Forum
- pur si simplu -
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune

Nu sînteti conectat.
Forum / Discutii Diverse / Povesti de Craciun. Povesti la gura sobei.    
Autor
Mesaje Pagini: 1
?? ariela
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
Cred ca in preajma Sfintelor Sarbatori, toti devenim mai buni. Eu asa cred. Aici puteti scrie fiecare cate o povestioara cu talc, care v-a placut mai mult.

Ultima modificare facuta de ariela (27-12-2006 15:30:32)


27-12-2006 06:39:07
   
?? ariela
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
POVESTEA UNEI LUMANARI       

         M-aţi aprins si vă uitaţi gânditori la mine. Simţiţi bucurie in suflet ?
ĂŽn mod sigur eu ma bucur, pentru că am un sens numai cand ard. Nu sunt tristă, chiar daca arzând am devenit mai mica. De fapt eu am doar două posibilităţi.
         Prima, e să rămân Ă®ntreagă. Asta ar Ă®nsemna să nu fiu aprinsă şi atunci nu mă micşorez, dar nici nu-mi Ă®mplinesc rostul meu.
         A doua, ar fi sa răspindesc lumină şi caldură si prin asta să mă daruiesc chiar pe mine Ă®nsumi. Asta e mult  mai frumos decât să rămân rece si fara rost.
        Şi voi oamenii sunteţi la fel. Când trăiţi numai pentru voi, sunteţi lumânarea  neaprinsă, care nu si-a Ă®mplinit rostul. Dar dacă dăruiţi lumină şi căldură, atunci aveţi un sens. Pentru asta trebuie să daţi ceva: iubirea, adevărul, bucuria, Ă®ncrederea şi dorurile pe care le purtaţi Ă®n inimă.
         Să nu va temeţi ca deveniţi mai mici.   
Asta e o iluzie. ĂŽnlăuntrul vostru e mereu lumină. Gândiţi-vă, cu pace Ă®n suflet, că sunteţi ca o  lumânare aprinsă.
         Eu sunt numai o simplă lumânare aprinsă. Singură luminez mai puţin. Dar când suntem mai multe Ă®mpreună lumina şi căldura sunt mai puternice.
Şi la voi oamenii e tot aşa  ,, Ă®mpreuna luminaţi mai mult’’.


   

   Este o poveste frumoasa pe care mi-a trimis-o un prieten bun.Nu stiu cine a scris-o, dar nu conteaza autorul, conteaza mesajul.

Ultima modificare facuta de ariela (27-12-2006 15:28:11)


27-12-2006 06:41:42
   
fun-funny
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-12-2006
Mesaje: 5132
Un batran portar intelept din secolul al 18-lea, avea sarcina sa-i intampine pe vizitatorii orasului - o localitate de pe tarmul Mediteranei, situata pe o importanta ruta comerciala.
Calatorii care intrau in oras ii cereau batranului indicatii si il intrebau in legatura cu posibilitatile de lucru. Intr-o zi, un calator s-a oprit la portile orasului si l-a intrebat pe batran: "Spune-mi, cum sunt oamenii din acest oras?"
Batranul se scarpina in cap si raspunse: "Dar cum erau oameni in orasul de unde vii?"
Calatorul se stramba si spuse pe un ton sec: "O adunatura de neispraviti. Meschini, lacomi si hoti."
"Ei bine", raspunse portarul dand din cap, "asa sunt si in orasul nostru. Sa nu zici ca nu te-am prevenit."
O ora mai tarziu, un alt calator se apropie de portile orasului. Judecand dupa vesmintele sale si trasaturile fetei, parea a fi fratele mai mic al calatorului dinainte.
Batranul fu cel care vorbi mai intai: "Dupa cum arati, tinere, trebuie sa fii fratele unui om cu care am vorbit ceva mai devreme. Pe el il cauti?"
Tanarul zambi si dadu din cap in semn ca nu. "Nu, nici vorba, batrane. Vezi tu, fratele meu este un om foarte prost-dispus. Imi pare rau s-o spun, dar nu-i simt lipsa absolut deloc."
Tanarul se apropie de portar, ii intinse mana si intreba: "Daca mi-ai putea raspunde la intrebare, ti-as ramane indatorat pe vecie. Judecand dupa varsta ta, trebuie sa cunosti multi oameni din acest oras. Dupa parerea ta, cum sunt cei de aici?"
Batranul se scarpina in cap si intreba: "Dar cum sunt oamenii in orasul de unde vii?"
Calatorul zambi si raspunse cu bucurie in glas: "Oh, nicaieri n-ai sa intalnesti oameni mai buni. Sunt cu totii oameni cinstiti, muncitori si peste masura de generosi. Mi-a parut foarte rau ca plec, dar lipsa de posibilitati m-a determinat sa-mi caut norocul in alta parte."
"Ei bine", raspunse portarul zambind, "asa sunt si si in orasul nostru. Iti uram bun venit cu bratele deschise!"
Morala acestei povestiri este faptul ca in ceea ce priveste atitudinea, dobandesti ceea ce alegi sa vezi. Oamenii cu o atitudine negativa aleg sa priveasca lumea prin ochelari intunecati, nuantati cu cinism; prin urmare, de cele mai multe ori vad numai oameni dubiosi care stau la panda in bezna.
Oamenii cu atitudine pozitiva, pe de alta parte, aleg sa vada lumea prin ochelari roz, nuantati cu optimism; in cele mai multe cazuri vad oameni prietenosi care rad si se distreaza in lumina soarelui.


Ultima modificare facuta de fun-funny (30-12-2006 00:37:43)


30-12-2006 00:36:19
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 05-05-2006
Mesaje: 957
oare de ce nu ma impac avand gandul ca lumea si lucrurile care o compun nu se impart doar in negru si alb...oare de ce simt nevoia mereu de nuantari(unele fine si extrem de complicate)...si oare morala povestilor cu talc nu are ea insasi talc...!? ;)

01-01-2007 16:15:32
   
?? ariela
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
Ai dreptate, dar sa iesi din sistemul dualist din jurul tau, sa te detasezi si sa privesti lucrurile obiectiv......e greu, cere un efost sustinut.
Inainte de a trascede dualismul.....trebuie sa il intelegi.
Nu toti oameni constientizeaza ca traiesc intr-un ,,univers mental'' tridimensional.Unii au ramas la nivelul de plan (bidimensional). Si trebuie ajutati sa ,,vada'' tridimensional.


02-01-2007 04:37:31
   
?? ariela
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
Povestea celor doi prieteni


    Traiau odata doi prieteni: unul era piatrar si celalat lemnar. Pentru ca taiatul si caratul pietrei era o munca f. grea, pietrarul cerea adeseori ajutor prietenului sau, lemnarul. Acesta raspundea :
   -    Asteapta-ma. Indata ce imi voi termina treaba, voi veni si te voi ajuta !
    Dupa un timp, pietrarul isi spuse : Oare nu este mai bine sa am eu oameni pe care sa ii invat mestesugul ? Astfel voi avea tot timpul, ajutor, iar prietenul meu nu va fi nevoit sa isi ia din timpul sau pt. mine. Asa voi putea lucra mai mult.
   Zis si facut ; a cautat oameni pe care i-a invatat mestesugul pietrei.
    Dupa un timp, lemnarul isi dadu seama ca prietenul  sau nu il mai cheama in ajutor si se duse la el pt. a vedea ce s-a intamplat. Odata ajuns in ograda pietrarului, vazu multa lume si zise :
  -     Cine sunt acesti oameni ?
  -     Sunt prietenii care ma ajuta sa pot prelucra piatra, raspunse pietrarul.
    Lemnarul vazind ca treaba merge bine, spuse cu invidie :
  -     Tu acum ai alti prieteni, eu nu mai sunt prietenul tau?!
  -     Nu gandii astfel prietene, pt. ca de acum putem lucra mai mult. Nu te voi mai
indeparta de la lucrul tau si nici eu nu voi mai fi nevoit sa astept pina ce tu imi poti veni in ajutor.
Lemnarul, insa a plecat suparat la casa sa, nevoind sa il mai asculte cuvintele
pietrarului.
    Multumesc Doamne, si-a zis pietrarul in mintea sa, ca mi-ai aratat sclavia in care ma tinea prietenul meu.

    Pastrati-va Libertatea, Darul cel mai de pret pe care omul l-a primit de la Dumnezeu. Doar asa ve-ti putea iubi cu adevarat.

Ultima modificare facuta de ariela (02-01-2007 05:40:22)


02-01-2007 05:36:02
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226

ariela a scris:

Cred ca in preajma Sfintelor Sarbatori, toti devenim mai buni. Eu asa cred. Aici puteti scrie fiecare cate o povestioara cu talc, care v-a placut mai mult.

am incercat chiar pe acest site sa-mi deschid sufletul sa fiu  buna,raspunzand cu delicatete "prietenilor electronici",dar se pare ca lumea nu stie sa aprecieze aceasta valenta in caracterul unui om,intra cu bocancii in sufletul tau....te devasteaza... incerc sa ma cenzurez...cu toate ca am atata nevoie de refulare.....


