Forum
- pur si simplu -
|
Inceput | Cautare | Inregistrare | Conexiune
Nu sīnteti conectat.
|
|
?? NJD
Cont Sters
Inregistat: 18-08-2005
|
|
|
| 16-09-2008 07:43:49 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
Inregistat: 19-07-2008
|
|
NJD a scris:
Servus la toata lumea | Saluti si tu ca in Ardeal...uite pentru asta o cafea in plus de la mine...
|
|
| 16-09-2008 09:22:13 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
|
| 16-09-2008 09:29:06 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
N-ai inteles mon cher,se spune igen nu igem....sorry! si ca sa fiu in ton am sa salut pe ungureste...ca vad ca-ti place.... Jo estet!(Buna seara)
|
|
| 16-09-2008 19:45:05 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Hello (nem to do maghiar, si nici nu-mi place cum suna, altfel mi-ar fi placut sa locuiesc in Buda)
Bine ca a sosit uic endul din nou. Iuhuuu
|
|
| 26-09-2008 12:42:32 |
|
|
?? Bety cea urata
Cont Sters
Inregistat: 23-07-2008
|
|
Buda, suna ok, pina nu ne atinge pesta .Doamne fer'
|
|
| 26-09-2008 12:45:21 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Ma, numa la prostii te gandesti, gheraide cicolo 
|
|
| 26-09-2008 13:17:41 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
Bety cea urata a scris:
Buda, suna ok, pina nu ne atinge pesta .Doamne fer' |
Pai,chiar asa,Doamne fereste!
|
|
| 26-09-2008 13:47:52 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Bine ca mi-ai adus aminte sa comand niste ferestre, tks Hello
|
|
| 01-10-2008 07:54:55 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
Buna ziua la toata lumea!
|
|
| 02-10-2008 14:09:53 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Hello Bine ca a venit uikendul din nou.
Sa aveti unul placut
|
|
| 03-10-2008 12:23:01 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
La fel si tu NJD...
|
|
| 03-10-2008 18:52:26 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
M-am intors din el (uikend) a fost foarte , interesant, party/must/party Acum la munca, Hello.
|
|
| 07-10-2008 09:50:06 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
M-am intors din el (uikend) a fost foarte , interesant, party/must/party Acum la munca, Hello. |
Bravo!uite oameni care stiu sa-si petreaca timpul liber cu folos....
|
|
| 07-10-2008 10:37:19 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Hai lasa ca sunt multi care il petrec la vel, dar mai timizi sa posteze. Stie cineva fu'un restaurant Rusesc cu show ? (inafara de cele din Rusia) Hello
|
|
| 11-10-2008 09:59:52 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
Un salut tuturor forumistilor 
|
|
| 11-10-2008 13:38:52 |
|
|
?? adeel
Cont Sters
Inregistat: 11-10-2008
|
|
|
| 11-10-2008 23:42:35 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
Buna ziua la toata lumea!
|
|
| 13-10-2008 08:32:07 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Hello Tasha, hai ca astept sa-ti faci postarile de rigoare.
|
|
| 14-10-2008 09:08:56 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
Hello Tasha, hai ca astept sa-ti faci postarile de rigoare. |
Zi buna NJD! Azi n-am o zi prea fericita... am cazut in butoiul cu melancolia...
|
|
| 14-10-2008 09:12:30 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Hai sa-ti spun ceva hazliu: Am fost sa vad ce face mustul din beci (la lucru) si fiind in lipsa putin, am complectat cu must must nou, am pus serpentina, wiskey in serpentina si am plecat. a doua zi iar controlez sa vad ce se mai intampla. Cand privesc, damingeana iar era scazuta, dar de tata asta tot mustul a fost explodat/stropit/scuipat de jur in prejur pe pereti. Nu stiam ca asta face cind fierbe 
|
|
| 14-10-2008 09:27:03 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
Hai sa-ti spun ceva hazliu: Am fost sa vad ce face mustul din beci (la lucru) si fiind in lipsa putin, am complectat cu must must nou, am pus serpentina, wiskey in serpentina si am plecat. a doua zi iar controlez sa vad ce se mai intampla. Cand privesc, damingeana iar era scazuta, dar de tata asta tot mustul a fost explodat/stropit/scuipat de jur in prejur pe pereti. Nu stiam ca asta face cind fierbe  |
Pfai,de ce nu intrebi??...ti-as fi putut spune mai multe despre felul in care se procedeaza cu mustul...
