nici in viata noastra
Fiti fericiti, dar asta stiu ca depinde doar de voi.

Dreptu-i ce zici talica, Hara_cata, insa nici pe departe nu-i vorba de certuri, ca de judecati n-are rost sa fac vorbire, fiind doar Unul menit sa judece, sa ne judece...
La buna revedere!


04-03-2009 23:24:05
   
?? Maria7
Cont Sters

Inregistat: 26-02-2009
Mesaje: 8

stromboli a scris:

Draga Maria

Provocat suferintza?Exista  intentia de a provoca suferintza?In iubire nu cauti vinovati sau nevinovati, exista sau nu exista in noi si in jurul nostru,simtim sau nu simtim, indiferent cine sau ce o "provoaca", iubirea nu are constrangeri, responsabilitati.Iubirea nu provoaca suferinte altfel nu mai e vorba de iubire ci de dragoste cu nabadai,pasiuni,dorinte....egoiste.Iubesti o floare pentru ca exista, nu o urasti pentru ca nu poti sa o tii langa tine cat, cum si cand vrei.

Iadul exista sau nu, dupa cum vrem noi, ca si iubirea

Ce ar fi lumea fara intentii, initiativa?Nimeni nu ar mai da un pahar de apa mamei sale batrane care nu-si mai poate lua singura, nimeni nu ar mai face  copii, nimeni nu ar mai fi incurajat de nimeni,nimeni nu ar mai comunica cu nimeni.

Expresia respectiva e valabila pentru cei care cred in ea dar nu pentru toti, din fericire.

Cand cineva iti ofera iubire, indiferent prin ce modalitate, nu semneaza un contract, de asta se spune ca iubirea e daruire, oferi  fara sa astepti nimic in schimb, daca primesti nu-ti da nici un drept  asupra celui/celei care-ti ofera, ar fi culmea, sa ramana datori tocmai cei care daruiesc gratuit.Sa-i scot vinovati de tot raul si durerea care exista in mine, pe cei ce-mi daruiesc iubire.....ar fi culmea egoismului.


Mulțumesc pentru ”eleganța” cu care de fiecare dată mi s-a ”pus pumnul în gură”.
Dacă sunteți atât de experți în iubire, oare de ce cu iubire nu știți să ascultați pe cei care au în ignoranța, egoismul lor ceva de spus?


05-03-2009 01:22:09
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Îmi pare rău, dragă Maria, că părerile care nu coincid cu ale tale le consideri "pumn în gură". Îmi cer iertare dacă ţi'am pus pumnul în gură şi dacă te'am făcut să suferi.
Fie să îţi găseşti pacea sufletului, draga mea!


05-03-2009 07:29:50
   
Pagini:  1 2 3    
Mergeti la