02-01-2007 13:50:47
   
fun-funny
Femeie

Moderator

Inregistat: 15-12-2006
Mesaje: 5132
tasha, draga de tine! Nu stiu cum sa dreg eu experientele negative avute de tine pina acum... Dar pot incerca sa-ti fac o invitatie  pe forum... Uneori, vorbele rostite aici pot ajunge mai usor catre ochii celor ce-si doresc altceva de la viata...
altceva decit jaga jaga :)


02-01-2007 20:02:29
   

P. Pan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359
.... tasha, si de Craciun si-n restul anului, fii mai selectiva in privintza lor (a prietenilor), cu atat mai mult cu cat sunt alesi din lumea virtuala a netului !
Cat despre refulare, baga material !!! :D:D:D


02-01-2007 20:51:54
   
?? ariela
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
Povestea măgarului bătrân


    Intr-o buna zi, măgarul unui ţăran cazu intr-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce ţăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, ţăranul hotărĂ® că măgarul era şi aşa bătrân, iar că fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată şi-odată. Şi că nu mai merită osteneala de a-I scoate pe măgar din adâncul fântânei. Aşa că ţăranul işi chemă vecinii, ca să-i dea o mână de ajutor.Fiecare dintre ei apucă câte o lopată şi Ă®ncepu să arunce de zor pământ Ă®năuntrul fântanei.
  Măgarul pricepu de Ă®ndată ce i se pregătea şi se puse şi mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după câteva lopeţi bune de pământ, măgarul se potoli şi tăcu. Tăranul privi Ă®n adâncul fântânei şi rămase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopată de pămân, măgarul cel bătrân făcea ceva neaşteptat: se scutura de pământ şi păşea deasupra lui. ĂŽn curân, toată lumea fu martoră, cu surprinder, cum măgarul, ajuns până la gura fântânei, sări peste ghizduri şi ieşi fremătând...    .
  Viaţa va arunca poate şi peste tine cu pământ şi cu tot felul de greutăti... Secretul pentru a ieşi din fântâna este să te scuturi de acest pământ şi să-l foloseşti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutăţile noastre este o ocazie pentru un pas Ă®n sus. Putem ieşi din adâncurile cele mai profunde, daca nu ne dam bătuţi. Foloseşte pământul pe care ţi-l aruncă peste tine ca să mergi Ă®nainte. Aminteşte-ţi de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
1) Curătă-ţi inima de ură, frică, egoism.
2) Scuteşte-ţi mintea de preocupari inutile.
3) Simplifică-ţi viata şi fă-o mai frumoasă.
4) Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin.
5) Iubeşte mai mult şi... scutură-te de pământ, pentru că Ă®n viata asta tu trebuie să fii solutia, nu problema.


Ultima modificare facuta de ariela (05-01-2007 19:28:47)


05-01-2007 19:23:05
   
?? fii-a-mea
Cont Sters

Inregistat: 05-05-2006
Mesaje: 957

ariela a scris:

Povestea măgarului bătrân


    Intr-o buna zi, măgarul unui ţăran cazu intr-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce ţăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, ţăranul hotărĂ® că măgarul era şi aşa bătrân, iar că fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată şi-odată. Şi că nu mai merită osteneala de a-I scoate pe măgar din adâncul fântânei. Aşa că ţăranul işi chemă vecinii, ca să-i dea o mână de ajutor.Fiecare dintre ei apucă câte o lopată şi Ă®ncepu să arunce de zor pământ Ă®năuntrul fântanei.
  Măgarul pricepu de Ă®ndată ce i se pregătea şi se puse şi mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după câteva lopeţi bune de pământ, măgarul se potoli şi tăcu. Tăranul privi Ă®n adâncul fântânei şi rămase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopată de pămân, măgarul cel bătrân făcea ceva neaşteptat: se scutura de pământ şi păşea deasupra lui. ĂŽn curân, toată lumea fu martoră, cu surprinder, cum măgarul, ajuns până la gura fântânei, sări peste ghizduri şi ieşi fremătând...    .
  Viaţa va arunca poate şi peste tine cu pământ şi cu tot felul de greutăti... Secretul pentru a ieşi din fântâna este să te scuturi de acest pământ şi să-l foloseşti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutăţile noastre este o ocazie pentru un pas Ă®n sus. Putem ieşi din adâncurile cele mai profunde, daca nu ne dam bătuţi. Foloseşte pământul pe care ţi-l aruncă peste tine ca să mergi Ă®nainte. Aminteşte-ţi de cele 5 reguli pentru a fi fericit:
1) Curătă-ţi inima de ură, frică, egoism.
2) Scuteşte-ţi mintea de preocupari inutile.
3) Simplifică-ţi viata şi fă-o mai frumoasă.
4) Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin.
5) Iubeşte mai mult şi... scutură-te de pământ, pentru că Ă®n viata asta tu trebuie să fii solutia, nu problema.

frumos, nimic de zis, dar cat de practic...?


13-01-2007 15:25:41
   
?? wscorpio
Cont Sters

Inregistat: 29-03-2005
Mesaje: 579
asta se intampla zilnic cu oameni de langa noi. totul e sa sti , atunci cand treci prin asa ceva, cum trebuie sa iti ridici piciorul pt a pasi deasupra

13-01-2007 21:31:07
   
?? ariela_k
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
Povestea vasului crĂŁpat

O femeie bãtrâna din China avea doua vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui bãt, si le cãra pe dupã gât. Un vas era crãpat, pe când celalalt era perfect si tot timpul aducea întreaga cantitate de apa.

La sfârsitul lungului drum ce ducea de la izvor pana acasã, vasul crãpat ajungea doar pe jumãtate.
Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas si jumãtate de apã. Bineînteles, vasul bun era mândru de realizãrile sale. Dar bietului vas crãpat îi era atât de rusine cu imperfectiunea sa, si se simtea atât de rãu ca nu putea face decât jumãtate din munca pentru care fusese menit!

Dupã 2 ani de asa zisã nereusitã, dupã cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângã izvor: "Mã simt atât de rusinat, pentru ca aceastã crãpãturã face ca apa sa se scurgã pe tot drumul pânã acasã!"

Bãtrâna a zâmbit, "Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori, insã pe cealaltã nu?" "Asta pentru ca am stiut defectul tãu si am plantat seminte de flori pe partea ta a potecii, si, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi."
"De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele. Dacã nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care împrospãteazã casa."

Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Însa crãpãturile si defectele ne fac viata împreunã atât de interesantã si ne rãsplãtesc atât de mult! Trebuie sa luam fiecare persoanã asa cum este si sã cãutãm ce este bun in ea .

DECI, pentru toti prietenii mei: va urez sa aveti o zi bunĂŁ si nu uitati sa mirositi florile de pe partea voastrĂŁ a drumului!

Morala: Crãpãtura vasului nu înseamnã sfârsitul, ci o posibilitate de a face ceva diferit!


