Forum
- pur si simplu -
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune

Nu sînteti conectat.
Forum / Discutii Diverse / istorie si istorii    
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226

da_si_nu a scris:

prefer pe majica si marin, decit alte creaturi..... ;)

FOARTE DE ACORD...
glumesc cu ea,evident...=D=D=D


13-02-2007 22:21:23
   

P. Pan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359

tasha 1951 a scris:

UF...NU POATE RESPIRA ISTORIA DE VOI...

Ma cherie, tasha, imi poti arata macar o singura postare de-a ta care sa "respire istorie"  pe topicul asta ?... :rolleyes: Si mai mult de-atat, imi poti arata vre-o postare de-a ta din ultima saptamana, care sa poata fi caracterizata (cu indulgentza, macar) drept  "on topic" si nu doar un palid comentariu la ce-a scris unu-altu ?
Edge, treaba asta cu "guvernu mondial" nu-i o chestie noua, bantuia istoria omenirii inca de la faraoni si piramide  incoace...


13-02-2007 22:29:31
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
pai daca topicul tau preferat este:ce ma deranjeaza...
n-ai cum vedea subiectele deschise de mine...=D
IA DA "BACK",,coane,...si nu ma rusina...;)


13-02-2007 22:40:26
   
?? wersus
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2006
Mesaje: 1107
si ceea ce urmeaza apartine de istorie si istorii ale evolutiei (in diferitele ei forme)  omului...trebuie luata ca atare...,invatatura....

Un bãstinas american si prietenul lui treceau, in centrul orasului New York, pe lângã Times Square in Manhattan. Era in timpul prânzului si strãzile erau pline de oameni. Masinile claxonau, frânele taxiurilor scârtâiau pe la colturi, sirenele zornãiau, sunetele orasului erau asurzitoare. Deodatã, bãstinasul spune, "Aud un greiere!"
Prietenul sau spune: "Ce? Esti nebun? Cum poti sa auzi un greiere in gĂŁlĂŁgia asta!"
"Nu, sunt sigur!" a spus el, "Am auzit un greiere!".
"E o nebunie," i-a rĂŁspuns prietenul.
Insa el asculta cu atenþie un moment, si apoi se îndreptã, traversând strada, spre un ghiveci de ciment, in care cresteau niste plante. S-a uitat in ele si pe sub crengile lor, si a descoperit un mic greier.

Amicul sau a fost pur si simplu uimit. "E incredibil! Cred ca ai urechi supraomenesti!"
"Nu", a spus bĂŁstinasul. "Urechile mele nu sunt cu nimic diferite de ale tale. Depinde ce vrei sa asculti ." 
"Dar nu se poate!" a spus prietenul. "N-as putea auzi un greier, in asa o gĂŁlĂŁgie."
"Da, într-adevãr," a venit replica. "Depinde ce este cu adevãrat important pentru tine. Hai sã-ti arãt!"
A bãgat mana in buzunar si a scos câteva monede, pe care, in mod discret, le-a scãpat pe trotuar.
Atunci, in ciuda zgomotului soselei aglomerate, care le surzea urechile, au putut observa pe o raza de 20 de picioare distantĂŁ, fiecare cap Ă®ntorcându-se sĂŁ vadĂŁ dacĂŁ banii cĂŁzuĂľi nu erau ai lor. 
"Ai înteles ce vreau sã spun?" a întrebat bãstinasul american. "Totul depinde
de ce este important pentru tine."
Ce este important pentr u tine?
Ce vrei sa auzi?
Daca esti pe aceeasi lungime de unda cu Marele Spirit, Îl vei putea auzi când vorbeste.


16-02-2007 17:36:43
   
?? mihaidan
Cont Sters

Inregistat: 18-01-2007
Mesaje: 631
mitul "varstei de aur"
prin “bunul sălbatic” - personaj abstract,  neinfluenţat de proprietate şi de ierarhiile rezultate Ă®n urma contractului social iniţial, este imaginea ideală a fiinţei umane.
lumea vârstei de aur este ceea ce nu este lumea modernă şi este un instrument de critică socială.
acesti winetou care se plimba in inima orasului si ne uimesc , daca ar fi nevoiti sa isi asigure subzistenta le-ar muri shatra de foame.
totusi este interesanta ideia de a fi pur si bun in interior si numai "contractul social" si rolurile ce trebuie sa le indeplinim sa ne faca asa de rai, de pasivi la frumos...


17-02-2007 05:38:50
   
?? mihaidan
Cont Sters

Inregistat: 18-01-2007
Mesaje: 631
ceusescu- eru national sau beneficiarul unei conjucturi politice?
exceptand perioada dacica, poporul roman nu a fost niciodata liber. ceausescu a fost conducatorul care a reusit sa impuna pe plan international romania.o fi fost un dictator, un incult, un... ce vrem noi, dar un maestru al politicii externe. tocmai faptul ca reusea sa se impuna si in zona araba l-a terminat. fiind cu arabii in relatii bune era o piedica pt imperialisti. orice imperiu din orice zona geografica are un principiu: "prietenii dusmanilor mei sunt dusmanii mei". fiind considerat la un mom dat dushman a fost "atacat " ca atare si i s-au inchis trptat puntile cu principalele cancelarii.
intrebare: a ajuns in situatia asta pt ca nu a stiut sa fie un abil politician(ca a fost un esec politic international) sau pentru ca era prea bun a fost ingenuchiat?
raspuns ajutator: romania nu avea traditia politicii autonome, iar puterile mari si mici nu au fost prea bucuroase sa ne recunoasca autonomia, doar importanta.

p.s.  pe ceausescu nu comunistii si poporul l-au ridicat in slavi, ci intelectualii nationalisti care din spirit patriotic au vrut sa-l transfome in locomotiva identitatii noastre nationale.