|
|
| 14-10-2008 09:31:30 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Cum sa mai intreb, daca am intrebat de procesul fabricarii de palinca , m-ai trimis la "toate colturile" cine mai stie unde m-a trimiteai cu cealalta intrebare, poate tot undeva cu "C" Hello 
|
|
| 14-10-2008 23:27:15 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
Cum sa mai intreb, daca am intrebat de procesul fabricarii de palinca , m-ai trimis la "toate colturile" cine mai stie unde m-a trimiteai cu cealalta intrebare, poate tot undeva cu "C" Hello  |
Ei,vorba vine..ziceam asta ca in Oas gasesti cazane de fiert tuica peste tot...dar eu iti spuneam cum sa procedezi cu mustul daca intrebai...crede-ma! Eu anul acesta am renuntat la vin l-am lasat pe seama chiriasilor mei,sa culeaga strugurii si sa faca ei mustul...ca doar n-o sa le dau mura-n gura...
|
|
| 14-10-2008 23:34:02 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
Buna dimineata!
|
|
| 16-10-2008 08:44:33 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
'mna ziua. Nu te cred 
|
|
| 16-10-2008 10:30:21 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
'mna ziua. Nu te cred  |
Ba sa ma crezi!...e chiar foarte buna dimineata desi m-am culcat tarziu,am fost ieri dupa masa la o manastire draga mie inca din tinerete la Rohia in Tara Lapusului...m-au impresionat calugarii erau asa harnici,trageau tare la turnarea unui planseu pentru o sala de conferinte,ramasese numai unul care le gatea restul ca piticii din poveste,harnici nevoie mare....s-au oprit numai la slujba de la ora 18-20 seara si mai apoi la cea de noapte pentru care eu mersesem care incepe de la ora 22 si se termina la 24 noapte.... Daca stiam la ce munci erau le duceam niste placinte sau gogosi...ramine pentru data viitoare s-o fac...
|
|
| 16-10-2008 12:46:09 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Ziceam ca nu te cred, cu mustul, uite testul: Anticipat ca va iesi vinul bun, in loc sa dau 2 lei pe o sticla noua, am spalat fo'60 de alea mai alese, adica motelul ala unde au o gaura'n fund/cur unde baga ospataru degetu cand toarna'n pahar, stii tu nu gandi gresit. Intrebarea este : cup pun dopurile noi cumparate, cand vinul va fi in sticla? Hello ?
|
|
| 16-10-2008 13:18:57 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
Ziceam ca nu te cred, cu mustul, uite testul: Anticipat ca va iesi vinul bun, in loc sa dau 2 lei pe o sticla noua, am spalat fo'60 de alea mai alese, adica motelul ala unde au o gaura'n fund/cur unde baga ospataru degetu cand toarna'n pahar, stii tu nu gandi gresit. Intrebarea este : cup pun dopurile noi cumparate, cand vinul va fi in sticla? Hello ? |
dopurile se pun dupa ce fierbe de tot mustul si se linisteste...atunci iei vinul de pe drojdiile lasate la fundul vasului...si-l pui in sticle...