16-02-2007 04:54:38
   
?? ariela_k
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
PRINCIPIUL NARCISEI GALBENE
Fiica mea mi-a telefonat de mai multe ori să-mi spună "Mamă trebuie să vezi narcisele galbene Ă®nainte ca ele să se ofilească". Eu doream acest lucru, dar era un drum de 2 ore cu maşina de la Laguna la lacul Vârful Săgeţii. Când fiica mea a sunat a treia oară, i-am promis că voi sosi joia viitoare. Joia următoare, deodată timpul s-a răcit şi a plouat. Dar eu am promis, aşa că am mers acolo.
Când Ă®n sfârşit am păşit Ă®n casa lui Carolyn şi i-am salutat şi Ă®mbrăţişat pe ea şi nepoţii mei, am spus: "Carolyn, lasă narcisele galbene. Timpul este nefaborabil, sunt nori şi ceaţă, aşa că nu există nimic Ă®n lumea aceasta care să mă facă să mai conduc câţiva kilometri, cu excepţia ta şi a acestor copii".
Fiica mea a zâmbit şi, cu mult calm, a spus: "Noi conducem pe vremea asta, mamă".
"Ei bine, nu mă duci tu pe mine Ă®n stradă, până nu se face timp frumos şi, atunci când voi ieşi, o voi face ca să mă Ă®ntorc acasă". Am crezut că am fost destul de convingătoare. "Sper Ă®nsă că mă vei duce la garaj, ca să-mi ridic maşina.
Ea a spus: "Cât de departe trebuie să mergem?"
"Câteva blocuri."
Carolyn a spus: "O să conduc eu. Eu sunt deprinsă cu asta."
După câteva minute, am Ă®ntrebat-o: "Unde mergem ? Ăsta nu e drumul spre garaj. "Mergem spre narcisele galbene". Carolyn a zâmbit.
"Carolyn", am spus eu cu asprime în glas "te rog, întoarce".
"E foarte bine, mamă. Tu nu te vei ierta niciodată, dacă pierzi această experienţă."
După aproximativ 20 de minute, am intrat pe o străduţă pietruită şi am văzut o mică biserică. Mai Ă®ncolo, pe partea bisericii, am văzut scris cu litere de mână "Grădina narciselor galbene".
Am coborât din maşină şi am mers Ă®n urma lui Carolyn Ă®n jos pe cărare. Apoi cărarea a cotit şi, când am ridicat privirea am rămas mută de uimire. ĂŽnaintea mea se afla cea mai minunată imagine. Arăta de parcă cineva luase un butoi uriaş de aur şi Ă®l revărsase peste piscul şi versanţii muntelui. Florile au fost plantate Ă®n maiestuoase vârtejuri, minunate fâşii şi rânduri portocaliu Ă®nchis, albe, galben ca lămâia, roz-portocaliu, galben ca şofranul şi galben ca untul. Fiecare varietate de flori a fost plantată ca un grup, aşa că s-au Ă®nvolburat şi au Ă®nflorit ca nişte râuri cu tonalităţi cromatice unice. Erau 5 acri de flori.
"Dar cine a făcut asta?" am Ă®ntrebat-o pe Carolyn.
"O femeie.", mi-a răspuns Carolyn. "Ea locuieşte pe proprietate. Aceea este casa ei." Carolyn mi-a indicat o casa mică şi modestă Ă®n mijlocul acelui ţinut.
Am mers către casă. Pe un zid am văzut un poster. "Răspunsuri la Ă®ntrebările care ştiu că te interesează" era titlul. Primul răspuns a fost un simplu "50.000 bulbi". Al doilea răspuns a fost "Unul, pus pe rând, de către o singură femeie. A fost nevoie de două mâini, două picioare şi puţin creier". Al treilea răspuns a fost "Am Ă®nceput in 1958". Acestea au fost Principiile Narciselor Galbene.
Pentru mine, acel moment a fost o experienţă care mi-a schimbat viaţa. M-am gândit la această femeie pe care eu nu am Ă®ntâlnit-o niciodată şi care, cu mai mult de 40 de ani Ă®n urmă, a Ă®nceput cu un bulb, Ă®n timp creând propria sa viziune asupra frumuseţii şi bucuriei şi Ă®mpodobind vârful unui munte obscur. Plantând pe rând câte un bulb de narcisă, an după an, ea a schimbat pentru totdeauna lumea Ă®n care trăia. A creat ceva nespus de magnific, de frumos, de inspirat.
Principiul pe care ni-l arată grădina ei de narcise galbene este unul din cele mai măreţe principii ale slăvirii şi evoluţiei. Este lecţia care ne Ă®nvaţă să Ă®naintăm spre scopurile şi dorinţele noastre, pas cu pas adesea făcând doar un pas mic, de copil, şi să Ă®nvăţăm să iubim ceea ce facem, să Ă®nvăţăm să folosim acumularea Ă®n timp. Când multiplicăm momentele scurte de timp Ă®n care producem ceva mic, prin efort zilnic, vom constata că putem realiza lucruri magnifice. Putem schimba lumea.
"Treaba asta mă Ă®ntristează, Ă®ntr-un fel", am recunoscut eu. "Câte aş fi putut eu realiza, dacă mi-aş fi stabilit un scop minunat acum 35 ori 40 de ani şi aş fi muncit Ă®n toţi aceşti ani să-l ating, 'plantând câte un singur bulb o dată'. Gândeşte-te ce-aş fi fost Ă®n stare să realizez!"
Fiica mea mi-a spus mesajul acelei zilei Ă®n stilul ei direct: "ĂŽncepe de mâine" a spus ea. "Nu mai are nici un rost să te gândeşti la timpul pierdut. Modul de a face dintr-o "lecţie" o bucurie şi o cale de evoluţie, Ă®n loc de un motiv de regret, este să te Ă®ntrebi "Cum pot folosi azi ceea ce tocmai am Ă®nvăţat?"
Ne convingem pe noi Ă®nşine că viata va fi mai frumoasă după ce ne vom căsători; vom avea un copil; apoi altul. Apoi suntem frustraţi că nu sunt copiii destul de mari şi vom fi mai mulţumiţi atunci când ei vor creşte. După aceea, suntem frustraţi că sunt adolescenţi şi se poartă ca atare. Suntem siguri că vom fi fericiţi când ei se vor maturiza. Ne spunem că viaţa noastră va fi completă când ei se vor căsători; când vom avea o maşină nouă; când vom putea avea o vacanţă plăcută, sau când ne vom pensiona. Adevărul este că nu există un moment mai bun pentru a fi fericit, decât cel prezent. Dacă nu acum, atunci când? Viaţa noastră va fi Ă®ntotdeauna plină de schimbări. Este cel mai bine să admiţi asta Ă®n sinea ta şi să decizi să fii fericit oricum. Fericirea este calea. Aşa că, bucură-te şi preţuieşte fiecare moment pe care Ă®l ai şi preţuieşte-l şi mai mult, pentru că te bucuri de el Ă®mpreună cu cineva apropiat, cineva suficient de special ca să-ţi petreci timpul cu el/ea ... şi aminteşte-ţi că timpul nu aşteaptă pe nimeni.
Aşa că Ă®ncetează să mai aştepţi ...
 până maşina ori casa este plătită,
 până Ă®ţi iei o maşină sau casă nouă,
 până copiii pleacă de acasă
 până Ă®ţi termini studiile,
 până slăbeşti 10 kg
 până te Ă®ngraşi cu 10 kg
 până te căsătoreşti
 până ai copii
 până te pensionezi
 până la vară
 până la primăvară
 până la iarnă
 până la toamnă
 până mori.
Nu există un moment mai bun ca cel de acum, pentru ca să fii fericit. Fericirea este o călătorie, nu o destinaţie. Aşa că munceşte ca şi cum n-ai avea nevoie de bani, iubeşte ca şi cum nu ai fost niciodată rănit Ă®n dragoste, dansează ca şi cum nimeni nu te-ar vedea.

Ultima modificare facuta de ariela_k (16-02-2007 05:09:46)


16-02-2007 05:08:56
   
?? wersus
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2006
Mesaje: 1107
Povestea vasului crĂŁpat
O femeie bãtrâna din China avea doua vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui bãt, si le cãra pe dupã gât. Un vas era crãpat, pe când celalalt era perfect si tot timpul aducea întreaga cantitate de apa. La sfârsitul lungului drum ce ducea de la izvor pana acasã, vasul crãpat ajungea doar pe jumãtate. Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas si jumãtate de apã. Bineînteles, vasul bun era mândru de realizãrile sale. Dar bietului vas crãpat îi era atât de rusine cu imperfecþiunea sa, si se simtea atât de rãu ca nu putea face decât jumãtate din munca pentru care fusese menit! Dupã 2 ani de asa zisã nereusitã, dupã cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângã izvor: "Mã simt atât de rusinat, pentru ca aceastã crãpãturã face ca apa sa se scurgã pe tot drumul pânã acasã!"
Bãtrâna a zâmbit, "Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori,
insĂŁ pe cealaltĂŁ nu?" "Asta pentru ca am stiut defectul tĂŁu si am plantat
seminte de flori pe partea ta a potecii, si, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi."
"De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele. Dacã nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care împrospãteazã casa."

Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Însa crãpãturile si defectele ne fac viata împreunã atât de interesantã si ne rãsplãtesc atât de mult! Trebuie sa luam fiecare persoanã asa cum este si sã cãutãm ce este bun in ea.

DECI, pentru prietenii mei: va urez sa aveti o zi bunĂŁ si nu uitati sa mirositi florile de pe partea voastrĂŁ a drumului!
Morala: Crãpãtura vasului nu înseamnã sfârsitul, ci o posibilitate de a face ceva diferit! Numãrati-vã binecuvântãrile


16-02-2007 17:33:12
   
?? ariela_k
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
Doi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa unei familii instarite.
Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe ingeri sa innopteze in camera de oaspeti. In schimb, le-a oferit o camaruta in subsol.
In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt
inger i-a raspuns:
"Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi".
In noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier, taran ce locuia impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, i-au lasat pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie. Cand s-au trezit a doua zi, ingerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand. Singura lor vaca al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp.
Ingerul cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran, cum se poate intampla un asemenea lucru?
"Primul om avea tot si totusi l-ai ajutat", a spus el.
"A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara".
"Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi", i-a raspuns ingerul cel batran.
"Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si  era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca.
Noaptea trecuta cand am dormit in patul familiei de tarani, ingerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca.
Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi. Uneori chiar asa se intampla cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui.
Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare este intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii (sa nu afli de ce anume te-a pazit Dumnezeu) ...

Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede...
Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi...lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre... si noi nu mai suntem aceiasi pentru ca ne-am facut un prieten bun!!!
Ieri a trecut. Maine este un mister. Astazi este un dar. De aceea se cheama prezent (de la present = dar)!
Cred ca viata aceasta este deosebita... Traieste si savureza fiecare moment...
:)

Ultima modificare facuta de ariela_k (07-12-2007 02:43:12)


07-12-2007 02:38:29
   
?? ariela_k
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
O tanara s-a dus la mama ei spunindu-i de despre viata ei si despre cat  de greu ii este. Nu stia cum sa mearga mai departe si se hotarase sa renunte. Era obosita de lupta si de zbateri. Parea ca de indata  ce o problema se rezolva, aparea alta.   
Mama ei o lua la bucatarie. Umplu 3 vase cu apa si le puse pe fiecare la foc mare. Curand apa a  fiert. In primul vas a pus morcovi, in al 2-lea a pus oua si in al 3-lea a pus cafea. Le-a lasat la fiert, fara sa spuna un cuvant. In aprox. 20 minute ea a stins focul peste tot. A scos afara morcovii si  i-a pus intr-un bol. A scos ouale si le-a pus intr- un bol. Apoi  a pus si cafeaua intr-un bol. Intorcandu-se catre fiica ei, ea a  intrebat:
   - Spune-mi, ce vezi? 
   - Morcovi, oua si cafea raspunse ea. 
Mama ei a impins-o mai aproape, rugand-o sa atinga morcovii. Ea i-a atins, observand ca sant moi. Apoi, mama a rugat-o sa ia un ou si sa-l sparga. Dupa ce a inlaturat coaja, ea observa oul fiert-tare. In cele din urma, mama o ruga sa ia o gura de cafea.  Fiica zimbea, in timp ce gusta aroma bogata a cafelei. Apoi, fiica intreba:
  - Ce inseamna asta, mama?
Mama ii explica ca fiecare din aceste obiecte a suportat aceeasi  adversitate: apa fierta. Fiecare a reactionat diferit. Morcovul a fost la inceput tare, dur si  neiduplecat. Totusi, in apa fiarta el s-a inmuiat si a devenit "slab". Oul a fost fragil. Coaja lui subtire proteja lichidul interior, dar,  dupa ce a stat in apa fiarta, interiorul sau s-a intarit. Boabele de cafea au fost unice, remarcabile. Dupa ce au stat in apa  fiarta, ele au schimbat apa. Cine esti tu? isi intreba ea fiica. Cand greutatile bat la usa ta, cum raspunzi? Esti ca un morcov, ca un ou, sau ca o ceasca de cafea?   
Gindeste-te la urmatoarele: Sint eu precum morcovul care pare tare, dar  care prin durere si  greutate se moleseste, devenind moale si pierzand  puterea? Sint precum oul care porneste cu o inima maleabila, dar care se schimba la caldura? Am avut un spirit fluid, dar dupa o moarte, dupa o greutate  sau dupa alte incercari, am iesit intarit, puternic si teapan? Arata coaja mea la fel, fiind inauntru mai inversunat si mai  incapatinat, cu spirit dur si inima tare? Sau sunt precum boabele de cafea? Ele practic schimba apa fierbinte, insasi circumstanta care aduce durere. Cind apa devine fierbinte, se parfumeaza! Daca esti precum boabele de cafea, atunci cind lucrurile merg cel mai rau, tu le faci bune si  schimbi situatia din jurul tau. Cind clipa este cea mai intunecata si cand incercarile sunt cele mai grele, urci tu oare la un alt nivel?  Cum gestionezi adversitatile?    Esti un morcov, un ou, sau un bob de cafea?   
Sa ai :
   - destula fericire - care sa te faca dulce
   - destule incercari - care sa te faca puternic
   - destule suparari - care sa te pastreze uman
   - si destula speranta - care sa te faca fericit.


07-12-2007 02:45:12
   
?? ariela_k
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
CUM “INSTALAM” DRAGOSTEA

Clientul: Am o problema in sistem. Se blocheaza si trebuie mereu sa resetez.
Serviciul Tehnic: Puteti instala DRAGOSTE?

Clientul: Da, cred ca pot. Nu sunt un expert, dar cred ca ma pot descurca. Ce trebuie sa fac mai intai?
Serv.Tehnic: Primul lucru este sa deschideti INIMA. Ati gasit-o?

Clientul: Da, numai ca acolo ruleaza deja cateva programe chiar acum. Este bine sa instalez programe cand deja altele sunt rulate?
Serv.Tehnic : Ce programe sunt deschise?

Clientul: Sa vad... Sunt deschise programele DURERE.EXE, TRISTETE.BAT, DISPRET.EXE si RESENTIMENT...COM.
Serv.Tehnic: Nici o problema. DRAGOSTEA va sterge automat DURERE.EXE din sistemul operational curent. Va ramane in memoria dvs. permanenta, dar nu va mai perturba niciodata alte programe. DRAGOSTEA va suprascrie TRISTETE.BAT cu un modul numit BUCURIE.EXE. Dar trebuie sa dezinstalati singur DISPRET.EXE si RESENTIMENT...COM. Aceste programe nu permit instalarea completa a DRAGOSTEI. Puteti face asta?

Clientul: Nu stiu cum sa le dezinstalez. Au un mesaj de "eroare". Ma puteti ajuta?
Serv.Tehnic: Cu placere. Mergeti in [Start Menu] si sa cautati IERTARE.EXE. Faceti acest lucru ori de cite ori apar DISPRET.EXE si RESENTIMENT...COM, pana cind vor fi complet disparute din sistemul dvs.

Clientul: OK. Am terminat! DRAGOSTEA a inceput sa se instaleze automat! Asa este normal?
Serv.Tehnic: Este perfect! Trebuie sa primiti un mesaj care spune ca programul se instaleaza pentru toata viata in INIMA sistemului dvs. Aveti acest mesaj?

Clientul: Da, il am. Acum programul este complet instalat?
Serv.Tehnic: Da, numai ca aveti acum numai modulul de baza. Trebuie sa va conectati la alte INIMI ca sa puteti face upgrade-uri.

Clientul: Oh! Am deja un mesaj de eroare. Ca trebuie sa fac?
Serv.Tehnic: Ce spune acest mesaj?

Clientul: Spune: "EROARE 412 - PROGRAMUL NU POATE RULA PE COMPONENTELE INTERNE". Ce inseamna asta?
Serv.Tehnic: Nu va ingrijorati, asta este o problema simpla. Inseamna ca DRAGOSTEA este setata sa ruleze pe o INIMA externa si nu a fost rulata inca in INIMA dvs. Este unul din cele mai dificile lucruri in programare. Trebuie sa aveti DRAGOSTE interioara pentru propriul sistem inainte de a incerca sa va conectati la DRAGOSTEA altor sisteme.

Clientul: Si ce trebuie sa fac?
Serv.Tehnic: Puteti gasi AUTOACCEPTAREA?

Clientul: Da, am gasit-o.
Serv.Tehnic: Excelent, incepe sa fie foarte bine! Acum inserati urmatoarele fisiere si copiati-le in directorul "INIMA MEA": IERTARE.DOC, AUTOACCEPTARE.TXT, BUNATATE.DOC si INCREDERE.TXT. Sistemul dvs. va rescrie toate fisierele. Apoi va trebui sa stergeti SARCASM.EXE si sa goliti cutia de gunoi astfel incat sa fiti sigur ca nu a mai ramas nimic rau si niciodata nu va mai fi rulat.

Clientul: Am reusit! Hei! INIMA mea incepe sa aiba noi fisiere: ZAMBET.MPG este pe monitor chiar acum si un mesaj imi spune ca PACEA...COM, COMPASIUNEA.EXE si MULTUMIREA...COM se instaleaza in toata INIMA mea!
Serv.Tehnic: Inseamna ca DRAGOSTEA este instalata si ruleaza. Ar trebui sa va descurcati singur de acum. Inca un lucru inainte de a termina ...

Clientul: Va ascult.
Serv.Tehnic: DRAGOSTEA este un program distribuit gratuit. Fiti sigur ca o daruiti curata la orice sistem cat timp veti fi conectat la serverul principal- MAREA DRAGOSTE! Veti primi inapoi module cu adevarat valoroase.

Clientul: Asa voi face. Multumesc pentru ajutor.
Serv.Tehnic: INIMA sa-ti fie binecuvantata cu multa DRAGOSTE.

