|
?? Ariane
Cont Sters
Inregistat: 23-09-2008
|
|
Xtremul a scris:
P.S. Acum 30 de ani, am ilustrat (partial) un manual de Anatomie Artistica. Si inainte de asta insa (dar si dupa ) am ramas obsedat cumva de studiul diverselor teorii care incearca sa clarifice/ierarhizeze "izvoarele frumusetii".
FIZICE, evident - in natura, Univers, fiindca incercarea de-a diseca frumusetea spiritului e si mai al naibii de grea. Sint ceva reguli, ce-i drept (teoria "proportiei de aur" e de f. putini intzeleasa si-acum - cui prodest oricum? )
Clar insa, ce intzelege fiecare din "frumusete" in relatia cu un/o partener/a n-are nici in clin nici in mineca cu vreo regula - omeneasca ori divina - a proportiilor, fiind doar o chestie de chimie subtila incluzind o gramada de factori. Care implica poate si simtzurile (sa nu-l uitam pe ala tactil  hihihi), dar mai ales TRAIRILE - "nevazutele" astea care-s de fapt singurele "averi" pe care le luam cu noi cind dam coltzu'. 
... Si uite cum un topic abordat tare populist/simplist de initiatoarea lui poa'sa produca si discutii interesante, zic io... Hai sa fiu mai direct, ca sa-ntzeleaga si Ono: fomei NF pot fi si unele frumoase, destepte si ingrijite, afla de la mine !!!  De vina-i doar hazardul (sau si pasivitatea lor, ori standardele lor aberante poate) care le fac sa ramina NEDESCOPERITE !!!  |
Departe de mine gandul sa inventez alte definitii pentru "iubire" decat cele ce pot fi gasite in dictionare. Si, daca ma apuca vreodata nevoia de a inova in acest domeniu, sa stii ca e unul dintre acele puseuri de prostie, fara de care, altfel, viata noasatra ar fi cam monotona. 
Am citit undeva despre o lege a proportiei corpului feminin (deci, sigur, nu era vorba de legea lui Matila Costiescu Ghyka!), conform careia circumferinta taliei ar trebui sa fie cam 70% din cea a soldurilor. Si... nu mai tin minte cat mai trebuia sa fie cea a bustului. Oricum, nu asta conteaza. Tin mionte ca, intamplator, am discutat intr-un cerc de prietene despre aceste prportii si, la un moment dat, am constatat ca raportul "magic" 90-60-90 este cel mai "apropiat" de "ideal". Bineinteles, avand in vedere standardele actuale, valabile prin aceasta zona... Altfel, exista culturi in care, pentru a fi considerata atractiva, o femeie trebuie sa aiba ceva mai mult tesut adipos, dar regula celor 70% e valabila in toate culturile si in toate timpurile, spun antropologii.
Cat priveste ceilalti factori care ne influenteaza "atractivitatea", de acord ca sunt mult prea multi, ca sa fie trecuti in revista aici. Fabrica individuala de feromoni ar fi unul, inteligenta ar fi altul (avand in vedere ca cel mai important organ sexual este, totusi, creierul)... Imi pare rau ca se acorda atata de multa atentie proportiilor, dar aproape nu se discuta despre atitudine si armonia miscarilor. Or, degeaba un corp este bine "sculptat", daca se misca greoi sau... vulgar... 
As mai insira si alte... idei (fixe sau nu mai putin), ca am pofta de discutii, dar mi-e teama ca ma deconectez sa raman suspendata in aer, pierzand si mesajul - asa am patit ieri.
Buna ziua, tuturor!
|
|