|
|
| 16-10-2008 13:30:37 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
|
| 16-10-2008 13:36:32 |
|
|
?? Carol38
Cont Sters
Inregistat: 16-02-2008
|
|
NJD a scris:
Hai sa-ti spun ceva hazliu: Am fost sa vad ce face mustul din beci (la lucru) si fiind in lipsa putin, am complectat cu must must nou, am pus serpentina, wiskey in serpentina si am plecat. a doua zi iar controlez sa vad ce se mai intampla. Cand privesc, damingeana iar era scazuta, dar de tata asta tot mustul a fost explodat/stropit/scuipat de jur in prejur pe pereti. Nu stiam ca asta face cind fierbe  |
Probabil inca nu ai invatat de la aia mai batrini(parinti)cum se procedeaza:dupa ce storci strugurii,pui mustul in damingeana,dar griji ca dopul sa fie perfotar de un furtun pe care il bagi intr-un borcan cu apa(altfel ai sanse sigure sa-ti crape damingeana)niciodata nu se pune must peste vinul care a stat din fiert,il fierbe iarasi si ii si altereaza proprietatile,daca pui vin gata fiert peste o damingeana de must 1/10 mustul nu o sa maifiarba sau citeva pastile din alea de se pun in muraturi(aspirine parca),in felul asta obtii un fel de suc foarte apreciat de copii,dupa fierbere se trage iarasi si se mai pune asa zisul sulf(il gasesti la orice crama)pentru limpezire,griji ca-i altereaza gustul daca gresesti dozajul...dopurile...sint citeva zeci de sortimente,dar aici vii tu cu alegerea,daca vrei sa-l tii peste ani ai grija sa cumperi din alea de calitate(nu putrezesc)astea din comert nu rezista mai mult de 1 an,se baga prin presare apoi se toarna cera topita pentru a nu patrunde aer,aici cu depozitarea este alta polologhie,dar nu mai continui,sper sa-ti fie de folos ce am zis,eu am invatat acasa toate astea
|
|
| 16-10-2008 13:59:58 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
Carol38 a scris:
NJD a scris:
Probabil inca nu ai invatat de la aia mai batrini(parinti)cum se procedeaza:dupa ce storci strugurii,pui mustul in damingeana,dar griji ca dopul sa fie perfotar de un furtun pe care il bagi intr-un borcan cu apa(altfel ai sanse sigure sa-ti crape damingeana)niciodata nu se pune must peste vinul care a stat din fiert,il fierbe iarasi si ii si altereaza proprietatile,daca pui vin gata fiert peste o damingeana de must 1/10 mustul nu o sa maifiarba sau citeva pastile din alea de se pun in muraturi(aspirine parca),in felul asta obtii un fel de suc foarte apreciat de copii,dupa fierbere se trage iarasi si se mai pune asa zisul sulf(il gasesti la orice crama)pentru limpezire,griji ca-i altereaza gustul daca gresesti dozajul...dopurile...sint citeva zeci de sortimente,dar aici vii tu cu alegerea,daca vrei sa-l tii peste ani ai grija sa cumperi din alea de calitate(nu putrezesc)astea din comert nu rezista mai mult de 1 an,se baga prin presare apoi se toarna cera topita pentru a nu patrunde aer,aici cu depozitarea este alta polologhie,dar nu mai continui,sper sa-ti fie de folos ce am zis,eu am invatat acasa toate astea |
I-ai dat bune sfaturi... Asa se procedeaza ...daca n-ai dop cu furtun lasa-l liber,vor curge ceva spume pe langa,dar eu oricum nu-l umpleam pina la gat...lasam o toleranta sa nu dea pe dinafara...