Ultima modificare facuta de ariela_k (07-12-2007 03:14:46)


07-12-2007 02:56:11
   
?? Lake
Cont Sters

Inregistat: 29-10-2007
Mesaje: 1750
Frumoasă poveste :)

07-12-2007 15:39:24
   

Euryanthe
Femeie

Membru pe deplin

Inregistat: 30-08-2007
Mesaje: 1169

fun-funny a scris:

Un batran portar intelept din secolul al 18-lea, avea sarcina sa-i intampine pe vizitatorii orasului - o localitate de pe tarmul Mediteranei, situata pe o importanta ruta comerciala.
Calatorii care intrau in oras ii cereau batranului indicatii si il intrebau in legatura cu posibilitatile de lucru. Intr-o zi, un calator s-a oprit la portile orasului si l-a intrebat pe batran: "Spune-mi, cum sunt oamenii din acest oras?"
Batranul se scarpina in cap si raspunse: "Dar cum erau oameni in orasul de unde vii?"
Calatorul se stramba si spuse pe un ton sec: "O adunatura de neispraviti. Meschini, lacomi si hoti."
"Ei bine", raspunse portarul dand din cap, "asa sunt si in orasul nostru. Sa nu zici ca nu te-am prevenit."
O ora mai tarziu, un alt calator se apropie de portile orasului. Judecand dupa vesmintele sale si trasaturile fetei, parea a fi fratele mai mic al calatorului dinainte.
Batranul fu cel care vorbi mai intai: "Dupa cum arati, tinere, trebuie sa fii fratele unui om cu care am vorbit ceva mai devreme. Pe el il cauti?"
Tanarul zambi si dadu din cap in semn ca nu. "Nu, nici vorba, batrane. Vezi tu, fratele meu este un om foarte prost-dispus. Imi pare rau s-o spun, dar nu-i simt lipsa absolut deloc."
Tanarul se apropie de portar, ii intinse mana si intreba: "Daca mi-ai putea raspunde la intrebare, ti-as ramane indatorat pe vecie. Judecand dupa varsta ta, trebuie sa cunosti multi oameni din acest oras. Dupa parerea ta, cum sunt cei de aici?"
Batranul se scarpina in cap si intreba: "Dar cum sunt oamenii in orasul de unde vii?"
Calatorul zambi si raspunse cu bucurie in glas: "Oh, nicaieri n-ai sa intalnesti oameni mai buni. Sunt cu totii oameni cinstiti, muncitori si peste masura de generosi. Mi-a parut foarte rau ca plec, dar lipsa de posibilitati m-a determinat sa-mi caut norocul in alta parte."
"Ei bine", raspunse portarul zambind, "asa sunt si si in orasul nostru. Iti uram bun venit cu bratele deschise!"
Morala acestei povestiri este faptul ca in ceea ce priveste atitudinea, dobandesti ceea ce alegi sa vezi. Oamenii cu o atitudine negativa aleg sa priveasca lumea prin ochelari intunecati, nuantati cu cinism; prin urmare, de cele mai multe ori vad numai oameni dubiosi care stau la panda in bezna.
Oamenii cu atitudine pozitiva, pe de alta parte, aleg sa vada lumea prin ochelari roz, nuantati cu optimism; in cele mai multe cazuri vad oameni prietenosi care rad si se distreaza in lumina soarelui.

Intelept, portarul ACESTUI ORAS!
Bine v-am gasit, fie ca Lumina Sfaintelor Sarbatori de iarna, sa lumineze TOTI CALATORII!


09-12-2007 17:25:02
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
Cand ma gandesc la Craciun imi amintesc cu placere de anii copilariei cand pregatirile de Craciun incepeau cu trimiterea unei scrisori catre Mos Craciun si cu asteptarea lui, intrebandu-ma daca imi va aduce ceea ce mi-am dorit, de mirosul cozonacilor care se coceau in cuptor, de impodobirea bradului si de sosirea colindatorilor, totul culminand cu noaptea de Ajun cand stiam ca va bate la usa o persoana mult asteptata, Mos Craciun.

Ce imi mai place la Craciun? Imi place forfota care ne inconjoara inaintea sarbatorilor, imi plac orasul si vitrinele frumos impodobite, imi place atmosfera care este incarcata parca de mai multa, dragoste, optimism si iubire decat de obicei. Imi place cand ninge afara si orasul se imbraca intr-o mantie alba asteptand parca si el nasterea lui Isus, imi plac copiii care sunt nerabdatori sa-si primeasca cadourile si fericirea si bucuria din ochii lor atunci cand le deschid. Imi place Craciunul pentru ca pare un paragraf desprins dintr-un basm in care toata lumea se bucura si este fericita macar pentru cateva clipe. Imi place sa primesc cadouri pe care stiu ca familia si prietenii mi le fac din toata inima.
Sper ca si pentru voi Craciunul reprezinta un prilej de bucurie si de intalnire cu cei apropiati voua.
Va doresc ca Nasterea Domnului sa aduca pace si liniste in sufletele si in casele voastre, sa va aduca sanatate si implinirea tuturor dorintelor.


11-12-2007 21:05:33
   
?? un vis mangaios
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
...sa ma intorc in timpul marilor nameti cand zapada era prafuita cu sangele animalului Ghita.care se transforma in carnaciori si sarmalute....cand tot adoram traistuta cu care aveam sa colind ulitele copilariei,sa ma intorc in glasul icoanelor ce ne prevesteau ca o sa avem un an mai bun ,cu note mai bune ...Doamne ce mai vremuri...4-5 metri nameti in care se ascundeau nucile primite de colind la vre-o piedica pusa de unul din ceata ...nasuc rosu si mainile inghetate ...nu mai aveam nici boli si nici grija zilei de maine...Craciun Fericit crestinilor!

Ultima modificare facuta de un vis mangaios (11-12-2007 21:35:59)


11-12-2007 21:32:02
   
?? ane_mona
Cont Sters

Inregistat: 03-09-2006
Mesaje: 208
Daa... si eu am apucat vremurile alea, sa stii. Faceam. copii fiind, cazemate din-in zapada. Acum doar sufletele ni le mai zidim (tot din gheata) :(

11-12-2007 21:35:21
   
?? un vis mangaios
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
roata e facuta sa se-nvarte...oare in ce alte anotimpuri ne-om mai intalni cu acele splendori de Sarbatoare?....pana si randunelele nu mai vin pe la noi,zapada e nedorita ,saniutele sunt scumpe ,galosii plini cu apa,legile sucite ...tot neamul parca e tricotat zi de zi cu surprize neplacute ...si brazi din sarma ghimpata..



ane_mona a scris:

Daa... si eu am apucat vremurile alea, sa stii. Faceam. copii fiind, cazemate din-in zapada. Acum doar sufletele ni le mai zidim (tot din gheata) :(


Ultima modificare facuta de un vis mangaios (11-12-2007 21:44:36)


11-12-2007 21:40:19
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
O scrisorica lui moshu ma gandeam sa-i scriu..
In ajun de sarbatori...s-o las pe forum...oare o citeste?...dar ce sa-mi aduca??...poate doar sa ma scape de singuratate...sa-mi aduca un barbat...hm,dar sa-i zic cum trebuie sa fie...
Draga barbatule, care este, auzi ce optiuni trebuie sa ai: muschi, clima, tratamente( pt toate bubele, cosurile, negii, unghiile firave, durerile de cap, de burta, de orice altceva m-ar mai putea durea)faza lunga sa ma vezi de departe cand vin spre tine si car o punguta cu rujuri, faza scurta sa ma vezi cand ma stramb la ala de la semafor care imi face cu ochiul. Mai trebuie sa fi viril, versat si priceput si la ale mancarii ca mie imi place sa pierd vremea pe net.....=D=D=D
   Si mai trebuie sa ai si o firma zdravana, la care sa stai cat mai putin, pt ca am eu treaba cu tine acasa si trebuie sa ma mai scoti si pe mine ca ma plictisesc toata ziua in casa cu telecomanda in mana, si vorba aleia: mai vino si tu cu un buchet de flori ca ai uitat de mult cum mai arata zambetul meu"!!! Si mai trebuie sa ma tii in brate cand dorm ca io-s mai friguroasa asa si chiar si cu cele 4 pijamale tot se misca patul sub mine. Aaaaa !!! si sa-ti placa sa ma mangai pe fata, daca se poate sa te si uiti in ochii mei cand faci asta, e perfect.
Polologhia asta este pt barbatii care citesc topicul..... Daca printre ei este si al meu cumva, trebuie sa stie ca e de ajuns sa fie barbat si sa tina cont doar de ultima fraza!!!  ;)
=D=D=D


11-12-2007 23:00:10
   
?? un vis mangaios
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
draga Mosule...adu-mi in sania ta trasa de reni ,un ren cu coarnele vanjoase care sa rupa omatul in farame de scantei .una pentru sufletul meu,alta pentru trup si celelalte pt.renutele tale...fie de la mine cadou...

11-12-2007 23:11:20
   
?? un vis mangaios
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
...vino Mos Craciun la toata lumea cu darul tau dumnezeiesc…Va doresc vise frumoase iar viata sa le astepte intr-un buchet de zambete multicolor !...La multi ani cu sanatate iar pacea sufleteasca sa fie imprimarea Sfintei zile de Craciun !... ?Nasterea Domnului sa intareasca legaturile traditionale ,ale celor apropiati si sa trezeasca in voi bucuria de a trai frumos si sanatos !..