20-02-2007 14:37:08
   
?? mihaidan
Cont Sters

Inregistat: 18-01-2007
Mesaje: 631
Iorga apreciază populaţia regatului lui Burebista la 100.000 de suflete, C. Daicoviciu la 500.000, Pârvan la 1 milion şi crede că cifra de 200.000 nu este exagerată, avand Ă®n vedere ca Burebista stăpânea un spaţiu imens, Em. Panaitescu la 2,5 milioane

23-02-2007 21:40:21
   
?? mihaidan
Cont Sters

Inregistat: 16-06-2007
Mesaje: 73
“Venind in Roma pentru a restabili situatia bisericii care era foarte compromisa , a petrecut acolo intreaga iarna . In acel timp a primit numele de imparat si august. La inceput era atat de contrariat , incat a afirmat ca daca ar fi stiut intentia pontifului, desi era sarbatoarea cea mare , n-ar fi intrat in biserica.
         Cat priveste invidia si indignarea imparatilor romani , din cauza titlului primit , le-a suportat cu multa rabdare si a invins rea-vointa lor prin  magnanimitate , ceea ce pune in evidenta superioritatea sa , trimitandu-le frecvent soli si scrisori in care ii numea frati.”
Eginhard, Viata lui Carol cel Mare, fragment                           Comentariu document istoric



                                Eginhard, Viata lui Carol cel Mare

                                Lucrarea a fst scrisa in preajma anilor 830.




Eginhard , autorul textului pe care il comentez, a trait intre anii 771-840 si a fost unul dintre curtenii lui Carol cel Mare .lucrarea intitulata Vita Karoli Magni a fost compusa catre sfarsitul vietii autorului si incheiata probabil inanul 883.

Eginhard are formare bisericeasca, dar spre deosebire de clericii dinaintea lui care au scris numai pentru biserica (pentru cei aflati in manastire) , el scrie pentru regalitate, evenimentele fiind comentate si interpretate din punct de vedere al suveranului. Opera sa este o opera de preamarire a lui Carol cel Mare.Are ca inspiratie istoriografia romana si este scrisa in latina.











A fost contemporan cu evenimentele, probabil ca a participat direct, dar lucrarea a fost scrisa 30 de ani mai tarziu. E posibil sa scape anumite aspecte sau amanunte legate de eveniment, deoarece are in vedere sa zugraveasca imaginea imparatului si nu sa redea punctual desfasurarea evenimentelor.

Oricum nu trebuie sa scapam din vedere scopul lucrarii, acela de a aduce imagine lui Carol si implicit fiului acestuia : a fost o lucrare comandata de regalitate, probabil cu scopul de a sublinia importanta lui Carol


Din text aflam despre venirea in Roma a lui Carol pentru “a restabili situatia bisericii”(r 2), care spune textul ca “era compromisa”(r. 1). In Roma a ramas toata iarna. “In acel timp a primit numele de imparat si august”(r.3-4).

Momentul punerii coroanei a fost dupa ce Carol se rugase in Biserica Sfantul Petru din Roma.

Eginhard incearca sa puna pe plan superior faptele lui Carol(faptul ca a restabilit situatia bisericii) pentru a evita sa se inteleaga ca adevaratul scop al lui Carol a fost incoronarea.
Chiar tine sa specifice ca :“La inceput era atat de contrariat , incat a afirmat ca daca ar fi stiut intentia pontifului, desi era sarbatoarea cea mare , n-ar fi intrat in biserica.” (r.3-4)

In sprijinul sustinerii contrarierii reale si nu fatise a lui Carol ar veni intentiile ulterioare, si anume acelea de a imparti tronul intre cei 3 fii ai sai. Ar fi fost inexplicabil de c ear fi vrut sa alcatuiasca un imperiu pe care ulterior sa-l faramiteze.







In continuarea textului aflam care a fost reactia imparatilor romani “:indignarea imparatilor romani , din cauza titlului primit” (r5-6)si  cum a actionat Carol pentru a rezolva situatia: “le-a suportat cu multa rabdare si a invins rea-vointa lor”(r.6) , dar si parerea lui Eginhard despre reactia imparatilor romani :“rea-vointa lor (r.6). Il considera pe Carol superior : “ceea ce pune in evidenta superioritatea sa”(r.7) si ca  a actionat cu success : “trimitandu-le frecvent soli si scrisori in care ii numea frati.”(r.7-8)  “si a invins rea-vointa lor”(r.6).  Am putea  interpreta ca si-a urmat un scop acela de a fi recunoscut ca imparat.

E posibil ca gestul facut de papa sa fi fost rasplata fata de Carol care il ajutase in 773-74 si mai recent cu evenimentele prezentate in text in 799-800 cand Carol l-a adapostit pe Leon al III-lea si a revenit cu el in Roma unde a depus un juramant ca nu e vinovat si i s-a restituit autoritatea.


Se stie ca relatia dintre papalitate si carolingieni este de pe vremea lui Pepin , care dupa ce a fost ales rege de marii baroni a fost uns de catre papa, gest care inlocuia originea divina si “sangele sfant” cu divinizarea prin ungere; guvernarea urmand a fi in numele lui Dumnezeu.
Putem spune ca a devenit o traditie ca papa sa sprijine familia caroligiana in intentiile de a stapani teritorii in numele vointei domnului.Traditia se continua si peste secole cu celelalte familii care ajung in scaunul imperial.
De aici se isca si o disputa intre biserica si imparati, primii sustinand ca puterea conducerii imperiului e data de Dumnezeu prin intermediul papei, iar ceilalti ca puterea este numai recunoscuta de catre papalitate . noi aflam din text ca relatia dintre papa si imparat era una destul de stransa si ca numai colaborarea lor a fost rodul incoronarii , Carol aducand servicii importante papalitatii.