|
|
| 16-10-2008 18:15:14 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Carol38 a scris:
NJD a scris:
Probabil inca nu ai invatat de la aia mai batrini(parinti)cum se procedeaza:dupa ce storci strugurii,pui mustul in damingeana,dar griji ca dopul sa fie perfotar de un furtun pe care il bagi intr-un borcan cu apa(altfel ai sanse sigure sa-ti crape damingeana)niciodata nu se pune must peste vinul care a stat din fiert,il fierbe iarasi si ii si altereaza proprietatile,daca pui vin gata fiert peste o damingeana de must 1/10 mustul nu o sa maifiarba sau citeva pastile din alea de se pun in muraturi(aspirine parca),in felul asta obtii un fel de suc foarte apreciat de copii,dupa fierbere se trage iarasi si se mai pune asa zisul sulf(il gasesti la orice crama)pentru limpezire,griji ca-i altereaza gustul daca gresesti dozajul...dopurile...sint citeva zeci de sortimente,dar aici vii tu cu alegerea,daca vrei sa-l tii peste ani ai grija sa cumperi din alea de calitate(nu putrezesc)astea din comert nu rezista mai mult de 1 an,se baga prin presare apoi se toarna cera topita pentru a nu patrunde aer,aici cu depozitarea este alta polologhie,dar nu mai continui,sper sa-ti fie de folos ce am zis,eu am invatat acasa toate astea |
Multam, de indicatii. In capul damingenii am un dop de cauciuc cu gaura prin care este introdus o serpentina cu apa(whiski defapt) ce opreste sa intre aerul. Acolo fac bulele de aer ; bilc, bilc, bilk ca un ceas elvetian, de o saptamana, asta-mi spune ca fierbe linistit si bacteria isi face treaba ei. Despre pastile, nu cred ca pun. Vreau sa fie cat mai natural daca se poate. Am dopuri bune, si alte scule dar nu experienta. Am sa pun ceara asa cum zici peste care am capacele de plastic, ca la magazin, auriu pe sticla neagra, wow o sa arate bine, acu desenez etichete. Am luat-o inainte, dar tot e valabil numai daca gustul va fi bun. Producia e separata in doua, sa vad cum e afectata de conditiile temperaturi. Hello si noapte buna la toti.
|
|
| 16-10-2008 23:04:58 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
Carol38 a scris:
NJD a scris:
Multam, de indicatii. In capul damingenii am un dop de cauciuc cu gaura prin care este introdus o serpentina cu apa(whiski defapt) ce opreste sa intre aerul. Acolo fac bulele de aer ; bilc, bilc, bilk ca un ceas elvetian, de o saptamana, asta-mi spune ca fierbe linistit si bacteria isi face treaba ei. Despre pastile, nu cred ca pun. Vreau sa fie cat mai natural daca se poate. Am dopuri bune, si alte scule dar nu experienta. Am sa pun ceara asa cum zici peste care am capacele de plastic, ca la magazin, auriu pe sticla neagra, wow o sa arate bine, acu desenez etichete. Am luat-o inainte, dar tot e valabil numai daca gustul va fi bun. Producia e separata in doua, sa vad cum e afectata de conditiile temperaturi. Hello si noapte buna la toti. |
e BINE SA-L TII LA RECE PE CAT SE POATE...asa va fermenta mai lent si parca e mai bine pentru gustul vinului...nu intaplator cei care se ocupa cu asa ceva il depoziteaza in beciuri acoperite cu pamint.
|
|
| 17-10-2008 17:47:46 |
|
 cami49 Femeie
Nou venit
Inregistat: 07-02-2008
|
|
tasha 1951 a scris:
NJD a scris:
Hello Tasha, hai ca astept sa-ti faci postarile de rigoare. |
Zi buna NJD! Azi n-am o zi prea fericita... am cazut in butoiul cu melancolia... |
Sper ca azi esti mai bine si mai vesela si ca sa fiu mai sigura iti .scriu ce spune o gluma veche.Zice: ca barbatii isi pierd auzul in proportie de 50% in momentul cand spun DA in fata ofiterului starii civile.Din experienta mea personala,pot sa afirm ca nu este nevoie de verigheta pentru asta.Exista dovezi stiintifice deloc de neglijat,care sugereaza ca barbatii aud,asculta inteleg si se exprima altfel decat femeile.Dar e mai comod sa spui: N-am auzit draga!Sper sa ne auzim azi pe mess.