12-12-2007 15:11:54
   
?? un vis mangaios
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
E decembrie …un fulg de nea imi stimuleaza simturile de adolescent..privesc marea mai clara ,mai limpede in infinitatea ei…Un ger cosmic saruta amintirea vaporoasa a marii care sunt si renasc brusc intr-o alta stare …solida,cristalina,diafana,alb-stralucitoare ,cu aripioare…ce se va intampla cu mine ?!...e decembrie si sigur voi cade pe lobul urechii tale pentru a-ti sopti CRACIUN FERICIT !...apoi sa ma topesc…dar nu inainte de a-ti povesti despre brad…are 2m de ozon…ce voi pune in el ?!..as vrea sa ma asez pe ram de brad si fiecare intepatura de ac sa-mi aduca aminte ca trebuie sa traiesc clipa pasiunii la maxim,sa iubesc,sa fiu verde mereu…sa fiu mareata,,off..sa fac amor cu tine printre brazi…este atat de excitant mirosul de cetina !!!...diseara il iau pe Hrusca ca sa-mi cante inima langa cei doi baieti ca brazii,copii mei…si….cu gandul la tine…

Ultima modificare facuta de un vis mangaios (18-12-2007 17:04:12)


18-12-2007 16:59:07
   
?? ariela_k
Cont Sters

Inregistat: 12-04-2006
Mesaje: 422
POVESTEA UNEI INIMI FRUMOASE

Traia odata un tanar care avea cea mai frumoasa inima din lume. Tanarul nostru mergea din tara in tara, din oras in oras, din sat in sat, aratand tuturor inima lui minunata. Oamenii se adunau, cu mic cu mare, minunandu-se de frumusetea si perfectiunea inimii lui.
Toti privitorii erau de acord ca inima tanarului era cea mai frumoasa din cate vazusera ei vreodata. Nu avea nici o pata, nici o greseala, nici un semn. Tanarul era foarte mandru de el si de inima lui. Nimeni nu avea o inima la fel de frumoasa.
Intr-o zi, pe cand se afla intr-un sat, s-a apropiat de el un batran cu privire blajina si i-a spus:
-Dragul meu, inima ta este frumoasa, dar nu este nici pe departe atat de valoroasa precum este a mea! Atat multimea, cat si tanarul cu inima perfecta, s-au uitat cu uimire la batran.
-Ce spui tu, batrane? Ai tu o inima mai valoroasa ca a mea? a intrebat tanarul mirat. Arata-ne-o!
Batranul si-a dat camasa jos, iar oamenii vazura o inima care batea putemic, dar care era plina de pete negre, de rani si cicatrici. Inima lui avea foarte multe rupturi si gauri. Unele parti din inima batranului erau descompletate si completate cu altele care nu se potriveau foarte bine. In unele locuri, avea gauri mari din care lipseau bucati de inima.
Oamenii se uitara unii la altii complet nedumeriti.
-Cum poate spune batranul ca inima lui este mai frumoasa? se intrebara cu totii.
Tanarul cu inima perfecta incepu sa rada:
-Cred ca dumneata glumesti, mosule! Nu-ti poti compara inima cu a mea! Inima mea este perfecta, iar a dumitale e plina de cicatrici si de rupturi.
-Da, spuse batranul, a ta arata intr-adevar perfect, dar nu mi-as schimba inima cu a ta pentru nimic in lume. Inima mea este cu mult mai frumoasa si mai valoroasa decat a ta. Stii tu de unde sunt aceste rupturi?

Tanarul clatina din cap, iar batranul a continuat:
-Sa stii, copile, ca fiecare gol pe care-l vezi acolo reprezinta o persoana careia eu i-am daruit iubirea mea. De fiecare data cand am iubit pe cineva, am rupt o bucata din inima mea si am dat-o acelei persoane. Adesea, ele mi-au dat inapoi o bucata din inima lor, iar eu am pus-o pe locul gol care lipsea din inima mea. Fiindca bucatile nu se potriveau exact, m-am ales si cu cateva margini dure de care ma bucur, pentru ca imi amintesc de iubirea pe care am impartit-o cu aceste persoane. Uneori nu am primit nimic inapoi, iar in inima mea au ramas locuri goale…
NU UITA! A da iubire cuiva inseamna a-ti asuma un anumit risc.
Desi aceste goluri sunt dureroase, ramanand deschise, ele imi amintesc de iubirea pe care Ie-am oferit-o acestor oameni. Sper ca, intr-o buna zi, ei se vor intoarce si vor umple aceste goluri. Ei, acum vezi ce inseamna adevarata frumusete?
Tanarul ramase o clipa pe ganduri, apoi rupse o bucata din inima sa tanara si perfecta si, cu lacrimi in ochi, cu mainile tremurande, i-o oferi batranului. Acesta lua bucata si, cu infinita delicatete, o puse pe inima sa. Apoi, la randul sau, lua o parte din inima sa batrana, sfisiata, si o potrivi in golul facut in inima tanarului.

Tanarul isi privi inima. Acum ea nu mai era perfecta, dar era cu mult mai frumoasa decit fusese vreodata, caci IUBIREA din inima batranului trecuse acum si-n inima lui.

Ultima modificare facuta de ariela_k (19-12-2007 06:31:48)


19-12-2007 06:19:17
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226

ariela_k a scris:

POVESTEA UNEI INIMI FRUMOASE

Traia odata un tanar care avea cea mai frumoasa inima din lume. Tanarul nostru mergea din tara in tara, din oras in oras, din sat in sat, aratand tuturor inima lui minunata. Oamenii se adunau, cu mic cu mare, minunandu-se de frumusetea si perfectiunea inimii lui.
Toti privitorii erau de acord ca inima tanarului era cea mai frumoasa din cate vazusera ei vreodata. Nu avea nici o pata, nici o greseala, nici un semn. Tanarul era foarte mandru de el si de inima lui. Nimeni nu avea o inima la fel de frumoasa.
Intr-o zi, pe cand se afla intr-un sat, s-a apropiat de el un batran cu privire blajina si i-a spus:
-Dragul meu, inima ta este frumoasa, dar nu este nici pe departe atat de valoroasa precum este a mea! Atat multimea, cat si tanarul cu inima perfecta, s-au uitat cu uimire la batran.
-Ce spui tu, batrane? Ai tu o inima mai valoroasa ca a mea? a intrebat tanarul mirat. Arata-ne-o!
Batranul si-a dat camasa jos, iar oamenii vazura o inima care batea putemic, dar care era plina de pete negre, de rani si cicatrici. Inima lui avea foarte multe rupturi si gauri. Unele parti din inima batranului erau descompletate si completate cu altele care nu se potriveau foarte bine. In unele locuri, avea gauri mari din care lipseau bucati de inima.
Oamenii se uitara unii la altii complet nedumeriti.
-Cum poate spune batranul ca inima lui este mai frumoasa? se intrebara cu totii.
Tanarul cu inima perfecta incepu sa rada:
-Cred ca dumneata glumesti, mosule! Nu-ti poti compara inima cu a mea! Inima mea este perfecta, iar a dumitale e plina de cicatrici si de rupturi.
-Da, spuse batranul, a ta arata intr-adevar perfect, dar nu mi-as schimba inima cu a ta pentru nimic in lume. Inima mea este cu mult mai frumoasa si mai valoroasa decat a ta. Stii tu de unde sunt aceste rupturi?

Tanarul clatina din cap, iar batranul a continuat:
-Sa stii, copile, ca fiecare gol pe care-l vezi acolo reprezinta o persoana careia eu i-am daruit iubirea mea. De fiecare data cand am iubit pe cineva, am rupt o bucata din inima mea si am dat-o acelei persoane. Adesea, ele mi-au dat inapoi o bucata din inima lor, iar eu am pus-o pe locul gol care lipsea din inima mea. Fiindca bucatile nu se potriveau exact, m-am ales si cu cateva margini dure de care ma bucur, pentru ca imi amintesc de iubirea pe care am impartit-o cu aceste persoane. Uneori nu am primit nimic inapoi, iar in inima mea au ramas locuri goale…
NU UITA! A da iubire cuiva inseamna a-ti asuma un anumit risc.
Desi aceste goluri sunt dureroase, ramanand deschise, ele imi amintesc de iubirea pe care Ie-am oferit-o acestor oameni. Sper ca, intr-o buna zi, ei se vor intoarce si vor umple aceste goluri. Ei, acum vezi ce inseamna adevarata frumusete?
Tanarul ramase o clipa pe ganduri, apoi rupse o bucata din inima sa tanara si perfecta si, cu lacrimi in ochi, cu mainile tremurande, i-o oferi batranului. Acesta lua bucata si, cu infinita delicatete, o puse pe inima sa. Apoi, la randul sau, lua o parte din inima sa batrana, sfisiata, si o potrivi in golul facut in inima tanarului.

Tanarul isi privi inima. Acum ea nu mai era perfecta, dar era cu mult mai frumoasa decit fusese vreodata, caci IUBIREA din inima batranului trecuse acum si-n inima lui.