Daca gandim imperiul ca pe o reflectie a divinitatii pe Pamant, atunci putem spune ca papa a fost cel ce a facut posibila incoronarea si ca oricat de intins ar fi fost teritoriul stapanit de Carol nu ar fi fost firesc aparitia unei noi coroane imparatesti.
Dar tinand seama de situatia economica si sociala din acea vreme putem sa gandim ca deja exista o alta lume in vest: intre lumea mediteraneeana si occident era acum o mare diferenta. Occidentul nu mai are comert adevarat. Au disparut monezile de aur ca piesa de schimb. Principala avere este pamantul care strange in jurul marilor domenii adevarate comunitati fortificate . relatiile intre membrii comunitatii sunt de suveranitate.


19-01-2008 00:02:22
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226
Mihai..ma bucur ca ai revenit pe forum!!!!

20-01-2008 03:25:42
   
?? mihaidan
Cont Sters

Inregistat: 16-06-2007
Mesaje: 73
te pup

20-01-2008 23:31:56
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 01-12-2006
Mesaje: 11226

mihaidan a scris:

te pup

a trecut ceva vreme..decand n-ai mai trecut pe noi...=)


21-01-2008 00:21:11
   
?? alintatura
Cont Sters

Inregistat: 25-12-2007
Mesaje: 1046

mihaidan a scris:

mitul "varstei de aur"
prin “bunul sălbatic” - personaj abstract,  neinfluenţat de proprietate şi de ierarhiile rezultate Ă®n urma contractului social iniţial, este imaginea ideală a fiinţei umane.
lumea vârstei de aur este ceea ce nu este lumea modernă şi este un instrument de critică socială.
acesti winetou care se plimba in inima orasului si ne uimesc , daca ar fi nevoiti sa isi asigure subzistenta le-ar muri shatra de foame.
totusi este interesanta ideia de a fi pur si bun in interior si numai "contractul social" si rolurile ce trebuie sa le indeplinim sa ne faca asa de rai, de pasivi la frumos...


Nu stiu cat de interesanta e ideea.  Mai interesant mi se pare ca recunoastem ca avem nevoie de scuze, odata ce le producem.  Sigur, este penibil sa dai vina pe propria ta opera, numai ca exista productii umane a caror asumare poate fi amanata cat ne convine.


21-01-2008 02:22:09
   
?? alintatura
Cont Sters

Inregistat: 25-12-2007
Mesaje: 1046

mihaidan a scris:

Iorga apreciază populaţia regatului lui Burebista la 100.000 de suflete, C. Daicoviciu la 500.000, Pârvan la 1 milion şi crede că cifra de 200.000 nu este exagerată, avand Ă®n vedere ca Burebista stăpânea un spaţiu imens, Em. Panaitescu la 2,5 milioane


Mie mi se pare ca aceasta din urma ar putea fi o evaluare corecta. Daca adaugam la acest presupus efectiv pe cele ale actualelor etnii conlocuitoare, mi se pare ca obtinem un numar destul de apropiat de cel al natiei romane de azi. :)

Hmmm, istorie!  ...Istorie pe un asemenea site!  Mai potrivit ar fi sa vorbim despre istoria moravurilor, nu credeti? :)


21-01-2008 02:27:26
   
?? Tammuz
Cont Sters

Inregistat: 16-06-2007
Mesaje: 73
cine a ajuns sa faca istorie...  :(  baselu. pai ce reprezinta base? pt mine e un marinar harshit de puntea navei tarandu-se printre aburii alcoolului. e umbra roz a vremurilor trecute. cum draq sa ai tupeul sa pretinzi ca tu faci politica externa cand habar n-ai macar sa-tzi alegi consilieri pt integrarea euroatlantica? cum sa ai tupeu sa tragi pe altii la raspundere(chiar shi cand ai dreptate) daca tu eshti manjit cu rahatul parvenirii pana sub sprancene? otzi vrea sa-mi spunetzi ca el e bun doar ca sunt altzii mai porci?
e clar: base e umbra cavalerului roz. e partea hazlie a timpurilor trecute. e refularea corabierului plictisit.

Ultima modificare facuta de Tammuz (03-10-2008 21:36:37)


03-10-2008 21:25:20
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Interesant acest Topic de istorie. Nu sunt asa un bun cunoscator  de istorie, desi imi place, am luat numai 3 trimeste in facultatre.
Citind acest text, m-a face sa zimbesc un pic.
1-Apoi Regele Carol/ Charlemagne nu s-a dus el la Roma ca sa viziteze capodoperile de acolo, sau sa petreaca o Iarna in vreme mai calduroasa. El dupa cum zice textul a venit a restabili biserica care era "compromisa" dar Baiatu a venit cu siguranta "Insotit" . Carol a venit in fruntea armatei el alaturand Burgundia Francilor.
2- Relatia dintre Papa si franci duce mai devreme in istorie, chiar pana la Clovis care a fost primul rege al francolor convertit la Catolicsm si chiar Martel care a avut ajutor de la Papa in lupta cu Umayyad.
3- P'orma, Charles, a fost Primul Imparat Roman Sfint ( chiar daca linia continua a inceput cu Otto) si nu cred ca mai erau alti "Imparati" atunci in Europa (lasand la o parte pe cel din Constantinopole, rivalul Crestin pentru putere al Papei).
Acum tot ce-a zis si eu aci, e Parerea Mea, nu contrazic Istoria daca asa o fi sau nu.