|
|
| 18-10-2008 11:11:55 |
|
 cami49 Femeie
Nou venit
|
|
tasha 1951 a scris:
NJD a scris:
Carol38 a scris:
Multam, de indicatii. In capul damingenii am un dop de cauciuc cu gaura prin care este introdus o serpentina cu apa(whiski defapt) ce opreste sa intre aerul. Acolo fac bulele de aer ; bilc, bilc, bilk ca un ceas elvetian, de o saptamana, asta-mi spune ca fierbe linistit si bacteria isi face treaba ei. Despre pastile, nu cred ca pun. Vreau sa fie cat mai natural daca se poate. Am dopuri bune, si alte scule dar nu experienta. Am sa pun ceara asa cum zici peste care am capacele de plastic, ca la magazin, auriu pe sticla neagra, wow o sa arate bine, acu desenez etichete. Am luat-o inainte, dar tot e valabil numai daca gustul va fi bun. Producia e separata in doua, sa vad cum e afectata de conditiile temperaturi. Hello si noapte buna la toti. |
e BINE SA-L TII LA RECE PE CAT SE POATE...asa va fermenta mai lent si parca e mai bine pentru gustul vinului...nu intaplator cei care se ocupa cu asa ceva il depoziteaza in beciuri acoperite cu pamint. |
Omul din greseli invata,lasa NJD ca la anul o sa pui de un must ca la carte si sper sa bem si noi un paharel pus langa o pastrama.......aoleuuuuu nu am mai facut din astea de o viata......sa beti fratilor si pt.mine!!!!1
|
|
| 18-10-2008 11:17:20 |
|
 cami49 Femeie
Nou venit
|
|
Carol38 a scris:
NJD a scris:
Numai un constantean de-al meu putea sa stie cum se pune mustul,si eu sunt nascuta in Constanta,dar mai toata viata am trait-o in Bucuresti.
|
|
| 18-10-2008 11:22:51 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Important pentru mine nu e numai cu cine beau, dar in cazul asta cu cine presez "strugurii" pentru must. Deci; cineva sta langa gratare in timp ce noi barbatii invartim de manivelele ale o leaca duca care mai tragem o gura de palinca iar o invartita, pe ritmul de muzica iar o fripturica, uite asea toata ziua pina in zorii celeilalte, apare si mustul pe undeva, stors. Hello, un weekend placut
|
|
| 18-10-2008 12:08:22 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
Sa stiti ca eu stau la bloc, si la Craciun nu tai porc, (il cumpar gata taiat) 
|
|
| 18-10-2008 12:10:10 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
Sa stiti ca eu stau la bloc, si la Craciun nu tai porc, (il cumpar gata taiat)  |
Ai pierdut frumusetea ritualului,dupa ce m-am mutat la casa am taiat porcul doar pentru ca exista ceva deosebit in tot evenimentul,chemi vecinii sa-ti ajute la prinsul porcului...apoi le oferi o palinca,se pirjoleste cu paie,vecinii apuca si o bucata de soric...ii chemi apoi la pomana porcului,faci varza murata calita cu carne prajita taiata cubulete in zona se mai cheama"toros"o minunatie...nu mai zic de carnatii si cartabosii bagatii la cuptor,mmmm!!!deja salivez! Ce ziceti taiem un porc de Craciun si-l savuram impreuna?
|
|
| 18-10-2008 14:10:17 |
|
 cami49 Femeie
Nou venit
|
|
tasha 1951 a scris:
NJD a scris:
Sa stiti ca eu stau la bloc, si la Craciun nu tai porc, (il cumpar gata taiat)  |
Ai pierdut frumusetea ritualului,dupa ce m-am mutat la casa am taiat porcul doar pentru ca exista ceva deosebit in tot evenimentul,chemi vecinii sa-ti ajute la prinsul porcului...apoi le oferi o palinca,se pirjoleste cu paie,vecinii apuca si o bucata de soric...ii chemi apoi la pomana porcului,faci varza murata calita cu carne prajita taiata cubulete in zona se mai cheama"toros"o minunatie...nu mai zic de carnatii si cartabosii bagatii la cuptor,mmmm!!!deja salivez! Ce ziceti taiem un porc de Craciun si-l savuram impreuna? |
La ce povestesti tu aici,imi vine sa-mi fac valizele si sa ma intorc in tara........