Tocmai am primit acest slide show pe e-mail,m-a impresionat...=)


19-12-2007 10:56:46
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
Demult, demult, eram prietena cu spiridusii, cu zanele si chiar cu balaurii.Iar in fiecare an, intr-o seara de iarna impodobeam un brad frumos si ma culcam cu inima batand de emotie, pentru ca steam ca urmeaza o noapte magica… Si in fiecare an Mos Craciun trecea pe la mine si imi lasa multe cadouri frumoase sub brad!
Si era asa de frumos totul, iarna cu zapada, bradul de Craciun, Colindatorii, slujba de Craciun, Catedrala luminata si impodobita, pruncul din iesle si Steaua care stralucea atat de tare ca noi sa stim minunea care s-a petrecut!
Anii au trecut, spiridusii si zanele au disparut, Mos Craciun nu a mai venit, doar Catedrala si Steaua au ramas acolo, la fel de luminoase, sa ne aduca in fiecare an bucuria in inima.
Apoi, intr-o zi, s-a intamplat o minune.Minunea pe care o traieste oricine cand isi tine pentru prima data copilul la piept....Mos Craciun mi-a adus o papusa vie...o cheama Bianca .Si in anul acela s-au intors si zanele, si spiridusii, si Mos Craciun, si totul s-a umplut de stralucire si de imensa bucurie! Iar acum stiu ca nu vor mai pleca niciodata, ca in fiecare an de acum incolo vom simti macar pentru o seara intreaga minune a lumii!
  =)

Ultima modificare facuta de tasha 1951 (22-12-2007 02:54:00)


22-12-2007 02:35:48
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
TUTUROR FORUMISTILOR DE PE MATRIMONIALE 3X:


Primiţi un colindător rătăcit? Nu vreau bani, nu vreau cadouri, vreau doar să vă cânt bucuria pentru renaştere, pentru bunătate, pentru milă şi iubire...! Nu sunt ale mele...nu deţin eu atâta bucurie Ă®n suflet, Ă®ncât să vă dau şi vouă, dar, colindându-vă pe voi, poate Ă®mi transmit şi mie aceste gânduri...!
Primiţi cu steaua? Nu vreau nici mere, nici covrigi...vreau să auziţi cum răsare Steaua sus pe cer pentru a străluci, pentru a vă da lumina cea Sfântă.
Primiţi cu Ajunul? Nu vreau colăcei...vreau să ne amintim cu drag de toţi acei ce nu mai sunt printre noi...de ceea ce au Ă®nsemnat Ă®n viaţa noastră şi câtă durere ne-au produs prin dispariţia lor.
Nu vreau nici punga de sub brad...e a voastră...fiecare din voi aveţi Acolo, sub brăduţ, o pungă cu multă dragoste, multă fericire, multă prietenie de la mine.
Primiţi cu colindul? Nu vreau nimic...vreau doar să fiu mai bună, să am timp mai mult pentru cei dragi...să vă urez tot binele din lume...să fiu alături de voi...pentru că voi Ă®mi sunteţi tare dragi.
La mulţi ani!


22-12-2007 16:29:05
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
Scrisoare de la Mos Craciun:
Cred ca fiecare dintre voi a scris sau a citit macar o data in viata o scrisoare catre sau de la Mos Craciun. Chiar si numai pentru a le face o bucurie celor dragi, pentru a-i apropia de suflet, pentru ca la urma urmei Craciunul este o sarbatoare de suflet si de familie.

Nemasurata este bucuria pe care o cititi pe fata celor dragi atunci cand au gasit sub brad un cadou pe care si l-au dorit, o jucarie dupa care au tanjit sau cutiile de ciocolata care niciodata nu sunt de ajuns. Cu fiecare cadou daruit sau primit suntem mai aproape de Dumnezeu, simtim ca lumea are un rost, ca toata bucuria asta care este un mister sufletesc este de fapt in noi pentru ca noi am creat-o !
Cine poate sa-i reziste unui brad impodobit, unui Mos Craciun garbovit si din an in an mai batran si mai impovarat, unui colind sau unui copil nerabdator sa spuna toate poeziile pe care le-a invatat doar, doar Mosu’ o sa fie mai darnic decat anul trecut !

Insa timpul trece si cu fiecare Craciun vrem sa fim mai intelepti, mai impacati cu sine, mai darnici si mai iertatori, pentru ca in asta consta la sfarsitul drumului bucuria vietii. De cate ori nu ati aprins lumanari in seara de Craciun pe pervazul ferestrei si nu v-ati promis ca anul ce va sa fie o sa fiti altfel, mai buni, mai muncitori, mai fericiti. Daca nu ati incercat pana acum, incercati de acest Craciun ! Veti vedea ce mare descatusare veti simti !

Si nu uitati de intelepciune, care ne face mai puternici, mai increzatori. Lasati ura si ranchiuna la o parte pentru ca nu fac decat sa va amarasca si sa va indeparteze de ceea ce conteaza cu adevarat. Pastrati-va inima si gandul curate, macar atat cat se poate, ca sa nu lasati loc rautatilor. Vorbiti mai putin si ascultati mai mult, fiti mai darnici si mai iubitori.

Marile porunci pentru Adevar si Dreptate, inaltele porunci catre Bunatate si Jertfire de sine vin din adancurile firii noastre, macar tot din atat adanc cum vine egoismul orb, rautatea si minciuna si ar trebui sa fim buni cel putin cat suntem rai, sa fim vrednici cat mincinosi, ca sa fim intregi. Nu va bucurati de nedreptate, ci bucurati-va de adevar.

Bucurati-va de dragoste, caci dragostea indelung rabda, e binevoitoare, nu se lauda si nu se trufeste !

Fiti voi insiva Mos Craciun si aduceti bucurie in sufletele oamenilor ! Caci cele mai frumoase daruri sunt acelea care vin din suflet. Si ganditi-va de doua ori atunci cand vreti sa spuneti ceva oamenilor de langa voi si mai ales nu uitati sa fiti oameni. Fiindca nu se poate trai fara oameni printre oameni ! Fiti sinceri cu voi insiva si cu cei din jur si nu va lasati orbiti de putere si de faima, pentru ca sunt trecatoare. Bucurati-va de bucuria celor din jur si veti vedea ca nimic nu ramane nerasplatit.
Fiti cu fiecare zambet mai buni, cu fiecare nereusita mai intelegatori, cu fiecare lacrima mai puternici, cu fiecare clipa mai vesnici, cu fiecare an mai apropoape de viata !!

La multi ani, dragii Mosului si sa nu incetati niciodata sa credeti in mine, pentru ca eu exist in fiecare dintre voi si va iubesc pe toti deopotriva !! ''