Ultima modificare facuta de NJD (07-10-2008 09:47:23)


07-10-2008 09:23:05
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Luna trecuta a fost sarbatorita in America data de  9-11 (Sepembrie 11, 2001) dar nicaieri in Europa,. si totusi merita.

Era luna Septembie, si de 2 luni Ostile Otomane sub comanda lui Pasha K. Mustafa si aliatele sale incluzind ostiri din Moldova, Valahia ,chiar si Transilvania sub comanda lui Imre Thököly, aveau sub asalt cetatea Vienei. De mult timp era ravnita legatura spre vest a Imperiului Otoman, Viena in mare a fost evacuata dar era aparata de o garnizoana mica de numai 11, 000 de soldati, inpotriva unei armate uriase de peste 140,000 de mii. Dupa ce a primit aprobarea de la "statul batrinilor" mituiti de Papa, Noul Rege ales porneste in mars intins spre Viena. Ajuns pe dealurile din nord ce marginesc Viena in seara de 11 Septembrie, fara mare zabav pregateste planul de lupta. A doua zi de dimineata in fruntea cavaleriei grele a tarii sale si cateva mii de cavaleri vasali, peste 20 de mii impotriva cavaleriei Otomane , peste 40 de mii. Scoboara vijelios in cel mai mare atac de cavalerie fo'data si luand prin surprindere toata floarea ostilor Otomane inclusiv faimosii Ieniceri si spahii, punand-ui pe fuga/retragere dezordonata, abandonand corturi, tunuri averi si chiar viata. Intr-o singura batalie, o singura sharja, o singura zi, razoiul a fost castigat. Bineinteles Unguri, Moldoveni, Valahi au avut aceasi soarta ca si Ienicerii (au rupt-o la fuga) acea mai sanatoasa.

S-au implinit 325 de ani de atunci. In acea zi, Septembrie 12,  1682 inaintarea de 300 de ani a Imperiului Otoman inspre Europa Centrala/Vestica a fost oprita. Acel Rege care si-a lasat Tara descoperita, fara nici o aparare, a salvat Viena dar si Europa (centrala-westica) si Crestinatatea se numea Ian Sobieski.
Ca urmare, Casa Habsburga a unrmarit eliminarea trupelor Otomane din Europa, in acelasi timp marind teritoriul casei Austriei si ca Rasplata, nu dupa mult timp tzara Eroului mentionat mai sus a fost stearsa dupa Harta fiind impartita cu Rusia. De aici se trage si vechea Zicala Romaneasca pe care Sobieski nu o stia:  aia cu" facere de bine......... aoleo mama"


11-10-2008 13:49:19
   
?? MIHAIDAN
Cont Sters

Inregistat: 16-06-2007
Mesaje: 73
unii cercetatori nu recunosc continuitatea poporului roman pe aceste meleaguri. eu as vrea sa ma leg numai de cateva date fara a le incadra istoric pt ca nu ma pricep: S-a zis despre daci ca nu isi respecta cuvantul dat si daca nu ma credeti "sa nu am parte de voi" iar despre vlahi "sa ma vedeti cu un ochi de va mint" s-a scris ca nu trebuie sa ii lasi noaptea in interiorul orasului.
aceste comportamente s-au pastrat cel mai bine in oltenia si asta e dovada de neclintit ca aici a fost leaganul poporului nostru.aici a dainuit zambetul diplomatiei imprumutat si de iliescu... aici a rezistat peste milenii slaba capacitate economica exploatata la maxim de ceaushescu, aici a dainuit "interesul" pentru invatamant din care se adapa guvernul. de aici izvoreste si armonia politica care se reflecta f bine in situatia urmatoare <<doi soti cu o varsta apreciabila... marine, daca o fi si o fi sa moara unul din noi eu ma mut  la copii>>
mai acestia o fi murit burebista, dar calitatile neamului nostru zburda vesele printre cioatele codrilor taiati cu harnicie.

Ultima modificare facuta de MIHAIDAN (24-10-2008 21:26:45)


24-10-2008 21:23:36
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Adica vrei sa zici ca Neamtul tot neamt e ( corect far furaciuni si inselaciuni, constiincios la munca) si Englezul tot Englez (corect in lege, politicos, calm, calculat, iti face Rolls Royce din plila) Italianul (smecher talentat, tzepar, arhitect si desenator, moda/model si hot) tot Italian e. Ahh, nu as vrea sa generalizam nu cred ca  tendinta e sa ramanem cum zici tu acolo de Romani. Acum cu Euro/market o singura Tara sint convins, daca nu e f'un razbel, ca vom fi tot o apa si un pamint cu vesticii, care cu drag, bani si legi, schimba Romania in pashalicul lor, precum si noi ne impunem/expunem caracteru/educatia in tarile lor (Spania-Italia-GB etc) dar cred ca va mai dura totusi mult, cel putin inca o generatie.

25-10-2008 11:02:15
   
?? MIHAIDAN
Cont Sters

Inregistat: 16-06-2007
Mesaje: 73
invatam la scoala ca tampitzii cum erau alergatzi comunishtii ca shobolanii in perioada interbelica, dar nu ne spune nimeni concret care a fost motivul adevarat de s-a declanshat acesta "lepsha".
ete ce va spune baiatul celor ce inca nu shtiatzi: ca sa aderi la internatzionala socialista(COMINTERN) trebuia sa fii deacord cu cele 21 de conditzii. iata cateva din ele:
  1) internationala socialista este o organizatie mondiala;
  2) partidele nationale erau simple sectii ale partidului mondial;
  3) supunere oarba in fata indicatiilor primite de la comintern;
  4) disciplina de fier
  5) obligativitatea de a accepta toate directivele si indicatiile primite de la moscova.
  acum sa revenim si sa punctam care erau intentiile comunistilor:
*cucerirea puterii pe cale revotionara:
*instaurarea dictaturii proletariatului;
*desfiintarea proprietatii private... etc...

tragem concluzia ca lenin avea de gand sa fie stapanul lumii. stapan si pe destine si pe economie.
acestea fiind aflate eu cred ca a fost legal si chiar obligatoriu sa fie scos comunismul in afara legii.