|
|
| 19-10-2008 10:20:25 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
cami49 a scris:
tasha 1951 a scris:
NJD a scris:
Ai pierdut frumusetea ritualului,dupa ce m-am mutat la casa am taiat porcul doar pentru ca exista ceva deosebit in tot evenimentul,chemi vecinii sa-ti ajute la prinsul porcului...apoi le oferi o palinca,se pirjoleste cu paie,vecinii apuca si o bucata de soric...ii chemi apoi la pomana porcului,faci varza murata calita cu carne prajita taiata cubulete in zona se mai cheama"toros"o minunatie...nu mai zic de carnatii si cartabosii bagatii la cuptor,mmmm!!!deja salivez! Ce ziceti taiem un porc de Craciun si-l savuram impreuna? |
La ce povestesti tu aici,imi vine sa-mi fac valizele si sa ma intorc in tara........ |
Esti invitata mea,te astept cu mare drag!
|
|
| 19-10-2008 11:04:29 |
|
titmouse Femeie
Am mereu ceva de spus
Inregistat: 17-03-2008
|
|
tasha 1951 a scris:
NJD a scris:
Termina Tasha...mi-a venit rau de pofta....
|
|
| 19-10-2008 11:09:20 |
|
 cami49 Femeie
Nou venit
|
|
tasha 1951 a scris:
titmouse a scris:
tasha 1951 a scris:
Termina Tasha...mi-a venit rau de pofta.... |
Pai eu tocmai asta vreau,sa va provoc....sa ne intalnim cu totii la mine... |
Mai bine veniti intai la mine,ca si aici se gaseste porc si multe altele,ce nu gasesc eu sunt prieteni ca voi.Deci va astept cu drag!!!!!
|
|
| 20-10-2008 21:48:12 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
cami49 a scris:
tasha 1951 a scris:
titmouse a scris:
Termina Tasha...mi-a venit rau de pofta.... |
Pai eu tocmai asta vreau,sa va provoc....sa ne intalnim cu totii la mine... |
Mai bine veniti intai la mine,ca si aici se gaseste porc si multe altele,ce nu gasesc eu sunt prieteni ca voi.Deci va astept cu drag!!!!! |
Eu, stii bine ca o sa te caut,cat mai curand posibil....
|
|
| 21-10-2008 08:16:09 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
Buna dimineata! Va doresc o zi superba...si pentru ca la Satu Mare ea este deja superba,am plecat la plimbare...
|
|
| 22-10-2008 09:20:16 |
|
|
?? NJD
Cont Sters
|
|
tasha 1951 a scris:
NJD a scris:
Sint de acord, taiam un pork aici pe forum, de Craciun. Palinca, Vin, Muzica, barfa si tot ce apartine, dupa cum vrea "Cel de Sus"
|
|
| 22-10-2008 13:19:24 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
NJD a scris:
tasha 1951 a scris:
NJD a scris:
Sint de acord, taiam un pork aici pe forum, de Craciun. Palinca, Vin, Muzica, barfa si tot ce apartine, dupa cum vrea "Cel de Sus" | ...aha...si cine se lasa sacrificat?

|
|
| 24-10-2008 13:57:46 |
|
|
?? tasha 1951
Cont Sters
|
|
Va doresc sa aveti un final de saptamana dupa dorinta fiecaruia, incarcat de bucurii, relaxare, odihna si dragoste! Noapte buna!
|
|
| 24-10-2008 20:29:01 |
|