|
?? Xtremul
Cont Sters
Inregistat: 23-12-2007
|
|
CIUDATUL SA a scris:
Hihihi hooooo bre ce-atzi sarit asha de fund in sus cand atzi auzit de corutzescu ! ...hihihi |
Ete cumetre SA, ca sa te-mpac, un fragment din seria OCTOGONUL despre LUANA: P.S. Prin zona respectiva (Muntii Buzaului) am de fapt de gind sa-mi fac, pe bune, bunkerashul... propriu. Fiindca netul (si forumul) suporta, ce-i drept, cam orice, dar realitatea e un picushor diferita... 
- Mai am ceva, parinte. Am aflat ca printre noi traiesc grali. Verganul ma privea intens cu ochii sai albastri inchis, cu tenta violacee. - Ai aflat mai mult, Varaine. Te framanta tragedia Luanei. - Da, parinte al nostru din vremile uitate. - Si vrei sa stii exact cum a fost. Crezi ca-ti face bine ? - Adevarul, parinte ! Bun sau rau, adevarul ! - Nimic deosebit, Varaine. Ceea ce s-a intamplat in Tara Luanei se mai intamplase de zeci de ori pe planeta Pamant si de mii de ori pe alte planete din Univers. Civilizatiile de tip humanoid au fost plantate si distruse functie de necesitatile evolutiei generale. In cazul Luanei n-a fost o necesitate, ci un accident stupid. - I-au ars de vii, parinte ! - Si ? Spiritul nemuritor nu moare in foc. Au redat spiritului ceea ce-i apartinea. Au prevenit un dezastru de mari proportii. Un dezastru care ar fi putut distruge planeta. - Dar a fost o confruntare nedreapta. Luanii erau aproape salbateci. O umbra de zambet trecu pe fata lui Incer. - Te inseli, Varaine. Rebelii din Alcor pusesera la punct o tehnologie destul de avansata. Populatia se stratificase fulgerator intr-o piramida ciudata. La baza stateau sutele de mii de primitivi care abia stiau sa faca focul iar catre varf miile de vegani, alcori si denebi apti a manui tehnica spatiala. - Dar alcorii erau prizonieri exilati... - Erau insa multi. Garzile din Deneb si Vega se combinasera cu ei, capatand sange cald. Si toti se combinasera cu pamantenii. Asta nu fusese prognozat. Teoretic, erau incompatibili. Practic, legea a permis. - Inteleg. - Trebuie sa stii exact ce s-a intamplat. Abia atunci vei intelege. Patrula de grali a fost intampinata cu ostilitate de la mari departari. Ceva neluat in calcul de noi se intamplase. - Se barbarizasera ? - Mai grav. O alta civilizatie, dintr-un alt univers isi plantase semintele printre ei. O lume violenta si razboinica. Asta am aflat-o dupa... - I-ati distrus pe toti... - Nu chiar. Le-am luat posibilitatea de a redeveni violenti si agresivi. - Dar au redevenit, parinte. - Dupa mii de ani, amestecul demonic s-a refacut. - Da, am spus eu dus pe ganduri. Radacina otravita de care m-a atentionat Demian. - Cam asa ceva, a aprobat Incer. Cultura initiala n-a mai fost ingrijita, redevenind neascultatoare de Lege. Trebuie altoita din nou. - Dar salbatecii din jur ? - Material transformabil. Rezistenti. Buni pentru grefat spiritele civilizatiilor molesite. - Atunci, de ce i-ati distrus ? - Nu i-am distrus. Au fost martori inocenti la remedierea erorii. Asa s-au nascut legendele religioase. Cam asta a fost confruntarea dintre zei. - Inseamna ca sub pamant se afla civilizatia pe care ati corectat-o ? - Exact ! La suprafata veti gasi urmele adoratiei salbaticilor. Pe fiecare loc de confruntare au ridicat sanctuare si temple in memoria stapanilor cazuti. Sub monumentele lor veti gasi ceva ce va intereseaza. - O impletire ciudata intre epoca pietrei si cea cosmica... - Exact. Pe toata planeta veti gasi minuni ramase de la rebeli si de la misiunile de supraveghere. - Pe mine ma intereseaza Carpatii. Caut radacina benefica. Caut orice ne-ar putea scoate din starea actuala : urmele stramosilor, secretele lor, calea de urmat... Cu un singur gest, veganul a produs in fata ochilor mei o harta a lumii noastre. Foarte exacta. Si foarte la zi. O priveam cu interes. Incepeam sa intuiesc. - Satelitul de cristal ? am facut eu. - Exact. Statie intergalactica lansata de grali. Studiem progresele dar si regresele omenirii. Numai astfel vom putea interveni la momentul optim. O alta idee interesanta ma presa. I-am dat glas : - Inseamna ca voi ne-ati activat ? Voi ati trezit din somn samanta celesta din noi. - Exact ! a confirmat Incer. Si vom continua pana la trezirea tuturor. - Si bubulii ? am facut eu instinctiv. - Samanta straina. Va trebui s-o adoptam si s-o reeducam. E interesanta. Distrugerea lor nu ne-ar fi de nici un folos. Trebuie sa-i studiem. Legatura dintre Incer si Demian se refacuse. Intelegeam porunca batranului : Varain, sa nu-i ucizi ! Sa-i aduci in ascultarea Legii. Mai aveam o problema. Fusesem educat in spiritul pastrarii secretului. Nu stiam ce sa fac. - Parinte al stramosilor mei, ce trebuie sa afle omenirea ? - Tot ce-ai aflat, Varain. Stiu de ce te temi : originile diferite ar putea crea conflicte. Nu te teme. Lupta se va duce in fiecare om si nu intre oameni. Priveste harta ! Nu e un singur loc fara samanta celesta. [...] - Parinte Incer, Zamolxe a fost vegan ? Veganul m-a privit staruitor cateva clipe. Stia ce voiam. Dincolo de cuvinte se simtea nevoia marii certitudini. - Zamolxe a fost, este si va fi un spirit universal si benefic. Mii de infatisari a luat de-a lungul timpului pentru a va invata Legea. Va iubeste nespus. Dupa distrugerea Tartarului si Luanei, El v-a ridicat din nou. El v-a explicat legile firii. El v-a adus la ascultarea de Lege. Va veni o vreme in care il vei cunoaste mai bine. Nu mai aveam nimic de intrebat. Mi-am incrucisat bratele si am plecat fruntea. Asa m-am trezit in camera mea. Priveam ganditor, cu alti ochi, tot ce ma inconjura, incepand cu mobila din camera si terminand cu muntii ce se zareau prin fereastra. Eram foarte obosit dar foarte calm. Mi-am adus aminte ca jos astepta cineva. Un om pe care fusesem tentat sa-l consider dusman se dovedise a fi cu totul altfel. Dumnezeul stramosilor nostri imi ascultase ruga din adolescenta. Pe atunci, ca orice visator, scriam mult. Disperat de ce vedeam in jur, scrisesem : Trebuie sa existe si lucruri cu ambele fete luminate ! Trebuie ! Existau deja. [...]
Ultima modificare facuta de Xtremul (07-06-2008 22:52:36)
|
|