26-10-2008 19:31:54
   

PeterPan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359
Ie si nu ie asa...
Continuator al tezelor leniniste, Trotki a sfarsit cu un tarnacop infipt in tzeasta, si asta pen'  ca desi urmarea aceleasi teluri, Stalin nu dorea sa le trambitzeze aidoma inaintasului sau. Pentru edificare recomand studiul cartilor lui Viktor Suvorov, in special "Ultima republica", fara a le ignora pe celelalte.


27-10-2008 20:31:43
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355
Nu spune nimeni nimic despre alegerile din America?
Ma bucur din suflet pentru America…este un real castig pentru ei acest Obama… cred ca …in acest moment, chiar aveau nevoie de asa ceva…a castigat detasat…si cred ca merita aceasta functie…
poate ca invatam si noi, romanii, cate ceva de la americani…si incercam sa schimbam si ”Mariile”…nu doar ”palariile” lor...=)


06-11-2008 07:11:14
   
?? zitreishtrei
Cont Sters

Inregistat: 05-11-2008
Mesaje: 241
Nu ieri a iesit Obama presedinte, ci atunci cand a surclasat-o pe Clinton. Americanii l-ar fi ales si pe Ilie (calul de bataie al Xtremului), singura conditie fiind sa vina din tabara democrata.

06-11-2008 08:46:01
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075

tasha 1951 a scris:

Nu spune nimeni nimic despre alegerile din America?
Ma bucur din suflet pentru America…este un real castig pentru ei acest Obama… cred ca …in acest moment, chiar aveau nevoie de asa ceva…a castigat detasat…si cred ca merita aceasta functie…
poate ca invatam si noi, romanii, cate ceva de la americani…si incercam sa schimbam si ”Mariile”…nu doar ”palariile” lor...=)


Adica vrei sa spui ca in Romania, minoritatile nu au voce? adica cei ce conduc acum nu fac parte din minoritate ? Si defapt ce minoritate ai prefera la conducere?
(sa numesc citeva; Romi/tigani,unguri,turci, bulgari si mai sint grasi si frumosi :) )


06-11-2008 09:53:24
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355

NJD a scris:


tasha 1951 a scris:

Nu spune nimeni nimic despre alegerile din America?
Ma bucur din suflet pentru America…este un real castig pentru ei acest Obama… cred ca …in acest moment, chiar aveau nevoie de asa ceva…a castigat detasat…si cred ca merita aceasta functie…
poate ca invatam si noi, romanii, cate ceva de la americani…si incercam sa schimbam si ”Mariile”…nu doar ”palariile” lor...=)


Adica vrei sa spui ca in Romania, minoritatile nu au voce? adica cei ce conduc acum nu fac parte din minoritate ? Si defapt ce minoritate ai prefera la conducere?
(sa numesc citeva; Romi/tigani,unguri,turci, bulgari si mai sint grasi si frumosi :) )

Nu despre preferinte mele este vorba...ci despre oameni care cu adevarat vor sa faca ceva pentru tara lor...=(
...poate invata si Basescu ceva de la Obama.
Ar trebui sa i-a lectii de civilizatie, de decenta, de comunicare, de corectitudine si multe , multe alte lectii , de la negrul OBAMA.
Intre cei doi este o diferenta imensa din toate punctele de vedere .


06-11-2008 11:37:19
   
?? zitreishtrei
Cont Sters

Inregistat: 05-11-2008
Mesaje: 241
Da, asa e, unul e alb, celalalt e negru, unul spune ce gandeste el, celalalt spune ce gandesc altii, unul priveste crucis dar vede drept, celalalt prveste drept dar vede crucis.
Cata diferenta, Dumnezeule !


06-11-2008 19:47:27
   
?? chrisdrag
Cont Sters

Inregistat: 13-03-2006
Mesaje: 140

zitreishtrei a scris:

Da, asa e, unul e alb, celalalt e negru, unul spune ce gandeste el, celalalt spune ce gandesc altii, unul priveste crucis dar vede drept, celalalt prveste drept dar vede crucis.
Cata diferenta, Dumnezeule !

cata dreptate ai!!!


06-11-2008 19:53:21
   
?? zitreishtrei
Cont Sters

Inregistat: 05-11-2008
Mesaje: 241
Incearca, atat tu cat si restul, sa va obisnuiti cu ideea ca intotdeauna am dreptate !
PS   Unde naiba sunt emoticoanele ?!!!


06-11-2008 20:02:41
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355

zitreishtrei a scris:

Incearca, atat tu cat si restul, sa va obisnuiti cu ideea ca intotdeauna am dreptate !
PS   Unde naiba sunt emoticoanele ?!!!

=D=D
...le-ai pierdut>?