25-12-2007 01:34:42
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
fost odata ca niciodata, ca daca n-ar fi nu s-ar povesti… a fost odata, in vremuri deloc indepartate, intr-un satuc mic-mic, o famile de tarani care avea doi copii.Tatal nu credea in Dumnezeu, si nu ezita sa spuna si altora ce simtea el in legatura cu religia si sarbatorile crestine, cum ar fi Craciunul.Sotia lui credea insa, si ea si-a crescut copiii astfel incat sa aiba credinta in Dumnezeu si in Isus, in ciuda comentariilor lui negative, prin care se impotrivea la orice.Intr-un ajun al Craciunului incarcat de zapada, sotia si-a luat copiii la o slujba crestina .L-a invitat si pe el, dar a refuzat: “Prostii, daca ar exista intr-adevar Dumnezeu iar Isus ar fi fiul Sau, de ce l-ar fi trimis El pe pamant cu chip de om? Daca e atotputernic, de ce sa se coboare El pana la nivelul nostru? Nu pot sa cred asa ceva, n-are nici un inteles!”Asa ca ea si copiii au plecat, iar el a ramas acasa. N-a trecut mult si vantul a inceput sa bata mai tare, viscolind zapada, tot ce vedea era o furtuna de zapada.S-a asezat sa se odihneasca inainte de a aprinde focul pentru a incalzi casa peste noapte. Si chiar atunci a auzit un zgomot puternic. Ceva a lovit fereastra. Apoi inca unul. S-a uitat afara, dar nu a putut sa vada prin viscol mai mult de cateva urme. Cand vantul s-a mai linistit, el a mers afara . Pe campul de langa casa a vazut un stol de gaste salbatice.Se parea ca ele zburau spre tarile calde pentru perioada de iarna cand au fost prinse de viscol si nu au mai putut inainta. Pasarile s-au pierdut si au esuat la ferma lui, fara mancare si fara adapost. Isi miscau aripile si zburau in jurul terenului in cercuri mici, orbite si fara nici un scop. Cateva din ele se pare ca s-au izbit de geam.Taranul, om cu inima calda, iubitoare, s-a gandit ca le-ar putea adaposti la ferma lui, de vreme ce nu puteau sa mai zboare spre sud pe o astfel de vreme. „Ferma ar fi un loc tare bun pentru ele sa stea. Este calduroasa si sigura, ar putea sa-si petreaca noaptea aici si sa astepte sfarsitul furtunii.” Asa ca a mers pana la ferma si a deschis larg usile, apoi a asteptat, sperand ca ele vor observa ferma deschisa si vor intra. Gastele dadeau insa din aripi invartindu-se si se parea ca nu au observat ferma si nici ca si-au dat seama ce ar insemna aceasta pentru ele. Barbatul a incercat sa le atraga atentia, dar tot ce a reusit a fost doar sa le sperie, si ele s-au mutat mai departe. Taranul a intrat in casa si a iesit apoi cu o bucata de paine, a rupt-o si a facut o dara de firimituri care sa le conduca spre ferma. Dar ele tot nu au inteles. S-a dus in spatele lor si a incercat sa le indrepte spre ferma,ele s-au speriat si mai tare..Nimic din ce a facut nu le-a determinat pe gaste sa ajunga in locul unde le-ar fi fost cald si unde ar fi fost in siguranta. S-au raspandit in toate directiile, numai spre ferma nu„De ce nu ma urmeaza?! Nu pot sa vada ca acesta este singurul loc unde ele ar putea supravietui furtunii?”Tot gandindu-se la asta si-a dat seama ca ele pur si simplu nu vor urma un om.„Doar daca as fi unul de-al lor as putea sa le salvez!”Atunci i-a venit ideea. A intrat in ferma, a scos una din propriile lui gaste si a purtat-o in bratele sale pana a ajuns in spatele stolului de gaste salbatice. Apoi i-a dat drumul. Gasca lui a zburat printre celelalte direct spre ferma si, una cate una, celelalte gaste au urmat-o spre acel loc sigur.Barbatul a ramas tacut pentru un moment in timp ce cuvintele pe care le-a spus cu cateva minute mai devreme i-au revenit in minte:„De ce Dumnezeu s-ar fi smerit atat pe Sine ca sa vina pe pamant si sa traiasca in trup de om?” Dintr-o data, totul a avut sens. Aceasta e ceea ce a facut Dumnezeu. Noi am fost ca si gastele – orbi, pierduti, disperati. Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Sau ca sa ne arate calea si sa ne salveze. „Aceasta este adevarata insemnatate a Craciunului!”Privirile i s-au luminat cand a inteles. In timp ce viscolul se potolea, sufletul lui a devenit linistit contempland acest minunat gand.Ani de indoiala si necredinta au disparut ca si furtuna trecatoare. A ingenunchiat in zapada si a rostit prima rugaciune din viata: „Multumesc, Doamne, ca ai luat chip de om si ai venit sa ma scoti din furtuna!” Sarbatori fericite!!! Farmecul zilelor de Craciun sa te insufleteasca si sa-ti lumineze toata fiinta! Bucura-te de adevarata semnificatie a acestei sarbatori alaturi de toti cei pe care ii iubesti!

25-12-2007 01:57:56
   
independenta
Femeie

Nou venit

Inregistat: 25-05-2007
Mesaje: 2
Dilema regelui
A fost odată un rage tânăr, care fu prins odată Ă®ntr-o luptă cu armatele Ă®mpărăţiei vecine. Monarhul Ă®mpărăţiei vecine ar fi putut să-l omoare imediat, dar gândindu-se poate la tinereţea prizonierului Ă®i oferi libertatea, cu o singură condiţie: ca Ă®n decurs de un an, regele cel tânăr, să afle răspunsul la o Ă®ntrebare dificilă şi să aducă răspunsul Ă®n anul următor, chiar Ă®n ziua Ă®n care a pierdut bătălia. ĂŽntrebarea era: “Ce vor cu adevărat femeile?”
O asemenea Ă®ntrebare poate să Ă®ncurce chiar minţile cele mai cunoscătoare din regat, gândi tânărul rege, care ştiu atunci că a primit o sarcină imposibilă. Acceptând totuşi provocarea pentru că n-avea Ă®ncotro, el plecă cu promisiunea că se va Ă®ntoarce cu răspunsul, sau se va pregăti să moară exact peste un an.
Ajuns acasă el luă la Ă®ntebări toate femeile din regat, de le prinţese până la bucătărese şi prostituate, apoi Ă®ntrebă preoţi, Ă®nţelepţi, ţărani, cerşetori, chiar şi măscăriciul curţii fu rugat să-şi dea cu părerea. Nimeni Ă®nsă nu putu să dea un răspuns satisfăcător.
Mai rămăsese doar o vrăjitoare - Muma Pădurii - o făptură urâtă, ştirbă şi cocoşată care trăia Ă®ntr-o pădure, Ă®nconjurată de animalele şi farmecele ei. Regele ştia că vrăjitoarea Ă®i va cere un preţ exorbitant, dar ziua când trebuia să dea răspunsul era atât de aproape Ă®ncât el se găndi că nu mai are practic nimic de pierdut. Vrăjitoarea ceru Ă®n schimbul răspunsului ca regele să se căsătorească cu ea. Regele acceptă alianţa cu inimă grea şi gândind la propria Ă®nfrângere, dar dincolo de interesul personal el gândi atunci că este mult mai important să se afle neapărat răspunsul la acea Ă®ntrebare la care n-a putut răspunde nimeni. Răspunsul pe care vrăjitoarea i-l dădu era că:
“Ceea ce doreşte o femeie cel mai mult este să decidă ea Ă®nsăşi ce face cu viaţa ei”.
Monarhul ţării vecine văzu corectitudinea răspunsului primit, şi din ziua aceea Ă®ntre cele două ţări se instaură o pace şi o prietenie trainică.
ĂŽntre timp, la palatul tânărului rege se făceau pregătiri de nuntă. Fiind o persoana de o integritate deosebită, el se purta frumos cu viitoarea soţie şi Ă®i asigură tot ce avea nevoie pentru viaţa Ă®mpreună, vorbindu-i Ă®ntotdeauna cu multă răbdare, bunătate şi respect. ĂŽn dimineaţa zilei Ă®n care urma să aibă loc nunta, el intră Ă®n camera ei, aducându-i Ă®n dar un minunat buchet de flori.
Dar spre surpriza lui, Ă®n locul unei vrăjitoare urâte, Ă®l aştepta o fată de o frumuseţe orbitoare, Ă®mbrăcată Ă®n cea mai splendidă rochie de mireasă.
Regele Ă®ntrebă cum de s-a schimbat astfel… iar ea răspunse că vrăjitoarele sunt maestre Ă®n ale Transformării, şi jumătate din timp, de acum Ă®nainte, ea va avea aspectul de Muma Pădurii, iar cealaltă jumătate ea va arăta frumoasă ca Zâna Florilor. Fata Ă®i spuse iarăşi că el are dreptul să aleagă Ă®n care din cele două aspecte şi-ar dori să apară ziua, şi Ă®n care Ă®şi doreşte să apară noaptea.
Grea dilemă pentru tânărul mire care, Ă®ndrăgostit până peste cap dintr-o singură privire, ar fi vrut să meargă cu ea oriunde, şi să o arate Ă®ntregii lumi… dar pe de altă parte, desigur, tare ar fi vrut să Ă®mbrăţişeze şi noaptea Ă®n intimitatea iubirii, tot pe soţia cea frumoasă.
Stând strâmb şi judecând drept, ragele răspunse:
- Te las pe tine sa  alegi. Tu trebuie să decizi ce să faci cu viaţa ta.


25-12-2007 23:57:38
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
Frumoasa povestioara ta....cu talc!=)

27-12-2007 02:12:02
   
?? un vis mangaios
Cont Sters

Inregistat: 24-07-2007
Mesaje: 2089
de suflet copilaresc...

imi aduc aminte de drumul serpuit pe care-l faceam in fuga ,de la scoala acasa -aveam fundita,ciorapi din bumbac.ghiozdanul ce se balansa cu fel de fel ; ma grabeam sa arat notele mari ,sa gust din caldura sobei,din painea calda si placinta cu branza....si acum am acest miros in nari precum catelusii.Imi aduc aminte cum mama statea in bucatarie cu sortul legat ,asteptand sa-mi descarc tolba cu povesti ...o umbra de ciorapi din bumbac si o idee de sort de bucatarie .Cea mai buna prietena a mea -MAMA!...Anii au trecut ,mi-au adus schimbari iar parintilor le sarut tampla  cam rarut ...mama sunt si eu ,am trecut in revista fiecare posibilitate si buna si rea a vietii incat orice ar pati copii mei .,am deja la activ cate-o repetitie ...dar ,ca orice suflet ma rog sa o duca mai bine.Iti multumesc suflet de copil ,ca ai tipat la mine si mi-ai spus ce proasta am fost intr-o varietate de fraze bine ticluite ...acum imi prind bine ,de aceea am hotarat sa raman in universul copilariei ,veniti dragii mei sa jucam sotron si sa sarim coarda ...sau "popa prostu'"...ajuta-mi Tu Doamne sa-mi croiesc drum si-n anul nou....

Ultima modificare facuta de un vis mangaios (28-12-2007 21:52:45)


28-12-2007 21:51:48
   
Pagini: 1    
Mergeti la