06-11-2008 20:18:46
   

PeterPan 63
Barbat

Intretin discutiile

Inregistat: 09-06-2005
Mesaje: 3359
Le gasesti pe chat, papusha, ca acolo-i tzara lor ! :D

06-11-2008 21:31:12
   
?? unikaaa
Cont Sters

Inregistat: 27-05-2005
Mesaje: 1080
Intotdeauna femeile au dreptate!..restul..e doar istorie..si istorii!..Phiuu ce blonda sint :D sa vezi acum ce ma "coafeaza" barbatii..ca iar vorbesc cand trebuie sa tac! :D

06-11-2008 21:40:36
   
?? tasha 1951
Cont Sters

Inregistat: 19-07-2008
Mesaje: 3355

unikaaa a scris:

Intotdeauna femeile au dreptate!..restul..e doar istorie..si istorii!..Phiuu ce blonda sint :D sa vezi acum ce ma "coafeaza" barbatii..ca iar vorbesc cand trebuie sa tac! :D

Cite un coafat la saptamina face bine parului...;)=D


07-11-2008 07:02:55
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075

tasha 1951 a scris:


NJD a scris:


tasha 1951 a scris:

Nu spune nimeni nimic despre alegerile din America?
Ma bucur din suflet pentru America…este un real castig pentru ei acest Obama… cred ca …in acest moment, chiar aveau nevoie de asa ceva…a castigat detasat…si cred ca merita aceasta functie…
poate ca invatam si noi, romanii, cate ceva de la americani…si incercam sa schimbam si ”Mariile”…nu doar ”palariile” lor...=)


Adica vrei sa spui ca in Romania, minoritatile nu au voce? adica cei ce conduc acum nu fac parte din minoritate ? Si defapt ce minoritate ai prefera la conducere?
(sa numesc citeva; Romi/tigani,unguri,turci, bulgari si mai sint grasi si frumosi :) )

Nu despre preferinte mele este vorba...ci despre oameni care cu adevarat vor sa faca ceva pentru tara lor...=(
...poate invata si Basescu ceva de la Obama.
Ar trebui sa i-a lectii de civilizatie, de decenta, de comunicare, de corectitudine si multe , multe alte lectii , de la negrul OBAMA.
Intre cei doi este o diferenta imensa din toate punctele de vedere .

Mda sa stii ca stii prea putin despre O.Baraka.
P'orma daca vorbim de comunicare, nu cred ca poate intrece un mare "Comunicator din trecut, nu nu Clinton nici Regan, nici Churchill, ci Hitler, alt mare comunicator, dar evil.


07-11-2008 11:43:51
   
?? Betty cea urata
Cont Sters

Inregistat: 23-07-2008
Mesaje: 954
Stiti citi romani poarta numele de Barac/Barak ?
S-ar putea sa ghiciti.Va spun, sint destui de multi.( si Bus erau citiva)


07-11-2008 12:24:27
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Nici o postare in contradictie pe teme istorice?
OK, mai fac o corectie pe undeva;
Israelitii/evrei nu au fost expulzati din Egipt dupa moartea lui Akhenaten pentru ca au fost monoteisti. Biblia spune ca ei, in frunte cu Charlton Heston, si-au cerut si capatat libertatea sa plece din Egipt si Faraonul Yul Briner cel Mare le-a dat-o cu parere de rau.


15-11-2008 17:27:52
   
?? MIHAIDAN
Cont Sters

Inregistat: 16-06-2007
Mesaje: 73
unul din marile paradoxuri ale istoriei contemporane este aparitzia partidului comunist in rusia. tara slab dezvoltata economic fara majoritate de muncitori ajunge sa stapaneasca politic , economic si militar juma de europa in numele muncitorilor. o sa-mi spunetzi ca mai aveau shi ei ceva fabricu si ca au mai construit cu duiumul pe urma... vax albima pt ca aia de erau si care s-au facut muncitori erau tzarani adushi in orash ce nu aveau format de muncitor si nici educatzie orasheneasca.

14-01-2009 10:47:23
   
?? zitreishtrei
Cont Sters

Inregistat: 05-11-2008
Mesaje: 241
Si da-i cu masonii, cu Iluminatti, cu guvernul mondial, sionismul, reptilieni, batracieni... :D

14-01-2009 11:05:36
   
?? NJD
Cont Sters

Inregistat: 18-08-2005
Mesaje: 2075
Si noi avem ceva in comun cu Rusia, acei tzarani transplantati la orase pentru fabrici dar nu numai, uite ca suntem de partea Rusilor cu oprirea gazului in plina Iarna, asa da Solidaritate.

14-01-2009 13:35:48
   
diorella
Femeie

Nou venit

Inregistat: 12-11-2008
Mesaje: 141
Mda... Rusia avea, totusi, o clasa muncitoareasca (adevarat, abrutizata si scuturata de convulsii sociale si ametita de tot felul de abureli revolutionare) si chiar si o clasa de "destepti cu initiativa" (mai simplu spus, teroristi), care ingrozea o lume intreaga la momentul dezastrului bolsevic... Nu cred ca Romania din 1917 se putea compara cu Rusia, in acest sens.

14-01-2009 14:39:26
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

unikaaa a scris:

Intotdeauna femeile au dreptate!..restul..e doar istorie..si istorii!..Phiuu ce blonda sint :D sa vezi acum ce ma "coafeaza" barbatii..ca iar vorbesc cand trebuie sa tac! :D

Chiar ai dreptate ca au dreptate intotdeuna... cind reusesc sa tina dreapta dreptoshenia :D unui anume organ masculin !! :D:D hihihi


16-01-2009 01:03:28
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

zitreishtrei a scris:

Si da-i cu masonii, cu Iluminatti, cu guvernul mondial, sionismul, reptilieni, batracieni... :D

Ai uitat de balaurieni, sherpilieni, crocodilieni, curcanieni :D si alti rozicrucieni, draga z33 !!! :D:D

Hai s-o dau pe bune acuma, ca tot m-am apucat sa tastez: tu chiar crezi ca ma/ne luam Xcesiv ;) in serios cind aducem in discutie simple (dar logice) ipoteze si nimic mai mult - ipoteze oricum mai plauzibile decit tonele de prosteala :x servite bizonautzilor de pe toate meridianele, prin toate canalele media posibile.
Pe care observ ca le digeri si tu (deloc surprinzator de fapt :)) Xtrem de bine...

Ultima modificare facuta de Xtremul (16-01-2009 01:45:42)


16-01-2009 01:05:12
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

MIHAIDAN a scris:

unul din marile paradoxuri ale istoriei contemporane este aparitzia partidului comunist in rusia. tara slab dezvoltata economic fara majoritate de muncitori ajunge sa stapaneasca politic , economic si militar juma de europa in numele muncitorilor. o sa-mi spunetzi ca mai aveau shi ei ceva fabricu si ca au mai construit cu duiumul pe urma... vax albima pt ca aia de erau si care s-au facut muncitori erau tzarani adushi in orash ce nu aveau format de muncitor si nici educatzie orasheneasca.

Experimentul numit comunism (care-a fost de fapt un cu totul alt tip de manevra macrosociala, de o parshivenie greu imaginabila nu doar prin violentza mijloacelor, ci si prin duplicitatea scopului sau real :x) avea cele mai mari shanse de reusita aplicat pe masele amorfe de mujici. ;)

Si uberbankerii Rotschild, si jidovul Lenin (ala plimbat cu tonele de aur ale primilor intr-un tren... sigilat, din Elvetia pina-n Mama Rusie :x - ca sa nu se suceasca :D si sa dea foc cumva Germaniei "pe drum") ar putea sa ne confirme... dac-ar mai trai (si-ar incasa oareshce seruri ale adevarului ;)) cit de mult au pritocit nu doar ideea, ci si localizarea aplicarii ei.
Spargatorul de banci zis Stalin, pe numele lui adevarat Djugashvili (in traducere din georgiana: "fiul evreului") ar completa de minune un ipotetic "interviu". ;)

Pacat ca adevaratul "proces al comunismului" n-o sa aiba loc niciodata. :(

Ultima modificare facuta de Xtremul (16-01-2009 01:36:21)


16-01-2009 01:07:21
   
?? zitreishtrei
Cont Sters

Inregistat: 05-11-2008
Mesaje: 241

Xtremul a scris:


zitreishtrei a scris:

Si da-i cu masonii, cu Iluminatti, cu guvernul mondial, sionismul, reptilieni, batracieni... :D

Ai uitat de balaurieni, sherpilieni, crocodilieni, curcanieni :D si alti rozicrucieni, draga z33 !!! :D:D

Hai s-o dau pe bune acuma, ca tot m-am apucat sa tastez: tu chiar crezi ca ma/ne luam Xcesiv ;) in serios cind aducem in discutie simple (dar logice) ipoteze si nimic mai mult - ipoteze oricum mai plauzibile decit tonele de prosteala :x servite bizonautzilor de pe toate meridianele, prin toate canalele media posibile.
Pe care observ ca le digeri si tu (deloc surprinzator de fapt :)) Xtrem de bine...

V. Rudan, P. Corut, A. Mironov... Domnul meu, dumneata iti aleg sursele de informare si acorzi credibilitate unora care sunt cel putin ciudati, dupa perceptia mea.
Uite, hai sa iti dau un exemplu: nu pot dezbate o tema politica doi indivizi dintre care primul citeste Libertatea si al doilea Dilema veche.

Ultima modificare facuta de zitreishtrei (16-01-2009 12:22:01)


16-01-2009 12:21:46
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669
Hai sa mai pierd 5 minute din viatza cu sperantza (chiar daca prin nimic justificata - ei si ?) a lamuririi unor chestii.

1. Nici pe KGB-istul matematician-SF-ist Mironov (care are totusi unele merite... hai sa le zicem "culturale", in ciuda caracterului sau discutabil), nici pe securistul DIA si pseudoscriitorul "patriot" Pavel Coruptz :D nu i-am citat vreodata (ba chiar pe ultimul l-am ridiculizat cindva in citeva postari, ca replica la afirmatiile regretatului ;) forumist Ciudy SA ca-i mai citeste uneori maculatura).
2. V. Rudan (pe care, intimplator, l-am cunoscut si personal pe cind eram... pionier :D) nu-i in schimb un personaj "butaforic" ;) ca ailalti - si asta nu doar fiindca-i implicat efectiv in cercetari stiintifice de maxima importantza pentru statul roman.
Cercetari ale caror concluzii insa nimeni si niciodata n-o sa le poata citi in vreo "Dilema" veche, mai noua sau reincalzita la microunde. :D:D Omu' mai scrie cind si cind (generalitati... interesante totusi) doar intr-o anume revista cu tiraj confidentzial.
Faptul ca tipu-i profesor universitar (pe bune - dar, ce-i drept, la o catedra deloc "publica" ;), asociata serviciilor secrete romanesti, cu studentzi admisi dupa nenumarate teste deloc... normale ;)), sau ca detzine doua recorduri mondiale oficial recunoscute in domeniul telepatiei/teledetectziei (pun pariu ca habar n-aveai - nici tu si nici alti cititori de Dileme :D - de existentza unei cuantificari a domeniului astuia paranormal perfect evaluabil) probabil ca n-or sa te convinga de nimic, dar asta nu inseamna ca n-ar fi trebuit sa fac efortul asta de a-mi mai toci un pic degetele (degeaba, sint din nou convins) ca sa fac macar cunoscute "elucubratiile" :D astea.

Ultima modificare facuta de Xtremul (16-01-2009 16:42:31)


16-01-2009 15:19:34
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669
P.S. Mi se pare doar mie, sau tu chiar iti imaginezi c-as fi fan al fetelor de la pagina 5 din tabloidul vomitiv "Libertatea" ??? :rolleyes: :D:D
Fitzuica deloc intimplator pritocita de responsabili cu pasaport israelian ;) - o alta piesa din enormul puzzle destinat prostelii :x post-decembriste a romanilor.

Ultima modificare facuta de Xtremul (16-01-2009 15:50:04)


16-01-2009 15:35:35
   
?? Xtremul
Cont Sters

Inregistat: 23-12-2007
Mesaje: 6669

zitreishtrei a scris:

Nu ieri a iesit Obama presedinte, ci atunci cand a surclasat-o pe Clinton. Americanii l-ar fi ales si pe Ilie (calul de bataie al Xtremului), singura conditie fiind sa vina din tabara democrata.

Americanii, ca si alti alegatori de pe oricare meridiane, aleg doar pe cine trebuie sa fie ales la un moment dat. Iar cind evolutia ulterioara a presedintelui ales nu corespunde asteptarilor "papusharilor din umbra" :x, respectivul isi ia un glontz in cap urgent. :D:D

Exista oricum mai multe niveluri succesive (tip Matrionushka :D) de ascundere a manevrelor/motivatiilor alegerii unui anume candidat (de catre cei care detin controlul real al puterii - nici vorba deci de turmele de alegatori :( - asta-i doar o iluzie dibaci intretinuta de multa vreme).
Multi cad in capcana "primului nivel al scenariilor conspiratzioniste" - cum ar fi ala ca Obama ar fi fost sustinut de Rockefelleri, iar John McCain - de Rotschilzi. :rolleyes: Dihotomia asta simplista e falsa oricum. Explicarea (logica si documentata... culmea, nu? ;)) a adevaratelor motivatii mi-ar lua citeva zeci de pagini - pe care una ca n-am timp, alta ca n-are rost sa le scriu aici, unde lipelile :D sint pina la urma scopul ultim. Lumea grabita de-acum nu prea mai are oricum chef sa citeasca mai nimic. In plus, de la simpla citire la efortul intzelegerii e cale lunga...;)

Ultima modificare facuta de Xtremul (16-01-2009 16:35:18)


16-01-2009 16:04:12
   
?? stromboli
Cont Sters

Inregistat: 21-07-2008
Mesaje: 358

Xtremul a scris:


zitreishtrei a scris:

Nu ieri a iesit Obama presedinte, ci atunci cand a surclasat-o pe Clinton. Americanii l-ar fi ales si pe Ilie (calul de bataie al Xtremului), singura conditie fiind sa vina din tabara democrata.

Americanii, ca si alti alegatori de pe oricare meridiane, aleg doar pe cine trebuie sa fie ales la un moment dat. Iar cind evolutia ulterioara a presedintelui ales nu corespunde asteptarilor "papusharilor din umbra" :x, respectivul isi ia un glontz in cap urgent. :D:D

Exista oricum mai multe niveluri succesive (tip Matrionushka :D) de ascundere a manevrelor/motivatiilor alegerii unui anume candidat (de catre cei care detin controlul real al puterii - nici vorba deci de turmele de alegatori :( - asta-i doar o iluzie dibaci intretinuta de multa vreme).
Multi cad in capcana "primului nivel al scenariilor conspiratzioniste" - cum ar fi ala ca Obama ar fi fost sustinut de Rockefelleri, iar John McCain - de Rotschilzi. :rolleyes: Dihotomia asta simplista e falsa oricum. Explicarea (logica si documentata... culmea, nu? ;)) a adevaratelor motivatii mi-ar lua citeva zeci de pagini - pe care una ca n-am timp, alta ca n-are rost sa le scriu aici, unde lipelile :D sint pina la urma scopul ultim. Lumea grabita de-acum nu prea mai are oricum chef sa citeasca mai nimic. In plus, de la simpla citire la efortul intzelegerii e cale lunga...;)


Sunt si eu tare curios sa vad cum reactioneaza  Obama ca presedinte, daca va asculta spasit de sionistii satanisti de dupa perdea sau va lua initiativa in directii diferite?A ajuns la putere ca marioneta in mana altora dar cum de multe ori , marionetele schimba macazul cand au puterea, sper sa fie un OM vertical, desi e pericol mare pentru viatza lui...si mai are si familie.Traim si vedem.

Oricum,"fiara" cica vine la putere in UE,  eu banuiesc sa fie Tony Blair, posibil daca nu probabil viitorul prim presedinte al UE.A ingenuncheat Anglia economic, e randul europei.

Xtremule da-mi si mie legaturi sau info despre telepatie, e o veche pasiune  ca si  hipnoza.Am ceva experienta perso dar putine informatii din exterior.

As aprecia daca ti-ai divulga unele surse de inspiratie, eventual daca ai scrie mai detaliat ar fi si mai bine.Sunt multi care chiar daca vin dupa agatzat, au si alte interese si pasiuni.D'exemplu io nu vin dupa agatzat deloc ci dupa opinii interesante sau macar care da idei interesante.

P.S.Originile lui Stalin, daca ai ceva detalii, surse, m-ar interesa.Stiam ca ce-a mai mare parte a "comunistilor" erau sionisti, dar nu stiam ca Stalin are origini evreiesti.

Comunismul nu a fost doar o experientza, se preconiza "Mondializarea" prin comunism, au esuat in mare parte din cauza lui Stalin, ma intreb de ce? daca era si el tot de-al lor.

Apropo, stiai ca la un momentdat intre 1850-1900  au vrut sa faca Israelul in zona Moldovei?Sa terminat cu pogromul din 1903

Ultima modificare facuta de stromboli (17-01-2009 04:16:11)


17-01-2009 03:55:54
   
Pagini:  1 2 3    
Mergeti la